Rör på mig

Andra dagen hemma ensam med Frasse på dagtid, mitt nya liv som hundägare. Lägger mig tidigare och går upp lite tidigare än förr. Idag har allt gått mer min väg och jag känner mig inte så stressig, allt handlar ännu om Frasse. Han är redan väldigt fixerad vid mig, som han var på sin förra ägare, inget problem, bara en väldig uppmärksamhet på vad jag gör. Men han lyder mig väldigt bra och har redan fattat att han inte är välkommen upp i soffan när jag äter något. Annars ligger han mesta tiden nära, nära. 2C0A4A12-6888-4BF2-9F31-1E3D7ED7F484

Sen måste jag säga att han är otroligt lugn och sansad, minns Watson som skällde på posten, morgontidningen och ljud inifrån huset och utifrån. Naturligtvis håller de på att lägga nytt ”papp” på taket och det går för det mesta lugnt till, men dunsar och hamrar redig från och till. Inte ett ljud från Frasse, samma med posten, lyfter huvudet och lyssnar helt tyst och ligger kvar, ett boff har jag bara hört. Haha, Watson gav sig iväg i reafart och skällde ursinnigt på posten, ouppfostrad envis idiot, var han på sånt.

Sa jag att vi i söndags handlade en godkänd hundbur att ha i bilen, klart Frasse ska vara lika säker som oss och barnbarnen, vi har redan två bilbarnstolar i bilen. Idag tog jag inte Rulle med ut, gick en långsam sväng och allt kändes både skönt och bra. Jag drömmer om mer muskelkraft i kroppen, ork att gå längre, men en bit i taget varje dag är ju bra mycket bättre än inte ett dugg. Igår blev det två turer ut med Frasse, maken tog resten.

Imorgon kör maken mig till vårdcentralen, dags att lämna alla blodprov och urinprov igen. Frasse får hänga med  i bilen, lämnar inte honom ensam förrän jag har tränar upp honom på det. Han har ju alltid haft två andra hundar och katt hemma på dagtid, är inte alls van att vara själv.

Nu längtar jag tills vi ska åka till landet, se vad han gillar, släppas lös på vår fina gräsmatta och spela fotboll, det har han visat talang för redan här hemma.

 

12 kommentarer på “Rör på mig

  1. Vad mysigt ni har det. Skönt att han är så väluppfostrad 🙂 Nu längtar jag ju liksom efter våran lilla , men vi får vänta ett tag till 🙂

    1. Egentligen skulle även vi väntat till maken går i pension. Men det mesta brukar gå fort för oss, ska vi åka och titta på husbil, då kommer vi hem med en. Ska vi titta på sommarhus, gick det också väldigt snabbt fast vi sagt att vi Inte skulle ha bråttom. Så nu Frasse på fem dagar. 🙂

  2. Ni verkar ha fått en bra start tillsammans så här långt. Så skönt att han inte skäller på allt och alla för det är ett irritationsmoment. Vår första hund skällde en del och det var svårt att få tyst på honom kan jag säga. Våra nuvarande skäller inte speciellt mycket. En godkänd bilbur är en självklarhet tycker jag men vet att långtifrån alla tänker så.

  3. Frasse landade i trygga händer och det måste kännas bra att han redan känner sig såpass trygg. Gott med sällskap också kan jag tro. Landet blir säkerligen ett favvoställe. Familjens nye Zlatan? 🙂

  4. Precis så ska man göra med en ny hund och en omplacering ska man ta det lugnt med. Tror Frasse kommer att må bra av att ha dig hos sig varje dag. Märkte sådan skillnad på våra hundar när jag började jobba hemifrån. Även om de var tre och hade sällskap av varandra så blev de mer harmoniska och gladare när jag var hemma.

    1. Ja, jösses här gick det undan och nu har jag en kall nos och tassande ljud över golvet. Nu är vi mitt i att lära känna varandra, det går väldigt bra, men han är väldigt intensiv med mig, släpper mig knappt med blicken, vill ligga nära mest hela tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s