Det grå blöta sliter på oss alla

8583EF19-27BB-4BE3-9764-EB655E04F82F

Igår på promenad fick han hoppa upp och ner på stenar och stubbar. Mitt ❤

Förbenade takläggare, av sex uppgångars tak var det mitt de bökade med igen imorse, trodde de var klara, med min del av hustaket. Väckarklockan repeterar sin uppmaning och jag vill inte, stänger av flera gånger. Har huvudvärk och känner mig mest som något som sitter på tvären. Ett ben över sängkanten, kliver upp och undrar om det finns något ljus överhuvudtaget ute. Jämn smet av grått och regn, så idag blir det inte någon längre tur med Frasse.

Ibland tycker jag det är märkligt hur uselt vädret ofta blir just till helgen, jag som är ledig året runt bryr mig inte så mycket, men känner alltid för andra som jobbar i veckorna. Vi ska kura ihop oss inne, tända brasa och njuta av att läsa, prata och äta gott.

Jag handlar julklappar på nätet, det är lika ”jobbigt” varje år, dels verkar ungarna ha allt i leksaksväg redan och sen ska jag även köpa något från min mamma till dem. Jag satsar på kläder och sen vet jag två av fem ungars leksaksjulklapp, lika bra att få det gjort.

Min väninna på intensiven gör framsteg, men infektionerna har kommit, ett vanligt bakslag och så ska de kolla en stroke hon tydligen fått. Hur det går vet vi inte än, hennes dotter har hälsat från mig och fick en mm till svar. Varken tal eller vakenhet verkar ännu vara som det ska.

Nu måste jag fixa frukost. 7697767A-F77A-4859-BF89-5D67AB10EEB9

6 kommentarer på “Det grå blöta sliter på oss alla

 1. Men vilken liten söting Frasse är. Nu är det jobbigt med mörkret förstår jag. Läste att det brukar vara 52 soltimmar i november i Stockholm, men i år har det endast varit 11 timmar. Det måste vara tungt.
  Vi har bara en att köpa till nu och han får en resa ner till oss i Frankrike i julklapp.
  Kram

 2. Börjar bli klart m julklapparna – åtminstone i tanken 😊 Jag får snart knäpp på allt grått. Men snart är den här onödiga månaderna över. Ha en fin kväll. Kram

  1. Jag har minst 15 klappar att skaffa, köper ju till barnen från mamma också, sen några vuxna som förväntar sig stordåd i paketform. Hahaha! Blir mest kläder till ungarna och så någon pryl. Anders kom nyss in, han krattade runt där ute i mörkret till slut. Frasse har hängt med där ute och dessutom sprungit som en galning efter bollen. Nu sover han över mina ben som vanligt. Kram

 3. Så fin Frasse är. Kul för honom att få leka lite under promenaden. Denna november är verkligen gråare än grå. Fastän klockan bara är kvart i fyra så är det så mörkt.

  Tråkigt med din väninna men jag hoppas att det ska ordna sig till det bästa för hennes del.

 4. Frasse behöver lite utmaningar, hoppa upp och ner, få godis är ju toppen. Ja, så mörkt det är nu, detta grå dis som gör dag till skymning så fort jag kommer upp, det är ju inte så att jag går upp så tidigt som er stackare som ska slava i grottan, i morgonmörkret. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s