Gladare än glad

Tidigare idag satt jag och funderade på om jag redan har skrivit om det här med att niga? Ser ni några flickor niga längre? Jag såg en mer än vuxen kvinna ta i hand och knixa lite, ni vet den där rörelsen som sitter som medfödd i ryggraden på många av oss äldre. Men ska erkänna att det nog var länge sedan jag neg.

Lär man inte flickor att niga längre, jag har nog aldrig sett mitt näst äldsta barnbarn varken ta i hand eller niga, hon är sex år. Har ni koll på nigaläget?

Asså, jag är så glad att jag har en lyckoputtrande känsla i mig och svårt att inte hoppa runt och ropa hurra eller något sånt. Nyss ringde killen från kommun och berättade var jag kunde ha min scooter framöver, i grovsoprummet där jag har berättat för er att jag inte bara kastar kartonger och elskrot, utan också både lämnar böcker och kan ta de jag själv vill ha från bokhyllan vi har ställt där.

Två portar bredvid min port, det blir så bra. Konstigt, jag trodde ett tag att jag skulle stortjuta, den känslan bara sköljde över mig.

Imorgon är det kalas för sonens femåring, mamma hans frågade vad han ville att hon skulle baka? Julbord svarade han! Hahaha, så in i norden typiskt honom, så imorgon kommer vi äta saffransbullar och kola som mamma E suttit och rullat in varje i papper, var jobbigt sa hon, tårta och annat får bli en överraskning.

Jag har bokat färdtjänst till min mamma, så hon får hänga med på kalaset. Jag har dåligt samvete när det kommer till att ta hem henne, först var det renoveringen och allt rörigt här hemma. Sen har hon blivit så trött snabbt, orkar inte med så mycket, som när vi elva i familjen träffas, ungar som leker och är högljudda, vuxna som pratar högt för att höras och hör man dåligt som mamma med sin hörapparat, så kroknar hon i flödet av rösterna och flödet av folk, även andra än närmsta släkten.

Jag pratade med personalen på boendet och kom fram till 1 1/2 timme, sen blir hon hämtad och hemkörd. Jag ska som vanlig handla frukt och lite annat som hon kan ha i en påse i knät på vägen hem.

Nu ska jag roa mig med att hänga tvätt!

7 kommentarer på “Gladare än glad

 1. Härligt att det löst sig för parkeringen med din scooter. Jag undrar hur det blir att fira jul härnere. Idag har vi +25 och har jobbat i trädgården med shorts och linne.
  Kommer ihåg de sista åren med pappa då han efter ett tag när vi bjudit på middag, frågade om han fick gå hem. Kändes lite snopet för oss som ansträngt oss att göra en trevlig kväll.

  1. Tänka väl och allt blir fel, det är knepigt med de äldre. Ibland när vi hälsar på mamma så är hon i sig själv och verkar inte hänga med. Sen finns det andra gånger när hon är sig själv mer. Men orken den tryter rätt snabbt.

 2. Jodå jag niger fortfarande men tillfällena till nigning finns inte så ofta numera. Nästa gång jag försöker niga kanske jag ramlar på näsan för fy 17, jag är som en 90-åring i kroppen.

  1. Hoppa över nigandet det gör nog jag, sjutton vet om jag kommer upp om jag knixar me kneena hahaha! Vi får väl testa nästa gång vi träffas, se vem som pallar ett knix. Kram

 3. Jag är född -75 och till stor del uppfostrad av min mormor född 1916. Jag skulle skaka hand och niga för Tant Greta, Farbror Sölve m fl. Tror inte många i min ålder uppfostrades så. Nä, nigning är nog väldigt ute.

  1. Ja, visst måste det vara slutniget för flickor, jag minns inte när jag såg en flicka göra det. Jag slapp nog ta i hand, men niga o tacka när jag fick presenter. Förresten pojkar bockar sig väl inte heller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s