Nästa man till rakning

Imorse vaknade jag av att tanken ”hunden kan väl inte andas så?” När man är övertygad om att maken är på jobbet, blir det konstigt att höra honom andas bakom min rygg. Han berättar att han har mått illa hela natten och bestämt sig för att sjukskriva sig. Ännu mår han bara illa och med tur blir det kanske inget mer för honom. Gud så jag hoppas på det, jag lider av ångest av att höra andra kräkas. Det blir hörlurar på och så får jag lyssna på politiskt långrandigt babbel eller poddar. Bara det pratas, så jag inget hör.  🙂

9A2EF136-1322-4786-942D-16E304B319D9

Då stämmer det att jag blev smittad när vi var hos veterinären, ingen mat har varit dålig och det känns skönt att mer få en bekräftelse på hur det har gått till. Oavsett vilken typ av influensa det nu är, så vill jag inte tro att jag fick vinterkräksjukan, den fan ska jag vara immun emot. Har aldrig haft den, inte min man heller eller mina barn vad jag vet, fast de drabbas ibland, när deras ungar kräks, av vad det nu är. Mest sonens fru som inte verkar ha genen och de två barn sonen har med henne som ständigt kräks. Vår son verkar oftast klara sig och min T, vilket välsignelse det är med genen.

Nog om det, jag har min första mer normala morgon, drack lite kaffe till smörgåsen, inte var det helt ok, men jag överlever. Jag vill passa på och tacka er alla för empatiska rader under mina sjukdagar, jag har inte orkat skriva svar. Sjutton så kass man blir av influensa och det där att man inte kan äta som folk efteråt är ju också egentligen självklart, men oväntat. Ännu är magen inte normal, men några dagar till så slipper jag nog bajsa senapsgula flytande korvar vilket tydligen har med gallan och levern att göra efter ett magsjuka, färgen menar jag. Förlåt om jag blev för rak just där.

Nu ska jag försöka ta mig upp.

Fridens!

12 kommentarer på “Nästa man till rakning

 1. Skönt du börjar må allt bättre! Tycker det är lite mystiskt det där, plötsligt har det dykt upp nåt man kallar för Kräksjuka. Det har väl alltid funnits varianten maginfluensa? Så vad är skillnaden? Egentligen? Eller är det jag som inte fattar?
  Strunt samma! Man kan vara glad att sånt går över i alla fall. Även om det ibland går fortare och ibland tar lite längre tid.

  1. Nu tänker du som mig, vi hade magsjuka både på vintern och sommaren när jag växte upp och det var ingen vinterkräksjuka inte. Vart tog alla andra sorters magsjuka vägen, bra fråga. Som det verkar nu finns äta dålig mat och bli sjuk eller vinterkräksjukan. Jag fattar inte mycket nu för tiden allt blir bara konstigare och konstigare. Kram

  2. Samma här! Vete sjutton vart den ”normala” världen tog vägen. När man hade ”normala” förkylningar och ”normala” maginfluensor.
   Så att säga…
   Kram!

 2. Nu när så många reser överallt i världen så är det svårt att veta vad man drabbas av när man gör det. Jag blev fruktansvärt sjuk en gång när jag åt ett äpple. Dumt nog så hade jag nog glömt skölja det då det var på jobbet och något kom emellan.
  Skönt att du verkar vara på bättringsvägen och jag håller tummarna att din man slipper det hela. Kram

  1. Tack men inte klarade han sig, han har sprungit på dass inatt och idag men är nog klar med sin del nu. Skönt att ha två toaletter. Men han har haft tur fick ”bara diarré” det är lättare tycker jag än att spy eller ha båda som jag fick. Tvi vale! Kramis

 3. Det är helt normalt och färgen kommer att rätta till sig. Otur att maken fått en släng av åkomman också men det bevisar bara att maten i alla fall inte var dålig.

  Krya på!

  1. Tack o lov det oroade mig mest, jag är så noga med hygienen och luktar på mat, så det känns bättre att ha blivit smittad. Nu är det bara tiden som måste starta om magen och ge mig mer kraft i kroppen tillbaka. Jag tål inte mycket för att bli svagare än normalt.
   Maken är hemma idag så klart, fast han känner sig frisk, gäller att inte smitta andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s