Klassträff

Nu har vi kämpat oss fram i blåsten, men inte så kallt som tur är. Jag bad Frasse hoppa upp på ett bord, perfekt borsta pälsväder, allt flög iväg utan problem. Kanske kan fåglarna hitta något att bygga bo med?

Faktiskt första riktigt bra turen för min kropp, inget packade ihop, ingen käring som satt på sniskan på bänkarna runt huset hahaha! En lycklig dag!

Helgen har varit vilsam, en tur till mamma i söndags till fikatiden, mycket prat och skratt, fast tanterna hade mycket åsikter om det samhälle vi nu har fått på 5-6 år, härliga tider, knappast. De har ju andra äldre vänner som bor på eländiga boenden, jag blir lättad att det finns äldre som inte är dummare än att de har räknat ut vad som händer i samhället och vilkas fel det är.

Sen väl hemma blev jag uppringd av en klasskompis jag hade i nian, vi fick ju välja inriktning på studierna och jag som bara ville ut och jobba valde handelslinje vilket ingick att lära sig skriva maskin. Så roligt det var att lära sig och sån nytta jag har haft av det som sekreterare i arbetslivet på tidning och andra platser.

Men nu ville min vän att vi ifrån den klassen skulle träffas i slutet av maj. En av killarna äger en fin klädaffär på Östermalm, så det finns plats för ett gäng att sitta bakom affären. Sen fixar hon som ringde mig buffé via sitt jobb till bra pris, hon jobbar på ett av de bättre ställena i Stockholm, mums. 

Så det blev ett väldigt mailande och ringande igår, det var ju så länge sedan att vi fnissande konstaterade att vi inte mindes alla och inget klasskort togs det året. Men killarna hade lite bättre ordning på just vilka killar som gick där med oss.

Skrattade så gott med min vän när hon berättar att det är klädkillen på Östermalm som har tagit kontakt och vill dra ihop det hela. De pratar i telefonen och min vän kunde inte placera honom, hon ber honom skicka en bild. Han skickar en bild på sig i nutid! ”En gubbe jag verkligen inte kände igen” sa min vän och vi skrattade gott.

E3DBA517-3326-4E75-9C07-83BE2AA105E3

Jag har själv ordnat två klassträffar med min vanliga klass, de jag gick tillsammans med 1-8:an. Det var roliga träffar, god mat och massor av prat så klart. Vi var 30 i klassen och de flesta kom, på första träffen sa tjejerna att det var ”väntat och typiskt, att det var jag som drog igång och fixade festen.” Hmm, jag var inte medveten om att andra såg mig så, redan då, hade inte tänkt så om mig själv före denna klassfest. Fast efter tankar om det borde jag inte varit förvånad, vet ju att jag har varit drivande i kombination med icke rädsla för att ta i och lusten att ordna trevligheter. Ligger säkert något bekräftelse behov och skvalpar i mig, den då duktiga flickan. 🙂
Stackarn.

Ordnade också två olika jättestora träffar med alla oss som växte upp i Sätra Danderyd och alla vi umgicks med i de olika gängen. Så många ungar vi var i varje port, nu är alla mer än vuxna, till och med småsyskonen som fladdrade runt oss lite äldre, var ju så kul att träffa. Först fixade jag pizzerian, så vi trängde in oss och var och en åt vad den ville, sen gick vi över till vår tidigare ungdomsgård där nya ägaren till pizzerian öppnade upp och fixade disco. Vi hade så roligt, dans, prat och massor av skratt. Möta föredettingar och kompisar jag inte sett på massor av år, också prata vi om de som hade gått ifrån oss, för i alla gäng går några för tidigt i sjukdom, andra i olyckor, några i sprit och droger, en strypt och ännu en mördad, vi var väldigt många i de generationerna och livet var inte nådigt mot alla.

Fridens!

 

11 kommentarer på “Klassträff

 1. Skönt att du har en måbättredag 🙂

  Jag som var sjukligt blyg i lågstadiet och mobbad från 1:an till 9:an då jag äntligen fick slippa allt vad skola och ”kompisar” hette skulle ALDRIG vilja gå på en klassträff , men hoppas du får en kul återträff 🙂

  1. Ååå så synd att missa möjligheter att träffa kompisarna som mer än vuxen. Jag tror starkt på möten, vilket ibland ger chans till att släppa saker som kanske håller en tillbaka. Bättre att göra det man är mest rädd för så fort som möjligt, så blir man oftast av med rädslan och får oftast nytt positivt till sig. Men vi är olika och var och en bestämmer själv vilken riktning man vill ha. ❤

  2. Jag klarar mig bättre utan dom. Jag har återförenats ett par gånger med 3 av dem och det var mysigt. Jag bjöd hit dom. 2 av dessa har jag lite kontakt med på fb men den 3:e tog bort mig som vän av någon anledning som bara hon vet.
   Jag skulle aldrig orka sitta och lyssna på falska ursäkter och undanflykter om varför dom valde ut mig till offer då det enda felet vad jag kan se var att jag var blyg och hade hemmasydda kläder pga att vi inte hade det för fett. Jag var överviktig även då så det var säkert en anledning.
   Ja vi är alla olika . Jag är inte rädd för att träffa dom men dom är inte värda min tid helt enkelt.

  3. Där ser man din berättelse i sitt rätta ljus och då förstår man. ❤ Även jag fick mina kläder sydda av mamma, blev väldigt retad för de första utställda långbyxorna där vi bodde, som mamma min sytt. Kram

 2. Härligt att det verkar lite bättre med dig. Jag kommer inte bli bjuden till klassträffar då jag flyttat under grundskolan. Blev faktiskt bjuden till klassträff med mina gymnasiekompisar. Vi var 17 st brudar som gick humanistisk halvklassisk variant. Men nu är vi spridda över stor del av Europa och USA. En är tyvärr död för tidigt.Men jag bröt benet och kunde inte åka till träffen.
  Men som tur är har jag återfått kontakten med några av de som var mina närmaste vänner, via facebook. Hoppas ni får en fin träff.

  1. Blev glad när jag kom till raderna att du hade kontakt med bästisarna. Som uppvuxen på en plats tänker man inte på hur det blir för er som fått flytta och byta skola. Måste vara svårt ibland med ny skola och klass. Kram ❤

 3. Så skönt med en må bra dag!

  Trevligt att ni ska har klassträff. Vi har bara haft det en gång tyvärr men det krävs att någon ska ta tag i det. Det är inte min sida att arrangera sådana saker. Trevligt får ni säkert i alla fall med privat lokal och god mat!

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s