Frasse kommer på lördag

Frasse 5 år kommer på lördag … jag är så uppspeedad att jag snart far upp till månen. Väldigt trevlig ägare, vi fann varandra i vår känsla för hunden, som fd hundägare förstår jag att det är hjärtskärande att lämna ifrån sig sin hund, så jag förstår hennes sorg och skälet till att hon måste.

Hon skulle ta med sig hans korg, så doften hemifrån följde med, mat, regnkläder, vinterkläder och koppel. Vi kan ju köpa nytt till honom, när han är van vid oss på alla vis.

Vi stämmer upp i sång hela familjen!5D16DAFD-E087-4727-913D-7E2AF262B207

Det blir fodervärd under prövotid, hon vill ju inte att vi ska sälja honom vidare om det inte funkar. Men om hon kände mig skulle hon tro på mitt ord, om att inte sälja honom vidare om det inte fungerar, utan låta honom komma hem till henne igen.

Nu är hela familjen uppåt, sonen ska börja springa och kommer ta Frasse med sig, T är så glad att han inte tror det är sant. På lördag efter att ägaren har åkt kommer sonens familj och hälsar på Frasse. En sak är lite lustig, sonen vill också köpa hund och den skulle heta Frasse. Vad ger ni mig för det?

Nu ska jag laga mat, vi hörs.

20 kommentarer på “Frasse kommer på lördag

 1. Men så underbart Maggan! Vad glad jag blir för er skull. Västgötaspetsar är härliga och har haft två som ”klienter”.

  1. Nämen har du haft det! Det är verkligen spännande, ska köpa vatten och matskålar och leksaker, jösses det går så fort. Skönt att hon kommer hit upp så slipper vi åka till Skövde. Kram

 2. Läste inte alla inläggen innan jag kommenterade 🙂 Grattis till Frasse. Måste vara skönt för henne att ni kom så bra överens. Skall bli roligt att följa er. Kram

  1. Jag har fått hjärndimma är så trött av all spänning samtal och mail har bjudit på. Men vi alla är så glada, sonen har så många planer och det är så roligt med barnbarnen som bor närmast och kommer flytta till mitt område i januari. Frasse kommer bli älskad och bli lekt med av ungarna.

 3. Gillar namnet Frasse. Blir det kanske två Frassar, men det skulle väl bli lite krångligt misstänker jag. Med samma namn menar jag då. Så roligt och nu hoppas jag att det fungerar med er och vovven.

  1. Känns som att det ska vara en Frasse i vår familj. Sonen är uppåt värre och sa igår att han kanske också ska ha en Västgötaspets, han tycker de är så fina. Det tycker jag är ett bättre val än bulldog som han tidigare har snöat in på. Men vi får se, nu blir det Frasse först. Men jag blev lite oroad, ska till min väldigt sjuka morbror Roffe på söndag och fika. Vill egentligen inte åka runt med hunden andra dagen han är i vårt hem, vill att han ska känna lugn och trygghet. Vad tror du?

  2. Ensam får han inte vara ett dugg, han har alltid haft flera hundar o katt som sällskap när hon har jobbat. Så jag ska lära honom att vara ensam först, precis som jag lärde Watson som valp.

 4. Det måste vara en stor sorg att behöva lämna bort en fyrbent vän. Rena mardrömmen om man frågar mig. Vilken tur Frasse har som får flytta till er. Lycka till när det blir så dags!

  1. ❤ Tack, hoppas så att han ska trivas med oss, här blir det ju lugnt jämfört med tidigare. Matte är hovslagare, rider ut från gården med sina tre hundar springande efter. Sen har hon tävlat agility med honom också, fördelen är väl att han nog är väldigt uppfostrad och följsam, han är tydligen okopplad jämt. Det kommer han inte vara här, vi bor ju inte på landet hela tiden. Sen måste jag ju se vem Frasse är i min närvaro. ❤

  2. Måste lägga till att jag verkligen förstår mattes sorg, hon sa att hon har gråtit så mycket. Därför lättast att göra det hela snabbt, det som likväl kommer, själva avskedet.

 5. Oj, det här var stort! En ny familjemedlem plötsligt … om jag fattar rätt?
  Har ni haft hund förut? Är osäker på om jag läst något om det tidigare?

  1. Vi hade en Cairnterrier som blev 12-13 år och sedan dess har jag saknat en kall nos och trippandet efter tassar på golvet. Vi lämnade in en intresseanmälan till en omplacering av en Västgötaspets tidigt i våras. Man köar egentligen inte utan de försöker para ihop rätt hund med rätt ny ägare. För oss gick allt på sex dagar, från första samtalet med omplaceraren till samtal med ägaren som kom igår och lämnade honom hos oss. Så väluppfostrad, snäll, kelig vi är helt sålda, finns bara en fel haha! Han fäller allt hår nu och jag borrade ner ansiktet i hans päls och bara njöt av den goa doften av hund. Skulle jag inte gjort, allergi i ögonen svullnade upp … tar nu tabletter och ska be min läkare på måndag skriva ut droppar. Fick samma svullnad, klåda av min kanin för många år sedan, det går över bara måste låta bli att borra ner ansiktet i pälsen.

  2. Jäkla allergier som solkar ner glädjen en smula. Men du låter som att du hanterar det. Glädjen bubblar igenom … 😀
   Men du missade att tala om hur gammal Frasse är 😉

  3. Han är fem år. Hihi har glömt hur de kan tigga mest hela tiden, denna kille är ett bortskämt mat”brak” som min son trodde det hette som liten. Jo, oroar mig lite för ögonen, men tror det lägger sig när värsta fällningen är över. Ja, det har varit som en jublande kärlekskänsla och ännu har jag nog inte fattat att han är vår. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s