Fler barnbarn jippi

Igår kväll upplystes jag om att jag hade fyra barnbarn till, lyckan var total och jag kände en stor stolthet över pappa Frasse och mamma Sniskan, det var inte klokt så glad jag blev. Fick se bilder på de fyra ursöta valparna, som nu är större och redan boende hos sina nya hussar och mattar. Minns svagt att Frasses tidigare ägare sa något om Frasses äventyr med Sniskan, det var hon som visade mig bilder på de små. Mysigt att hans underbara gener finns där ute till framtidens valpköpare.

Igår bakade jag på ”fri hand” som oftast, ihop en limpa som blev otroligt bra. Ett helt paket urkärnade katrinplommon, en redig omgång müsli, vetemjöl special, lite mörk sirap och rågmjöl. Fråga mig inte om hur mycket av varje, men det fick jäsa väldigt länge både i bakmaskinen och sen i formen. Jag var tveksam, det såg så mörkt ut, men smakade otroligt gott. Ett bröd varje trög mage skulle ha tillgång till, inte bra för mig då, men inte sjutton kan jag låta bli att äta.

ABB8379A-E288-4D99-B71F-DE4278ABD302

Härliga måndag igen, hårt regn slår plötsligt på rutan, samtidigt som himlen är lite blå med solljus som tränger sig igenom, men det grå tar över igen. Veckan har bara ett måste, ta blodprover och urinprov imorgon och invänta min njurläkares samtal. Självklart kommer Lina och städar den eftermiddagen, som vanligt allt på en gång. Resten av veckan är ekande tom på uppdrag, underbart. Det betyder att jag kommer må bra, dona med det jag orkar, varefter jag känner för det.

Fridens

 

 

 

14 kommentarer på “Fler barnbarn jippi

 1. Roligt med tillökningen. 🙂
  Måste få säga att du är duktig med bakeriet. Jag har samma föresats och inhandlat ett par jästpaket. Förmodligen gör de som de förra – bankar på kylskåpsdörren och vill förpassas till den sista vilan i påsen under diskbänken. 😀

 2. Kanske bra att allt kommer på en och samma dag, då har du resten av veckan till icke måsten. Tycker det blir jobbigare för varje år att ha något att passa eller göra. Vill lämna alla måsten till en annan generation 🙂

 3. Grattis då farmor ❤ 4 st på en gång , inte illa

  Jag har ett måste på onsdag morgon då jag ska ta massa blodprov på fastande . Bävar redan för att måsta gå iväg till bussen vid 7 , men det är allt denna vecka 😀
  Nästa vecka ska jag till Lidingö för att följa med mamma till rygg och nackröntgen vid Odenplan.

  1. Jag ska se om jag kan fixa kopia på valpbilden. Usch du har ju så bäcksvart att gå till bussen, läskigt. Samma för dig att lämna prover. Hoppas det blir bra med mammas röntgen, vilken tur att du finns för henne. Kram

 4. Så härligt med ett tillskott på fyra bara så i ett svep, inte illa!
  Det var väldigt länge sedan jag bakade matbröd. Väldigt dumt för det blir ju så gott!

  Kram

 5. Visst är det typiskt att det man gör på frihand oftast blir toppenbra och så kommer man inte ihåg hur måtten var 🙂 En snôrt och en dôrt som mamma brukar säga när vi frågar 🙂 Håll er undan från valparna, lätt att man får fler vovvar i flocken 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s