Lyckan i en kvittrande dunge

Ännu en dag med solsken strosar jag och Frasse runt i vårt område, det känns som om jag hälsar på en gammal vän. Så många år sedan jag gick på stigarna och genvägarna. In i stora dungen, snirklade runt stora fina grillar, uppsatta av förvaltaren, till och med en kraftig hängmatta, har de hängt upp till oss boende. Hela dungen var full av fåglar, sånt underbart kvitter, kråksång och skators skvaller. En sån stund när hela mitt inre vibrerar av liv och lyckan över att få vara här en stund till var mäktig.

Frasse med sitt milda kärleksfulla väsen har gjort mig så gott, så stor skillnad på en vallhund och en terrier, jag har nog aldrig tänkt i de termerna förr. Helt enkelt inte fattat att de framavlade raserna är så totalt olika.

En hund är en hund tänker några, visst, men med stor skillnad i mentaliteten.  När vi är ensamma Frasse och jag ute eller inne så behöver jag bara viska, så gör han som jag säger. Lågmäld är nog mitt nya mattejag, men klart kommer det hundar ute så får jag nog höja volymen.

Nyss ringde jag och beställde en Tiramisutårta från bageriet att hämta imorgon. Vi brukar träffas vid tvåtiden med kaffe och tårta. Senare blir det middag, det brukar vara skönt för barnfamiljerna att kunna åka hem i skaplig tid med tröttmössorna, när orken börjar tryta hos de små. Så minns jag det från vår tid med småbarn och tror även denna generation känner så.

Nu rullar Halloween in vilket säkert är kul för barnen, själv är jag inte så road.

2738021C-1A4D-487B-A3CD-746BF08DC9C7

 

13 kommentarer på “Lyckan i en kvittrande dunge

 1. Frasse borde kunna hänga med när du tar scootern? Perfekt för honom att springa bredvid. Oftast gasar men väl med ena tummen, åtminstone funkar pappsens på det sättet. Flexikoppel borde underlätta. Dock gör han ju ifrån sig så du måste av och plocka, men lite längre svängar kanske det funkar. Kanske inte ultimat men idén i sig är väl bra eller hur?? Teori och handling är ju inte samma sak så ja, men fantasi har jag i alla fall 🙂
  Du har så rätt i att det är olika kynne på raserna. Syrrans schäfer var dock som ett litet lamm, tills någon hotade syrran för då jäklar Amigo skäller som alla småhundar gör. Irriterande. Gott att ni har hittat varandra så bra. Hoppas att du kan hålla allergin i schack. Kram och trevlig inledning på helgen ♥

  1. Det är så jag har tänkt göra när jag får scootern, då får han en redig långpromenad varje dag. Fd ägaren skrattade och sa ”han kommer hoppa upp i knät på dig.” Vi får väl se hur det går framöver. Trevlig helg tillbaka! ❤

 2. Visst är det härligt med alla fåglar och att i lugn och ro traska runt med en hund.Till och med hundar av samma ras är olika i personligheter. De är individer precis som människorna. Man lever riktigt med årstiderna och naturen då man har en hund.
  Vi har aldrig firat halloween och är inte heller förtjusta i det. Tänder ljus för alla kära som inte finns i jordelivet mer.

  1. Ja, hundar är verkligen så olika personligheter, men vad jag menar är att raser har olika framavlad mentalitet. En Cairnterrier är inte så lätt alla gånger, envis som en tok och snabb i humöret, sen att vår Cairn var gullig och vårt allt, förändrar inte att det känns mjukare med en vallhund än en grythund framavlad för snabbt humör, orädd och den där sidan som inte ger sig. Tro sjutton det när de skulle ner i gryt och ta grävlingar. Men Västgötaspetsen är en vallhund för kor, så de är nog också tuffingar, ska nafsa korna i hasorna för att samla ihop dem. Dina hundar är de framavlade för något specifikt?

  2. Ja de är ju det. Vår Turbo är en siberian husky= draghund, Kuma är en sarloos wolfhound = inte bra till något alls, softar bara. Misslyckad vakthund ska jag väl tillägga. Rasen är för skygg och nu är det bara en sällskapshund. Bägge är flockhundar som vill ha sällskap av andra hundar.

  3. Skrattar gott åt Kuma, det är nog många som blir så snälla. Både vår förra och nuvarande skulle nog bli urglada om en tjuv kom in. Just ja, Siberian husky de är draghundar. Era hundar ser så fina ut. ❤

 3. Så skönt att höra att du fick en aha-upplevelse i gamla strosa-runt-spåren. Du beskriver så bra så jag fick vara med ett ögonblick. Men…. fågelkvitter? Här finns inte annat än kråkor, kajor och skator. Och iofs är det fåglar de också. Måhända att havet ännu värmer luften där du bor? Kan det vara så tro?

  Ha en mysig afton nu 🙂 Kram

  1. Lite grinigt här inne … får inte iväg min kommentar. Testar igen.
   Blev förundrar jag också över fågelkvittret, på landet är det vårt kråkpar och sen mest skator. Läste att det ännu finns mycket mat i naturen till fåglarna, så vi har ännu inte hängt ut alla fågelmatare. Men nästa helg är det dags. Kram

 4. Visst är det skillnad på olika hundraser, det ser jag tydligt på valpkursen. Vi är inne på vår tredje terrier och nog får man ta en och annan strid men jag tycker om rasen.

  Det låt som en väldigt god tårta!

  1. Jag älskar terrier och tanken att ta en ny Cairnterrier var väldigt stark, sen dök ju Frasse upp. Men det är något väldigt vaket och piggt i rasen som jag inte ser hos andra raser, en nyfikenhet, oräddhet och jävlar anamma fart i dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s