Slänger fram en sko

Innan jag är riktigt uppe och vaken börjar Frasse vanka runt oroligt, han tittar uppfodrande på mig och jag suckar. Tar på mig strumporna, Frasse blir uppspelt, ”äntligen fattar hon” tänker han. Jo, nog fattar jag, klär på mig och går ut, han hade brått att bajsa, så jag är inte sur på honom. Känns skönt att jag kan läsa hans signaler, första gången han for omkring som ett orosmoln hade han nyligen varit ute med maken. Så vi tänkte väl inte att han var nödig, funderade på om han hade löpande tikar på gång ute? Vi har ju aldrig sett honom uppspeedad efter löpande tikar, han har ju bara varit här sedan september.

Då tittar han på mig och går sen och hämtar en sko som han slänger fram! Herre min gnu viken smart hund, synd att inte varken husse eller matte fattade ett smack. Men nu blev det fart på husse, som berättade när de kom in igen, att Frasse behövde bajsa. Han är oftast bra i magen, men jag har kokat hemlagad mat till honom och det kanske har påverkat fibermängden i tarmen, till det mindre. De har så otroligt mycket kolhydrater i torrfodret, med hemkokt bajsar han normalt och inte så enorma mängder.

Fredag igen, dagarna rusar iväg.

6A8F9E7D-F6A1-410F-ACB1-EE5C94EA05F4

 

 

 

19 kommentarer på “Slänger fram en sko

 1. Våra hundar glor uppfodrande på oss när de vill gå ut och sätter sig vid dörren. Nu när vi bor såhär kan vi ju ha dörren öppen på dagarna och då sköter de sin toalett själva. Eftersom de är sömntutor båda två är det sällan stress på morgnarna, bara om någon har ont i magen.
  Vi kör mest med hemkokt här till dem. Har också märkt att pluttarna blir mindre av det. Kram

  1. Vi har sån tur att Frasse också är sjusovare, så trött när maken ska gå en sväng, innan han åker till jobbet. Ibland har han fått tippa på Frasses sovkorg för att han ska hänga med ut. Skönt att de kan gå ut som de vill. Jag vill sätta upp staket på landet men maken är emot.

  2. Det blir ris/köttfärs/kyckling och ofta rester från vår mat. Vi kastar inget de får grönsaker och ja i stort sett det mesta. Jag har ofta ris eller spagetti/makaroner som bas. Värmer alltid maten i några sekunder i micron så den luktar mycket. Hindar äter ju med nosen där de har det mesta av smaksinnet. Brukar ofta smula ned lite bröd då vi alltid har en dutt kvar från morgonen. De äter gurka, tomat och sallad. Bara att göra små bitar så går det ner. Aldrig lök förstås eller spröda ben. Pizzakanter klipper jag ned, korvar. De älskar att få rester när vi ätit gryta och det är spad kvar.

  3. Jag kokar en kyckling och skär i småbitar, sjuder blandade frysta grönsaker i kycklingspadet som jag sen kör ihop till mos. Kokar ris, river morötter och hackar typ vitkål. Sen växlar jag protein, kött, fisk, kyckling, köttfärs, 1msk rapsolja/dag och så ett mått med kalk o lite annat. Tycker din mat låter som den vi bjuder på, rester så klart när lämplig finns.

 2. Så skönt när man kan läsa hundarnas signaler för det besparar onekligen matte och husse en del besvär. Med valpar är det inte alltid lika lätt men vi börjar lära oss nu.

  Trevlig fredagskväll!

  1. Sånt tar tid, Frasse är fem år och vi har bara tränat på att förstå honom sedan i september. Men jag måste ju säga att han är himla smart. Nu älgar helgen in, jag mår ännu inte bra förbenade luftrör, är så trött i kroppen. Blir en lugn helg. Kram

 3. Somliga hundar äter allt och pudlar kan vara utan käk i ett par dagar om de inte får det som behagar dem. Det fick jag erfarenhet av när Bamse vandrade in i mitt liv fem år gammal. Han alltså. Nu har fem år gott och han kan fortfarande bli mat-le, som jag kallar det. Då viker jag ihop en tom toa-pappersrulle i ena ändan – fyller den med i princip vad som helst – viker ihop den andra ändan och kastar ut den på golvet. Oj, vilken fart det blir. Helt plötsligt är det jakten som rullar igång. Biter och kastar paketet och ska ha ihjäl bytet. Äter med förtjusning upp allt vad rullen innehåller plus att jag får plocka upp rester av papper. Efter det går han ut till matskålen och glor uppfordrande och vill ha mer.
  😀

  1. Asså, jag blev så snopen, vår förra hund sprang runt och pep mest. Det gjorde även Frasse, men när vi inte fattade snabbt nog så slängde han fram en sko från skostället. Smart tycker jag, vad hade ni för ras?

  2. Vi har haft olika slags raser på dem. Först hade vi en collie, men den hade hon redan näre vi blev ihop, 2006. Ett tag hade vi till och med två av dom. En tik och en hane. Och sen hade vi en Golden retriever några år. Den sistnämnda fick vi ta bort så sent som för ett år sen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s