Glad

Vaknade utvilad och klev upp till kaffebryggarens blurrande, vilket inte alls var självklart. Vi insåg på lördagskvällen, att det sista kaffet var i termosen och maken insåg att han skulle få åka till affären och handla kaffe, direkt när han klev ur sängen. Ibland är det tur att inte ha körkort, men ytterst sällan.

Vi åt frukost och tog det väldigt lugnt, jag läste och skrev, så skönt. Vi tog sats och städade av, körde till mammas boende och hängde upp nystrukna gardiner, jag packade upp nya kläder jag hade köpt till henne. Att se henne bli så glad, se hennes blick dras till gardinerna som hon tyckte så mycket om.  Att glädja andra, ger alltid glädje tillbaka i mitt hjärta.

Sen bar det av hem igen och in på Ica, där ser jag en bekant med sin son … jag kommer bakom honom, skojar och nyper honom i baken. Han ser så härligt förvånad ut när han vänder sig om, vi skrattar gott och pratar, hälsar på hans son som kan vara så där 13-14 år. När vi står där och pratar hör jag plötsligt ett skratt jag känner igen. Frågar honom om hans mamma är med? Yes! Hon är en av de finaste hjärtan jag känner, mamma till flera nu vuxna män och farmor till barnen i familjen jag bodde granne med tidigare. Stora, varma go familjen. Minns ni begravningen jag var på tidigt i våras, det var hennes man som begravdes. Han som var så varm och hjälpsam, lagade mat och bakade till hela tjocka familjens kalas. Hon och han en match made in heaven, så begravningen var så sorglig. Men så vi kramades Bettan och jag om och om igen, henne är jag så svag för.

Det är en glad Maggan som kommer hem, vi packar upp och sen kommer några rader från sonen om att deras triangelbyte verkar bli av, de kommer bo i mitt område igen och jag blir så lycklig att jag nästan börjar gråta. Tänk att alla tre barnbarn med tiden kan gå till mig utan att gå över någon gata, bara följa trottoaren utanför sitt hus till mitt. Lotta om du läser får du hålla truten tills allt är klart. 🙂

Hemma igen och det här med rentvättade fönster och nystrukna gardiner är något jag kommer njuta av ett bra tag framöver.

Imorgon ny vecka …

 

4 kommentarer på “Glad

  1. Håller tummarna att allt går vägen med bytet. Nytvättat luktar så gott. Mina lakan hänger ute i solen och om en halvtimme när jag tar in dem så luktar de så gott. kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s