Hjärnskadad

Vill bara sitta här i soffan och titta ut i det gröna vilsamma, redigt hjärntrött har veckan lämnat mig.

På måndag, började med att ringa till chefen om en personal som inte kunde få iväg mamma till kalaset med färdtjänst. Ett bra samtal, men intensivt. Dra igenom rutinerna för personalen, ska hon göra. Tvättar och plockar.

Tisdag: Städning av Lina och jag bakar till oss båda.

Onsdag: Snabbesök av T för intag av lunch.

Vännina dyker upp senare samma dag.

Torsdag: Fönsterputs bokat till kl 14.00 tänkte att jag skulle hinna bara vara, mina viktiga timmar på förmiddagen. De ringer och undrar om de kan komma kl 12.10, kom ni sa jag.

Bakade matbröd igen, fåglarna får resterna av det förra.

Stryker gardiner hela eftermiddagen.

Fredag: Stryker ännu fler gardiner, de sista till köket och nya fina till mammas fönster. Ska hängas upp på söndag.

In på Ica, handlar både till oss och till mamma, hämtar paket på Icaposten nya kläder till mamma. Åker ut till landet.

Lördag: Ska åka till affären och se om beställda fågelmaten ännu finns kvar på Ica. Jag beställde fågelmaten 15 augusti. Fick aldrig någon info om att det hade kommit något paket. Ringer firman och undrar var mitt paket är? PostNord kan ta sig i brasan, de ljuger och säger att de var hit för leverans. Varför skulle de hit, jag har beställt lämning till Ica på landet.

Pratar med personal på landets Ica, där står våra paket, men ska skickas tillbaka i torsdags. Hon säger att den firma det kommer ifrån, måste ringa Postnörd och be att paketen får ligga kvar några extra dagar. Jag har ännu inte fått varken info om att de har kommit, eller påminnelse om att hämta. Så det blir spännande att se om de ligger kvar idag. Den härliga skånskan på fågelmatsföretaget kommer hjälpa mig ifall de har skickat tillbaka fågelmaten.

Jag har läst och aktivt skrivit mycket hela veckan på Fb, min hjärna orkar inte med, så är det bara. Resterna av ”gå in i väggen” lämnar mig aldrig, hjärnan är skadad för resten av detta liv.

Bästa boten: sluta ta del, sluta reagera, sluta ha åsikter, sluta vara jag, lägg dig ner och ligg kvar, som en dö sill. Så faAn heller!

8 kommentarer på “Hjärnskadad

  1. Förstår att du bara vill sitta och titta denna helg. Jag kan också bli så stilla och bara stirra ut i trädgården. Så skönt för hjärnan att bara släppa alla tankar. Kram

    1. Kan du tänka att mina två paket låg kvar på Ica men fågelmaten har de glömt att packa. Trött jag blir, har väntat sedan 15 augusti på 20 kilo fågelmat. Jag fick bomaterial och en grej som bomaterialet ska petas in i och hängas ut i vår. Sen fick jag ett litet vattenbad, sjutton så litet. Så nu måste jag ringa företaget, de glömde packa det som var viktigast, fågelmaten.

  2. Och väldigt trött på mig själv som känner hur tankarna fladdrar och fokus flyr än hit än dit. Mentalt uppskruvad i ett tanketempo jag nte orkar med i längden. Men det lägger sig efter ett tag, gick för väldigt många år sedan hos en kinesisk Qi Gong lärare som sa att min speedade hjärna var mitt problem. Idag vet jag, förstår jag vad han sa till mig, då som i förr, hade jag inte tid att stanna upp. Gnatt på dig, nu ska jag lägga mig och börja läsa Margareta Beskrivarbloggens bok.

  3. Hjärntröttheten kommer ju när den själv vill känns det som. Man har inget att sätta emot. Vissa saker kommer ta lång tid för mig att acceptera. Får gilla läget, men acceptera är en annan femma.

    Vissa saker går det troll i, verkar så med dina paket. Störigt och irriterande.

    1. Denna gång blev det ingen ordning alls, de är urdåliga på leveranser med PostNord, så nu efter flera år och alltid lång väntan, men denna gång nog tog priset, så kommer jag inte beställa mer från dem. Vileda heter de och har mycket bra varor men usel ordning på leveranserna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s