Poltergeist eller va?

Här på landet plockar vi ner våra ljusstakar och fönsterstjärna, alltid lika tråkigt att bli av med mysljuset. Jag har hittat ett företag som säljer konstgjorda blommor, så naturtrogna och vackra. Har köpt några både hit och hem, måste beställa fler just till landet, så bekvämt att ha i fönstren, aldrig törstar de eller vissnar.

Jag minns inte om jag skrev om smällen mellan mig och maken? Vi sitter i vardagsrummet, jag i soffan med Frasse sovandes på mig och maken i fåtöljen bredvid soffan. Plötsligt smäller det så högt mellan oss att vi båda hoppade högt och bara tittade på varandra. Vad tusan var det där?

Det har vi ännu inte kommit på.

EA5030C3-F8A3-460A-A53A-9BD2CA4454C5

Så igår kväll på väg hit hoppade vi in på McDonalds och åt middag. Väl framme packade vi upp och satte på kaffe till tårtan jag hade köpt på bageriet via Karma. Jag får ett meddelande om bröd/kaffebröd/tårtor som blivit över efter dagens försäljning. Jag väljer vad jag vill ha, betalar halva priset och maken hämtar på vägen hem. Utmärkt system, vi äter alltid hembakt eller fint bageribröd nu för tiden. Också ett bra sätt att inte kasta mat, vinst för alla.

Här satt vi med tårtan och kaffet när äggklockan plötsligt börjar ringa, vi tittar på varandra och undrar båda, har du rört äggklockan? Den står i köksfönstret och ingen av oss har rört den. Nu begriper jag inte ett dugg, det är inte spöken utan det som kallas poltergeist, om det nu är något. Vi är lika förvånade båda två, någon slags energi som har uppstått mellan oss, som då utlöser detta. Men jösses, vi har levt ihop sedan -76, borde det inte visat sig tidigare?

Vad tänker du om det hela?

Idag har vi haft lite av varje väder, fint regn, hårt regn, grått och lite solsken på slutet. Maken har lekt med Frasse som bara älskar att springa efter bollen. Maken kastar och Frasse springer, sån energi han har i kroppen. Sen har hans öron blivit droppade och husse har masserat hörselgången i 30 sek mot smuts. Sen skakas det på öronen och resten av kroppen, förhoppningsvis flyger då smutsen ut. Utmärkt att göra ute, precis som att husse har borstat bort mängder av päls. Lite spa och gym-dag för Frasse helt enkelt.

Själv har jag bara varit, för det är jag absolut champion på, nu kaffe och en bit tårta. Senare grillar maken entrecote och jag får hitta på det vi ska ha till. Ikväll börjar Mello igen och jag tänker som vanligt hålla mig borta. Inget som roar just mig, jag kommer leta på kunskapskanalen, där hittar jag många livräddande program. SVT Play är också något jag kan rekommendera när tv dränks i Hotell Paradis, Fixa en bonde, och alla töntiga tävlingar mellan fd kända idrottsmän/kvinnor.

Nu java och tårta.

Fridens

 

19 kommentarer på “Poltergeist eller va?

 1. Vilket underbart system med att kunna köpa bakverk som annars ska kastas. Perfekt med konstgjorda blommor när man inte kan vattna varje dag.
  Måste erkänna att jag är schlagerfantast och min lördag är räddad. Men JR hittar väl på något att göra efter ett tag. Han tröttnar oftast efter ett tag. Kram

 2. Här blir det också räddningsplankan Kunskapskanalen. Önskade att jag hade några fler sådana kanaler, men här med hyresrätt är vi tilldelade ett minimum av sådant.
  Angående poltergeisten behöver ni kanske en husrensning. Anlita ”Det Okända” så proffsen ramlar in med Terry Evans i spetsen.
  Jag har själv börjat fundera om inte jag har något här hemma som vill skoja med mig. Fick ju utav en kompis låna två kryckor och det är ta mig 17 omöjligt att hitta dem, och definitivt inte tillsammans 😉 Nä, skämt åsido så är det i alla fall lite spännande det där att det börjar hända helt osannolika saker omkring en. Övervägande av jordens befolkning tror ju på att det existerar någon form av andlighet bakefter, men vi har väl bara så svårt att som en enda person förstå att det där ute i världen finns miljarder människor som tänker lika. Det tar många liv innan man når Nirvana 🙂
  Kram ❤

 3. Jag frågade på Fb och min vän som var med i början och några år på ”Det okända” en av de otroligt duktiga svarade just det jag skrev. Det är ju inte mycket man kan göra, intressant om det händer mer. Jag har hanterat det med en ”åtgärd” kan berätta mer nästa gång vi pratar.
  Det här med människor i världen skrämmer skiten ur mig, tänker att det inte är så konstigt att det ser ut som det gör, alla dessa människor som har olika tankar om rätt och fel. Alla med olika uppväxt och vi beter oss så olika fast vi samtidigt har likheter i basbehov.
  Titta bara hur olika vi gnider ögonen när vi gråter … det finns så mycket olikheter i gester, intressant. Fostring, inte konstigt att det finns konstiga människor så mycket underliga fostringsmetoder som finns.
  Kram ❤

 4. Skrattar lite åt din kommentar över hur olika vi gnider ögonen när vi gråter. Nu om dan tager man den lilla servetten och duttar försiktigt uppåt så inte mascaran skadas. Krokodiler har, vad jag vet, inga ögonfransar och borde inte anammas i gråtsammanhang.

  Långsökt det där men jag har inmundigat lite vitt och vet väl inte hur jag menar men, oftast kvinnor som använder krokodiltårar och som visas i min tvapparat borde veta bättre. Hehehehee… 😉 😀
  Blev ingen kunskap ikväll. Fastnade hos Count Basie på 2an
  Kram

  1. Jag har inte tittat så mycket på burken ikväll, Frasse började halta redigt på höger bakben ikväll. Oroar mig som sjutton, det blir veterinären imorgon, han går inte på tassen och har ont. Hoppas det är en sträckning eller eller stukning. Jag har healat massor på på benet, tror inte något är av. Har klämt och donar för att se om han reagerar men han är så förbenat tålig. Sussa nu gött med lite vin i kroppen. Massa kram ❤

  2. Oj… inte roligt för Frasse och er. Bamse fick gå med skena på höger fram hösten 18 Stukning av en liten rackarns tåled. Inte alls skojsigt, sa Bamse 😦 ❤

  3. ❤ efter att ha sovit hela natten, gick han själv ut och kissade på alla fyra ben, men försiktig är han. Blir vila även idag och inget veterinärbesök vad det verkar.

  1. Ja, på ett vis men än har det mest skrämt skiten ur oss. Första smällen var verkligen hög och vi blev båda skraja, kunde inte fatta vad det var. Men här på landet när äggklockan som man måste vrida upp börjar låta, då gapade bi båda. Vi har ju inte varit här på tre veckor och den brukar ticka när man har vridit upp den. Inte ett ljud förrän plötsligt ringningen. Hoppas det tar slut här, verkar så onödigt med dessa ljudliga skrämselattacker.

 5. Vilket smart system att sälja överblivna varor för halva priset. Win-win helt enkelt.
  Jag har ingen aning om vad det han ha varit men vissa saker får man aldrig något svar på. Märkligt var det i alla fall.

  Håller en tumme för att Frasse återhämtar sig helt.

  Kram

  1. Han stelnar till när han ligger ner, tar det lugn med benet ibland får det hänga i luften när han går, men så går han nästan vanligt igen. Hopp om livet.
   I Stockholm finns det massor av restauranger som har hängt på, men jag är bara intresserad av bröd. Mycket bra kallas Karma, så vet du vad det är om det dyker upp hos er.

 6. Ja frågar du mig säger jag bara, de gillar att skämta på andra sidan. De kan vara lite högljudda också. Här har hänt många grejer genom åren. Speciellt efter att pappa gick bort. Nu är ju jag lite öppen och så och tror helt fullt och fast på detta. Varit med om lite för mycket för att vifta bort. Men fortsätter det att föra väsen och ha sig om de vill ha uppmärksamhet så be den/dem att de får lugna ner sig. Hos mig är det så, när det är nära och kära på besök tänker jag ofta på dem och morfars doft har känts av och till sedan han dog 1996. När det plötsligt doftar av hans rakvatten 10 år senare när man håller på med sängkläderna kan man ju fundera. Det var när han dog som mina spjäll öppnade sig och jag trodde ärligt att jag började bli småknäpp. Ser det liksom igenom en tunn overheadfilm om jag så säger. Tyvärr känner jag mest på mig när det är elände på gång så jag har bett att de backar där. Men det är bra att göra det till vad man har nytta av det. Speciellt när jag inte hittar saker (även där gillar de att skoja ibland… då är de lite frustrerande 🙂 ) Inget jag gräver i och öppnar och har mig, det kan komma mycket skit från det också. Man får ha respekt för det. Nöjer mig med att ha kontakten med pappa och morfar som finns med här med jämna mellanrum.

  Play är toppen, som sagt, mycket tidsförspillande program finns det… orkar inte lägga min tid på’t. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s