Det som går och det som kommer

Med solens tveksamma besök rakt in i mina irisar som ljusskyggt kisar och samtidigt både njuter och vill dra ner rullgardinen. Dagen den sista på året och tankarna som rullar in och ut besökta av minnen från året som gått.

Det här som ständigt finns runt om oss i luften, så tydligt avslöjat av solens strålar, hur kan kroppen hantera alla dessa partiklar? Det är så spännande att sitta och titta på denna magiska partikeldans, tänka att den har följt människan i alla tider och alla har vi suttit och betraktat de små partiklarnas sällsamma rörelser, så närvarande och oftast osynlig.

Själva kroppen min har ju haft nya idéer om att konstra till livet under året. Jag lever om än ”rumphugget” som jag brukar säga, med förtvivlan blandat med den stora glädje just livet skänker. En ”nygammal” diagnos gav lättnad, att inte förstå vad som händer när det sk autonoma systemet inte är just autonomt hela tiden. Att sitta där och vara på väg bort och hålla god min till andra, i väntan på att det ska gå över, är så galet jobbigt.

Undrar just hur mycket tid jag har spenderat av mitt liv med att låssas må bra, för att inte vara till besvär för andra. Att inte orka vara ”uppståndelse” när livet ska vara en fest, eller en lugn fika med en vän, under fotvården, i kön på Ica, på väg till bussen. Att bara vilja vara som alla andra, orka finnas till mest hela tiden, utan att dra uppmärksamhet till detta förbenade kroppsliga.

Min njure jobbar ännu på och mina värden är väldigt bra, otroligt tacksam är jag över det.

Barn och barnbarn har självklart en stor plats i mitt liv, så futtigt livet vore utan dem. Jag är oerhört tacksam att ha dem i livet, vem vore jag, utan de små armarnas kramar, de stora ögonen som tittar på mig och tåligt lyssnar på mina berättelser om livet, om allt spännande livet bjuder. Vi resonerar, letar upplysning på Google och bildarkiv av alla de sorter får besök i vår lust att förstå och lära mer. Dessa ungar, så olika i både utseende och sätt, så spännande att få vara med och få det mest njutbara av barnbarn.

Tänker med glädje på att jag fick en dotter och en son, känner mig så tacksam över att inte bara fått möjligheten att föda barn, utan att ha turen att ha fått en av var sort. För skillnad är det på könen och deras väg mot vuxenlivet, oavsett vad vissa grupperingar vill göra oss till, skillnad finns, tack och lov. Jag är stolt över våra barn, handlingskraftiga, arbetsamma människor med normala liv. Guldkantat ibland, och slitigt andra gånger, men de är vettigt folk med bra fostran. Precis som vi andra, vi ur den svenska äldre generationen.

B70F0938-6EE4-42B4-B7AC-D81E9349889A

Pling plong där gick rasistlarmet för de som letar efter sånt, de som inte vill varken se, höra eller inse att vårt land bryts ner. Men håll fast för bövelen, vilken dag som helst drabbas även den, som inget ser eller vill förstå. Det politiskt bortkastade året 2019 där ingen tog ansvar, där sanningar tubbades på, där makt och ekonomiska fördelar till politiker, var viktigare än att kraftfullt ta ansvar och regera.

För Sverige och svenskarna, vilket självklart inkluderar allt invandrat skötsamt vanligt folk, som också oroas över tillståndet i landet. Tänk att jag ska behöva lägga till något så självklart, som att det gäller svenskar och ”invandrat skötsamt, vanligt folk.” De som tvingar folk att skriva sånt, är alla dessa hopplösa goda, blinda människor som inte kan skilja en bra invandrad människa från en som mördar, eldar skolor, bilar, våldtar, skändar, förgriper sig, bedrar, stjäl allt vi äger.

En människa som till varje pris vill ha kvar grovt kriminella i vårt land och ynka dem som media och SVT så gärna gör. Det är så synd om dem, att de knappt går att straffa dem vid grova brott, ännu mindre att skicka tillbaka dem till den medeltid de kom ifrån, herre min gnu, de kunde ju ta skada i sitt eget land. Att de våldtar, hotar, hatar, misshandlar vårt eget folk har tydligen noll betydelse för varken makten eller rättsväsendet. Allt går i senkommen baktakt, inget av våra lagar verkar ligga i tiden. Utformade för att passa oss, vår typ  av kriminalitet, vårt kynne, funkar usel på IQ-befriat grottfolk.

Den goda människan

En människa som bugar, bockar och vänder andra kinden till i evighet. En oseende, aggressionshämmad och icke agerande människa, som hukar när taket blir lågt och håller sig för god att protester, fast hela mattan ryckts undan deras fötter. 2020 lär inte bli något som helst bättre, med den oseende fega makten och dess PK-bärare stående i fören på det sjunkande skeppet Svea.

 Men rent personligt 2020 vill jag leva med min familj, mina vänner. Jag vill fortsätta skriva inlägg som är lättlästa, roande och andra mest irriterande. Fortsätta läsa mängder, tycka och tänka både högt och lågt, sticka vidare och njuta så ofta jag kan av det liv jag fick. 

Jag önskar er alla Ett Gott Nytt År!

 

6 kommentarer på “Det som går och det som kommer

 1. Är glad att jag hittade din blogg för ett bra tag sedan. Du tar ut svängarna och det gör du precis som du vill med, och jag tror ingen tar illa vid sig, för i så fall har de väl slutat följa.
  Den politiska frustrationen du har kan jag se som en bra ventil, för jag känner igen den genom mig själv emellanåt. Det måste ut det som grubblas åt och så är det över. För hur som helst kan vi bara göra det lilla som finns runt om oss och vara tacksamma att vi har det som vi har det. Ännu. Ibland tänker jag på min gamla svärfar som var otroligt väl insatt i politiken. Inte ens han kunde göra något åt det.
  Nej, nu tar vi tag i det nya året och ser framåt. Tar för givet att jorden ändå ska bestå och att det ska svalna av bland hetsiga meningsskiljaktigheter och att komma fram till något vettigt. Vi kör på här på våra bloggar och jag tycker det är himla trevligt.
  Gott slut och Gott Nytt 🙂 ❤

 2. Här gick inget larm utan jag håller med dig till 100%! Den flathet som råder i vårt samhälle nu är skrämmande och någon/politikerna måste våga ta sitt ansvar. Folk frågar sig hur SD har blivit så stora men det är bara att titta sig omkring. Så länge inte alla partier ser hur det står till i vårt land och vågar agera så kommer extrempartier att bli större och större. Tyvärr för jag tror inte det är rätt lösning men man måste göra saker och ting talbara.

  Visst är det skillnad på söner och döttrar. Vi har två döttrar och en son som förvisso uppvisar syskonlikheter men befriande olikheter samtidigt. Ungefär som med hundar 😉 Här gick kanske någons larm…

  Kram och Gott Nytt År!

 3. Hahaha här går larmet … är vi inte alla exakt lika inklusive hundar? Ja, tack gode gnu att ungar och andra tvåbeningar är olika, liksom hundar.

  SD är ju de enda parti som i åratal har talat om hur det kommer bli, kallas klarsynthet och analytisk förmåga.
  Nog litar jag hellre på ett parti som både ser och förstår vad som händer i samhället, har också större tillit till att de vågar vara obekväma och göra något för att förändra det som har gått åt pipsvängen. De har ju varit mobbade och överösta med skit hela resan, de har fått klä skott för allt som de övriga partierna borde tagit ansvar för.
  Kan ju inte annat än hoppas att SD verkligen tar över och rensar upp i skiten de andra i sin makthunger har ställt till.

  Men Gott Nytt på er, hoppas skallen inte har allt för ont idag. Själv drack jag bara ett glas Prosecco till smörgåstårtan, så jag har inget att klaga över.

  Däremot har Frasse hållit igång husse sedan tidig morgon, har kräkts galla flera gånger, det har skurats golv och gåtts på korta promenader. Själv har jag inte hört ett dugg, sov som en död sill, lite uppblött foder fick han nyss, sover nu lugnt bredvid mig.

  Vi har funderat om han har ätit något olämpligt, men inte vad vi kan komma på, sen vad han hittar för olämpligt ute, är inte lätt att hinna se alla gånger. Kan ju också vara annan sjuk hund som har smittats.
  Fridens!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s