Rent hus?

Skriver och raderar, när lite solljus igår äntligen flödar går jag i baklås, lite tungsint och tänker en massa tankar som jag kunde vara utan. Så det är tomt på inspiration och lust, tröttheten lurar hela tiden på mig.

Frasse går nu mestadels på alla fyra och har igen börjat hoppa upp i soffan och sängen, men jag känner oron propsa på ett veterinärbesök, hundar kan hålla masken om det onda allt för bra.

Nu lider jag av att se allt som jag behöver ta hand om här hemma, det är nog bara städkäringar som reagerar som jag, när jag ser det som förr fixades i ett huj. Klarar inte av att dammsuga, fast det ska gudarna veta att det behövs. Önskar ofta att jag var både lat och blind som många är när det gäller städning hemma. Jag har jobbat från unga år inom hemtjänsten, den riktiga hemtjänsten när vi såg människan som en helhet. Sen är jag utbildad till något som heter Hemvårdarinna, det var en fin tanke från kommunerna. Jag och mina kollegor hoppade in i familjer när de vuxna blev sjuka, när allt ballade ur och det kunde vara eländes elände eller en mamma som låg på sjukhus och hade många barn hemma som behövdes tas om hand plus själva hemmet. Så nog har jag sett hur olika vi människor är när det kommer till städning och renlighet. Det bästa som fanns var att Röja runt i ett hem där de inte hade en susning om ordning, reda och rent.

Därför har jag jobbigt med att inte kunna städa själv.

Nu ska jag ringa och boka veterinärtid till Frasse.

E733FEF8-5E6D-41C8-84BA-EF663A48431F

9 kommentarer på “Rent hus?

 1. Här vilar Snabeljohan definitivt. Jag sopar mellan mattorna och på ytor som syns. Han den lata rackar`n har ju inte vett att hänga med och känns som om han stretar emot och gör sig så tung som möjligt. Kan nog liknas vid en trilsken bulldogg. Så jag förstår precis. Vi behöver gå på dressyrkurs med våra elektriska apparater. Hade jag råd skulle jag skaffa en självgående men det får va. De är ju som hundar – man fäster sig vid dem och hoppas att det går bra med Frasse (i det prekära sammanhanget) – och dig! ❤ Kram

  1. Han skadade sig i lördags på landet, sprang som en galning efter bollar. Sen på kvällen började han halta, gick på tre ben, men var lite bättre på söndag … väntade lite till. Sen drog vi till Albano idag, han har fått en blödning i sitt bakbens knä. Smärtstillande och inflammationsdämpande i 7 dagar och vila i två veckor, det blir svårt bollar och springa fritt på landet går bort, nu blir det bara koppel och korta promenader. Röntgen skulle en radiolog kolla på imorgon om han såg mer än veterinären.

 2. Men är lille Frasse dålig? Det har jag missat totalt. Något inlägg som jag kanske inte fått på mail? Hoppas verkligen att det inte är något allvarligt. Sedan behöver du nog köpa ett par solglasögon så du slipper se allt damm. Du ska inte städa hör du mig? INTE STÄDA!!! Nu tog jag i så du verkligen lyssnar. Solglasögon kom ihåg det.
  K R A M…:)

  1. Du har inte missat något, jag har inte skrivit något speciellt om det, hoppades att det skulle gå över. Läs mitt svar till Lotta ovanför ditt inlägg, om Frasse.
   Nej jag kan lova att inte städa, sätter på mig solisarna och lägger mig i soffan slaggar med Frasse. Nästa vecka på tisdag kommer Lina och städar, maken får nog dra snabeldraken ett varv innan dess.
   Kram ❤

 3. Bergalott här hamnade mitt svar till dig. I gen ordning på mig ikväll. 🙂
  Vi har ju en helt ny dammsugare som jag aldrig har släpat runt på, maken har testat den och säger att han inte gillar den! Vem sjutton gillar dammsugare, jo ska vara de där gröna marsipanaktiga till kaffet, de vet jag att han gillar.
  Läs mitt svar till Lotta om Frasse. Han har fått god mat många timmar senare än normalt pga den lugnande spruta han fick för att sova när veterinären ville undersöka bakbenet ordentligt och sen röntga. Nu gick maken ut sista gången, det blir kort tur.
  Kram ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s