En macka på min gravsten kanske

Som en tjuv om natten smyger jag upp och hämtar min gömda smörgås och mitt mjölkglas.

Maken och Frasvåfflan Frasse sover djupt nog, för mig att smyga mig upp med samma metod som när barnen var små och äntligen somnat.

Flytta lite täcke, ligga still, smyga ut ett ben, ligga still, långsamt förflytta kroppen i sittande ställning, Frasse sover kvar i sängen, sover när jag långsamt, tyst glider upp för att hämta min macka … inte tittar han när jag smyger tillbaka, han glor envist och uppfodrande på mig.

Avslöjad, men jag går förbi honom som om jag inget har i handen, ett fat, va menarö? Jag ställer fatet längst bort på boktraven som väntar på att läsas, lägger mig och han knölar sig ner bakom ändan på mig igen.

Jag skriver detta under tiden han sover tungt och jag kommer snart smyga till mig mackan och tugga superlångsamt och tyst som bara den.
Ett är säkert han kommer bli min nya diet, och jag kommer säkert svälta ihjäl med tiden.

På min gravsten kommer det stå ”Hon som smög ihjäl sig.”

01E34B87-3DD6-45B4-8137-E94473E8ECA4

8 kommentarer på “En macka på min gravsten kanske

  1. Bara någon av oss går ut i köket spetsas fyra öron och Turbo kommer trippande direkt om kylskåpsdörren öppnas. Kuma är mer sofistikerad och utstöter ett beklagande läte så vi vet att han är väldigt sugen på något. Smyga för att äta något är helt uteslutet i detta hus. 🙂

  2. Ha ha! Förr tog jag gärna mig en nattlig tur till köket men eftersom jag inte vill väcka Miss T (valpen) så får det bli en klunk vatten på toaletten i stället. Tror det har effekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s