Vem gör jobbet nu för tiden?

Idag skulle jag ha en väninna på besök, jag skulle baka och bjuda på scones …

Redan igår sov jag i soffan och kände mig eländig, imorse samma eländiga visa, så jag ställde in besöket. Känslorna blandar sig som en cocktail, sötsur smak, visst känner jag lättnad och kryper upp i soffan med filtar, men besviken samtidigt.

Så ringer bostadsanpassaren från kommun och undrar hur det går? Ska han fråga mig det, det är ju han som beställer hantverkarna, jag är ju den som väntar på att något ska hända. Igår ringde elkillen och ville att jag skulle komma och öppna dörren för honom till torrsoprummet. Det hela slutade med att elen nu är dragen in till hörnet i det rummet, där ska min elscooter ska stå. Jippi!

Men nu undrade jag vem ska flytta alla bokhyllorna, så jag får plats? Lås mot stöld, bortsätt från det jag själv kommer sätta på scootern. Något skydd/lås på stället jag ska sätta upp laddaren.

Konstigt samhället har blivit, den som ska ordna allt, den kommunanställde för uppgiften, han som ska boka rätt hantverkare, han ringer mig och frågar hur det går, hantverkaren själv ringer mig och frågar var, vad ska göras och kan jag släppa in honom? För andra gången. Det har varit många turer hit och dit. Den som borde vara kontaktad är ju min bostadsförvaltare och hans killar som fixar allt, ok de har godkänt rummet som parkering och laddning för scootern.  Men i rummet behövs ju bokhyllorna flyttas, dras iväg lite, jag behöver borra upp några tjocka ringar i väggen som en extra säkerhetskedja kan sättas fast i, sen vet jag inte hur själva laddaren ska skyddas från att inte bli stulen.

5F0C0037-158C-47C8-B546-E9063823D528

I-landsproblem och inte borde jag klaga. Men i mitt eget servicetänk skulle det aldrig få gå till så här taffligt, är det den som ska få hjälp som ska sköta allt? Då är vi inne på ett välkänt tema ”någon annan ska alltid ta hand om jobbet” vad sjutton har gått åt folk nu för tiden, skamligt lata är många och gör liksom knappt halva det jobb de har betalt för. Det hela slutar med att min make och son får flytta bokhyllorna, borra fast ringar i väggen, på något vis ordna en skåp över själva laddaren. Om det nu alltid är så att den som ska få hjälp, ska sköta nästan allt själv, då tycker jag det är den kommunanställde som ska informera mig om det från början.

Detta framgick aldrig vid kontakten med killen på kommun, hur han hade tänkt sig det hela om det varit en helt handikappad person, utan familj som kunde göra grovjobbet, kan man ju fundera över, men så klart det är ju alltid någon annan som ska göra jobbet.

Nu går Frasse och jag ut, skakar av oss det arga och matar fåglarna bakom huset.

10 kommentarer på “Vem gör jobbet nu för tiden?

 1. Egon har spridit sig här i världen. Ta totalansvar är man fostrad att göra så nog är det frustrerande när samma inställning inte finns där man förutsätter att det är en självklarhet. Orka informera klart och tydligt är uppenbarligen svårt för vissa. Vore något det, samla timmarna, beskriva arbetet och debitera dem 😄👍

 2. Försämras lite i taget? Hahaha, det går med rasande steg.
  Har goda vänner som levt i kaos sedan det visade sig en vattenskada som runnit utefter och genom väggen från övervåningen.
  Jomenvisst… vem fick plocka undan och dra möbler för handlingsförlamade målarfirma, ombudsman från försäkringsbolaget och någon till som jag glömt vem det var. Iaf de som skulle ta hänsyn till att mina vänner som är över 80 år, hon ett ben och rullstolsbunden trots någorlunda gångbar med protes, han dement och en i övrigt mycket förvirrad man närmare 90.
  Under fyra veckor fick hon ligga på soffan i vardagsrummet och han på en madrass på golvet uppe i hallen och INGENTING hände.
  Till slut fick en ingift anhörig reda på eländet och kom till undsättning. Egna barnen hade inte tid och det är en vanlig företeelse i dagen samhälle. Hujedamej så det är.
  Kram på´re 🙂

 3. Vissa människor har lätt för att agera till andra med det resultatet att ingen vet riktigt vem som ska göra vad. Självklart borde det finnas någon med ett övergripande ansvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s