Cancerfri och solen skiner

Blå himmel och sol, som om inte bara resultatet från hudundersökningen på Danderyds sjukhus nyss skulle räcka för att få mig lättad och glad.
Hudcancerfri ännu ett år, jag förstod liksom aldrig vad som hände för tre år sedan, blir undersökt första gången och hudcancer hittades på bröstet.

Direkt operation, bedövningsspruta och så satte de igång, ont gjorde det, jag hann inte med, förstod inte alls vad som hände mig. Efteråt kom alla tankar, rädslan for in som en stormvarning, medicin jag äter pga njurtransplantationen ger många av oss transplanterade hudcancer. Jag har läst om andra som inte gör annat än bedövas och skärs bort bit för bit pga hudcancer.

Ännu hör jag inte till de som drabbats på det värsta tänkbara viset, känner det som jag lyckas smita ut personalingången vid varje besök.

Lyckan idag var också att jag kunde hiva in 30-40 pocketböcker till korridorsbiblioteket på sjukhuset, min lilla grej som jag gör för att hjälpa till, glädja andra. Känns alltid så bra att tänka på andra i generös form, ge av sig själv, skänk vidare, tänk osjälviskt, bästa receptet på välmående.

Nu har jag ätit en smörgås och druckit cappuccino, somnar nog tillsammans med Frasse en stund.

Fridens 51D1173D-1BC4-4F34-80F8-B214663C91F8

7 kommentarer på “Cancerfri och solen skiner

  1. Grattis är väl på sin plats att säga till cancerfriheten. Ja böcker är till för att läsas och att ge dem vidare är en bra sak. Jag brukade ”glömma” böcker på busshållplatser/spårvagnshållplatser när jag bodde i Göteborg. Ha det så bra med Frasse 🙂

    1. Också en toppenidé, jag lägger både böcker och tidningar på en bänk i vår entré vilket verkas uppskattas, allt försvinner snabbt. Frasse har nu kommit in från sista kissturen, knaprat i sig en morot och gått och lagt sig i vårt sovrum. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s