De e mycke nu

Igår blev det lite för mycket för min skalle, alla samtal och åka iväg, handlade hundleksaker, mat och vattenskålar, borste och kam. Vi börjar där, han ska få andra saker senare, vi måste veta hur stor/liten han är till sängplats, bur o annat. Efter en kebab i Bromma block, så drog vi till dottern på en snabbfika och titta på hennes nya fina badrum som nu är klart.

Dessa ungar, lilla H min goaste mullgroda, minst i gänget och sån härlig kopia på sin mamma som liten. Syrran E som precis har börjat skolan har förändrats, menar att det märks att hon har blivit större. Också hon en kelgroda med mycket fantasi och stor lust att berätta. Dottern min, lika är vi, men ändå så otroligt olika, ibland är det intressant med olikheter, får mig att fundera och konstaterar för mig själv att hon är mest lik sin pappa och mormor.

Sonen är mest lik mig på gott och ont, på ett vis förstår jag honom bäst av mina ungar, han reagerar väldigt likt mig och med åren har vi lärt oss att prata om det som låser sig ibland mellan oss i våra liknande reaktioner. Samtidigt som han och jag verkligen pratar otroligt öppet om allt. Dottern är mer distanserad, redan som ung var hon väldigt privat om sig själv. Men det kan ju variera med hennes egen lust och vem hon pratar med så klart.

I köket på landet när vi hade kräftfesten med min morbror, så hamnade jag och sonen i köket, värmande västerbottenpajerna i ugnen, de andra satt ute. När vi hade pratat klart sa sonen skrattande ”polarna skulle ju inte tro det var sant, att jag pratar sex med min mamma.” Men se det är så familjer med öppenhet fungerar, inte mycket är tabu. Minns att min mamma var väldigt öppen med syrran och mig om allt och det tackar jag henne för, ett fint arv att ge vidare till mina barn och barnbarn.

På tal om mamma så ringde hon idag. Hon har en golvlampa med en lampa upptill som är riktad mot taket och så sitter det en liten lampa på stången, som hon har som sänglampa. Jo, säger hon, den har gått av lampan. ”Va, hur menar du, har stången gått av?” ”Ja, allt bara hänger, men jag behöver en glödlampa, kan du ordna det?” Jag fattar ju inget och inte hon heller, hur skulle lampstången gå av? Blev samtal till en av godingarna som jobbar där. Inte heller hon fattade hur det har gått till? Men en helt ny lampa behöver vi köpa till henne. Det ordnar sig till nästa fredag, på väg till landet hoppar vi in med en ny lampa och så får hon träffa Frasse.

Nu har jag bestämt mig för att baka scones och bjuda Frasses matte och hennes mamma på när de kommer imorgon.  De har rest från Skövde, så kanske gott med lite i magen då. Jag känner mig som ett barn som väntar på tomten, otroligt fantastiskt, men jag tror inte på tomten, höll jag på att skriva. Men jag tror inte på det hela förrän Frasse blir kvarlämnad här imorgon.  Så känner jag det, allt har ju gått på sex dagar, blev uppringd i måndags kväll av kvinnan som håller i omplaceringar och imorgon kommer Frasse.

Ikväll ska vi äta lite gott vår sista kväll utan hund. Imorgon kommer ägarinnan, hennes mamma och Frasse från Skövde hit vid 11.30-12.00 och vår son hänger med. Sen när Frasse blivit lämnad med oss kommer sonens fru med ungarna, för att hälsa på vår nya familjemedlem. Så spännande.

Den mindre hunden är Frasse ❤

23B71895-E05F-4568-845F-A67AA3A9E06B

14 kommentarer på “De e mycke nu

 1. Ja nu är det nära! Hoppas att ni skall trivas gott ihop.

  Alla har i alla år sagt att jag så lik min kära mor. Syrran har alltid haft pappas drag. Men jag märker mer och mer att jag börjar bli en liten lill-Henry 🙂 Gester, sätt att tänka, är nog inte lika genomsnäll även om jag är väldigt snäll. Han var så mild, god och omtänksam. Kunde hetsa upp sig men det var inte ofta. Mig kallade han för ”etterferra” hade lite kort stubin när jag kom in i tonåren 🙂 Jag har starkt behov att säga och kommentera som pappa skulle ha gjort. Hör honom liksom i huvudet.

  Men det är intressant det här att brås på någon i familjen. Som du skriver. På gott och ont :–) Ha en fin inledning på helgen. Kram

  1. Hahaha etterferra roligt namn! Jag har utseendemässigt alltid varit väldigt lik min mamma, det har aldrig stört mig. Men minns när jag som tonåring åkte och hälsade på mormor då ropade en granntant ”Hej Siv!” till mig, hon trodde jag var min mamma. Just då kändes det inte så kul, men ändå lite lustigt. Det är roligt med barnbarnen, nog tänker jag ofta både på hur de ser ut och hur de hanterar tillvaron, fast de är små och har många år på sig att bli egna personligheter. Letar likheter, det är riktigt roligt.
   Tänk när jag nyss fick bilder på min avlidna danska farmor och ser vem dotterns äldsta är så lik. Jag har många gånger funderat över vem hon är lik och nog finns det lite från pappa hennes och hans syster, men med nya bilder, som min danska faster skickade, så föll poletten ner.

  1. Ja fy farao mina nerver ligger utanför kroppen känns det som. Ska samtidigt bli så mysigt, äntligen en kall nos i mitt hem igen, så jag har längtar sedan Watson dog.

 2. härligt med Frasse – han kommer att få det gott hos er, och du får lov att ut och gå med honom, som jag med Molly. Just nu är vi på landet och här kan hon slippa kopplet, utom när vi går i skogen och letar svamp. Hon sitter snällt och väntar när jag plockar. Ha en skön helg med nya familjemedlemmen!

  1. Längtar gör jag till landet där han kan få vara fri. Tänker att det kommer bli bra för mig att komma igång med att ”tvingas” ut varje dag. När jag får min scooter så kommer han få normalt med kondition, nuvarande matte sitter till häst när de är ute och Frasse springer med. Nya matte kommer ha scooter sen, då får han springa med haha! Kram

 3. En hund är en trogen vän. Jag hade också en för cirka 20 år sedan.
  Nu bor jag i våningshus, ensam, jobbar mycket – så en hund ska inte bo hos mig då jag inte har tid.
  Men jag är säker på att Frasse kommer att trivas hos er o ni med Frasse ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s