Regn och blåst

Så klart regnet tar fart tills Frasse och jag ska gå vår ytterst korta sväng i regn. Det blåser på rakt in från Värtan, som dagen till ära har gäss på sitt stålgrå vatten. Fy tusan så kallt och huvan bara blåste av och jag frös som till is på nolltid.

Frasse vinglade kissande på tre ben och kisset for all världens väg med vindens hjälp, inte blev det så mycket kvarvarande märkning just av den lilla plätten. Andra hundar som nosar, måste tro att Frasse är en dominant, jättestor hund som sprinklar sitt kiss över så stor yta.

Det har kliat i ett öra vilket var en ny upplevelse, jag läste runt på Google och hittade mycket intressant om öronvax. Det finns tydligen i olika fuktighet, eller som mitt torrt. Om jag nu får välja föredrar jag mitt eget torra, ingen risk att det brer ut sig så andra kan se vaxklumpar i mina öron. Men lite lustigt är det när det säger plick eller plirr, vet inte hur ljudet ska stavas. Då hoppar en liten bit torrt vax ut och lägger sig i den yttre delen av örat, bara ta bort.

Så glöm tops och annat onyttigt i örongången, läste en öronläkare som sa att ”det smalaste man får ha i örat är armbågen.” Men i mitt öra började det klia, vilket kan bero på just det torra vaxet. Så nu har jag skaffat en medicinskt olivolja som ska duschas in i örat 1-2 gånger i veckan. Så snart är plick och plirr borta för alltid, snyft.

Idag kom Lina och städar så fint efter uppehållet under jul och nyår. Så skönt att få det gjort och tro du inte att hon hade köpt en chokladkaka med mörk choklad på färjan hem efter julledigheten. ❤

Hoppas hon känner glädje över den nya dammsugaren som förenklar hennes jobb. Vi pratar ju inte med varandra egentligen, hon pratar lettiska och ingen engelska, så vi vevar runt på väldigt mysko vis för att förstå varandra. Så skrattar vi gott och kramas.

A6040CF4-6F50-41CD-8DBE-B68FA915828D

 

9 kommentarer på “Regn och blåst

  1. Önskar du hade en fin Lina, jag tycker så mycket om henne, bortsätt från att hon städar fint. Jag delar med mig av nybakt, inte idag, orkar inte baka än. Men jag vill att hon ska känna min kärlek och tacksamhet över det arbete hon utför. Hon är anställd på en firma med bra villkor och de som jobbar verkar stanna väldigt länge.
   Kramsingen

 1. Jag brukar undvika att peta i öronen för tyvärr ställer det till det mest. Hittills har jag inte haft några problem så jag fortsätter på den inslagna vägen.
  Så smidigt med städerska för det måste underlätta enormt. Lustigt nog så kan man kommunicera med varandra även om man inte talar samma språk.

  1. Skaffa en städerska är det bästa man kan göra för sig själv om man bara har råd. Det är rätt kul hur man kan kommunicera fast man bara har lite ord här och där.

 2. Jaha, då är vi minst två med torrt plink i öronen. Mystiskt. Så var det aldrig förr. Ska vi skylla på åldern? Eller dricker för lite? Tvättar håret för sällan? Hehe – strunt samma. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s