I väntan på undergången

Sitter här i stugans tystnad och bara njuter, under eftermiddagen kommer sonen med sin familj, det ser vi fram emot. Lillstrumpan som blev sjuk på julaftons dag fick som attacker av hög feber och hamnade till slut hos min läkare som konstaterade att hon hade lunginflammation av modell virus, ännu har ingen annan blivit smittad, som tur är. Hon är nu på bättringsvägen. ❤

I fredags packade vi bilen full och hämtade min sjuka väns make och så åkte vi på besök hos min vän. Eftersom hon nu ligger på Danderyd ovanför min njurmottagning, så lyckades vi trixa oss in via den låsta sektorn, så slapp vi gå genom hela sjukhuset, vilket jag har gjort otroligt många gånger genom åren, rena Golgata vandringen när jag var som sämst.

722F91C1-9AD3-483A-85FF-4E04FA883B78

Jag kände mig lugn så fort jag såg min vän, en lång väg kvar att vandra, men jag tror det kommer bli bra med tiden. Eventuella kvarvarande skador av stroken vet jag/ingen något om. Jag tog med en liten söt rosa St Paula, en konstblomma med kruka och fat, för färska blommor är förbjudet att ta med in på sjukhus. Efter 20 minuter tackade jag för mig, ville ju inte överanstränga min vän för mycket, jag var den första utanför familjen som besökte henne. Jag lyckades åka fel hiss och yrseln, svagheten tog mig, så jag visste inte ens var jag var i kulverten när jag klev ut ur hissen. En okänd kvinna frågade mig ”om jag inte hittade” och jag sa vart jag skulle. Blev då instruerad att gå rakt fram till nästa hiss i kulverten och åka upp.

Jag gick vidare och insåg hur tom i skallen jag blir när detta kroppsliga skit slår till, var ju på samma väg jag alltid tar för att komma till njurmottagningen. Så en låst dörr igen på mottagningen, ringde på och stod halvt vikt och väntade. Öppnar gör min fd dialyssyster, hon släpper in mig, så jag kan komma ut till min man, som väntar utanför ingången med Frasse i bilen.

Sen försöker jag snurra upp under resan till mamma, in och prata med vårdfolket där, lämna papper om tid till ögonläkaren för mammas gråstarr.

Sen vidare till landet, så trött att jag stapplade in och ner i soffan.

Nu några dagar senare har lugnet lagt sig i mig. Frasse har fått långa promenader och jagar bollen maken kastar, vi äter gott och jag läser och stickar. Livet är verkligen underbart när det inre lugnet brer ut sig.

Ett gnäll måste jag avsluta med … varför är alla miljömuppar så tysta när det gäller fyrverkerier och smällare? Som om detta inte skulle vara otroligt uselt för naturen, vi ska ju snart vara döda, ha gått under, enligt deras prognoser, men raketer och smällare har de tydligen ingen åsikt om.

Och nysvenska gängen som använder smällare, raketer som vapen mot vanligt folk och poliser. Inga större protester från de som ska leda landet. Så de vill tydligen ha det så här kaotiskt. Sätt fart, ta fram era vapen, både de elektriska pistolerna, vattenkanoner, pistoler och militärer som rensar upp. Gör något som omväxling. Vad väntar ni på?

9 kommentarer på “I väntan på undergången

 1. Den dagen media tycker att det är stort nyhetsvärde skulle det nog komma upp mer till ytan. Nog behövs det räffs och rättarting. Eller helt enkelt, sluta sälj skiten. Finns tyvärr på nätet och kan tas in, men det borde dämpa lite. Själv njuter jag inte av grannlåten, mina ögon tål inte ljuset och jag får blunda. Sedan de fånigt känsliga öronen jag har fått. Nä det räcker med Eva’s tomtebloss 🙂 De som istället valde lyktorna som gick mot skyn fick dåligt samvete då det rapporterades om att korna fick i sig delar av dem och dog. Men jag tror de har gjort om konstruktionen så att den blev mer miljö- och djurvänlig.

  Ja det var en rejäl tur du fick inne på sjukhuset. Det skulle finnas scooters att låna för er som inte orkar. På CSK i Karlstad lade de röntgen och medicnavdelningarna så lång bort du kan komma från entrén. Genomtänkt. Not.

  Gott att läsa att hon mår bättre. Sedan beror det mycket på vilken sida det drabbat och vart när det gäller att komma tillbaka så gott det går. Men de är fighters, träffat många när jag jobbade med RGRM och fick större förståelse för hur heltagarna behöver hjälp och att hitta det som fungerar och förstärka det. Det finns så många att hjälpa därute. Har tyvärr inte hittat en lösning på hur jag skall kunna hjälpa. Känns bra mycket mer lockande än att kontera fakturor och bokföra…

  Skönt att ha ett andningshål och jag hoppas att lillan kryar på sig och håller viruset för sig själv. Kram

  1. Nyss handlade vi ingredienserna till nyårsaftons smörgåstårta, vi gör en vuxenvariant med tonfisk, lax, rom, ägg, räkor. Sonen gör en till ungarna, snart är vår klar att stå och gucka till sig till imorgon, bara garnera och servera.
   Jag blev så trött idag, småskunkarna kom rännande innan jag hade ätit frukost, vaknat. Sen har de ränt in och ut och så åkte vi iväg och handlade. Snart kommer sonen med familj hit, han ska bjuda på middag en kanin har han med sig att grilla och potatis i ugn. Vi gör salladen, imorgon ska vi sitta nere hos dem och äta, det blir bra för mig som kan gå upp till oss när jag inte orkar längre.
   Önskar dig ett otroligt Gott Nytt År! ❤

  2. Phu, ja nog kan de små liven göra en trött, tur att de ger så mycket på samma gång. Här ”firar” jag med syrran, Jan och Eva. Vapensyster Ingela kommer också så det blir stillsamt. Vi gör något som heter Oxfilé/Fläskfilé Boris. Vi håller oss till fläskfilén i år. Man fräser på bacon och vi har kantareller också, vitlök och paprikapulver och så krossade tomater. Det får reduceras ner till en krämig kladdiklet med lite sting. Löjligt gott 🙂 När man tar oxfilé skall det stekas ihop i folieknyten. Färdig gratäng till det och magen kommer att bli överfull ha ha. Mamma skall iväg på eget firande men vi får ta del av deras efterrätt. Krämig fruktsallad. Grädde, ananasspad och en hög med äggullor. Burp 😀 Ta hand om dig nu. Hoppas att du får en fin kväll med de dina så höres vi nästa år. Kram och Gott Nytt! ♥

 2. Sån tur ni har att kunna komma ut till er oas och du kan stanna upp en stund. Jag avskyr dessa fyrverkerier och än så länge verkar fransmännen ytters restriktiva när det gäller sådant. De verkar ha ljusshower på fasaderna istället med musik. Bra mycket trevligare tycker både jag och hundarna.

 3. Så fint att du fick besökt din väninna. Hoppas att allt ska bli bra även om jag förstår att det är en lång process.

  Jag förstår inte heller varför fyrverkerier tillåts. Det är pengar som bara går upp i rök, smutsar ner i naturen och ställer till det för djur och människor.

  Önskar dig ett gott slut och ett gott nytt år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s