Blåst både här och där

Persiennerna slår i takt med blåsten mot rutorna, jag laddar för att gå ut med Frasse. Pratade nyss med Malmö, kallar henne så här inne. Men plötsligt började det låta så märkligt och jag hörde inte vad hon sa … ? Tänk att det inte fungerar om mobilen blir helt urladdad, blir trött på mig själv som så lätt glömmer att just ladda den. 🙂

Malmö och jag hann konstatera att vi båda mår dåligt av all negativ information om hur sketet vårt land sköts. Det sista jag gick  igång om, var en invandrare så klart, med HIV som våldtagit en kvinna. För en gångs skull både dömd till fängelse och utvisning. Toppen, tänk att det fungerar ibland … men då går regeringen in och bestämmer att han inte ska utvisas.

Jag blir så förbannad, vilket svek mot oss kvinnor från denna sk feministiska hycklarregering. Allt kriminellt skräp ska till varje pris hållas kvar, speciellt de som hotar kvinnor, gamla och barn. Inget våld är nog grovt för både domstol och utvisning, lite mänskliga förluster av svenskt folk som regeringen och andra i översta skiktet tycker är ett rimligt pris, bara de sämsta kriminella får vara kvar.
Vart ska vi alla som bryr oss och mår dåligt av förfallet ta vägen till slut? Alla de som inte ser och förstår, de kan ju fortsätta leva i sin bubbla och gemensamt fortsätta demolera vårt land tillsammans med regeringen totalt. I sin missriktade humanism och pjolltfjoll om kriminellt folk.

Nu var det inte det jag tänkte skriva om, men Malmö stackarn bor ju i den del av landet där klaner o annat skräp har tagit över det mesta, staden totalt ekonomiskt beroende av resten av landet. Usel kommunal ledning, kommer aldrig bli sig likt igen.

Nej, jag tar nog paus från eländet ett tag, blir bara deprimerad och vad sjutton hjälper det att tänka högt om detta förfall? Det är så här ännu en stor klick i Sverige vill ha det, tills det kommer för nära som här igår. En trettonåring blev nedslagen bakifrån och rånad på väg hem från skolan. På Facebook förfasade sig folk och var samtidigt ursinniga, folket i sina stora hus, skyddade trodde de ”Sånt händer inte här” vilket de flesta folk i västvärlden säger när mord och grov kriminalitet dyker upp i deras lugna, trygga kvarter.

Tänk att folk inte kan läsa ihop alla hemskheter som dygnet runt händer och skrivs om, som sker i hela vårt land. Inte i Danmark, Norge eller Finland på samma vis alls, vad kan det bero på? Analys, tänkande fantasi nog att förstå att vi alla kommer drabbas till sist, om än inte personligen, så via anhörig, grannar eller vänner som råkar illa ut.

Så länge det inte är för nära är det väldigt bra och går att försvara, hitta ursäkter om alla de som är taskigt vaggade.
640FC468-399F-4C63-9E63-16C6A92A4698           Jag har varit ute, blåser så in i hoppsan och regnstänk. Men nu kan jag ta det lugnt resten av dagen. Funderar mycket på det här jag nyss skrev om, hur jag ska tagga ner det hela, helst göra som många andra, hålla käften, inte ha åsikter som stör. Bara tro gott om allt och alla, för att inte tala om Pk-folk och regeringen, varken hör, ser eller pratar, aporna ni vet, pratar de så kommer det bara lögner utan verkstad.

Tänk att det passar så många att vara så, sjukt svårt när man har ett annat tänkande och kynne. En sak är väl att ha olika åsikter, men förljugenhet har jag svårt för, man kan väl inte vara totalt blind för så stora förändringar i sitt eget samhälle att man inte börjar fundera över vad faAn som händer? Att försvara grovt kriminella och bedragare som lurar oss på våra skattepengar, varför måna om dem, men inte om vårt eget folks bästa. Det är ju faktiskt vi som i första hand har rätt till vårt land, till våra skattekronor, pensioner, vård omsorg i alla de åldrar vi går igenom. Vad sjutton är det för sk svenskar som så gärna gör oss till mindre värda i vårt eget samhälle? Vad sjutton lider de av?

Mitt i all skjuter en väns namn upp, hon får en by pass operation just nu och jag ska tända ljus och skicka kärlek till henne.

Hej svejs och gå inte igång på det jag skriver, är ingen som helst idé, allt kommer fortsätta precis som vissa av er vill, inget händer ju i vårt land.  🙂

21 kommentarer på “Blåst både här och där

 1. Anåda vilken svada. Du skulle ha blivit politiker. 😉
  Men för att gå i svar så kan jag bara tillägga att det jäser under ytan och gemene man är inte så flata som du kanske tror. Det finns krafter som långsamt formas till nya vettiga strategier och det utan att tillhöra SD. För min del lyssnar jag gärna på Marcus Allard i Örebropartiet. En frisk fläkt som delar ut sina kängor både högt och lågt och får in fullträffar så jag bara undra hur övriga i den kommunledningen står ut med honom. Sök honom på youtube så får du se att det är fler som tar sig ton.
  🙂

  1. Bra att det jäser, vore inte klokt annars. Jag har varit vän med Markus Allard på Fb ett tag, han är toppen. Han borde klonas och sitta i varje mesig kommunstyrelse.

 2. Tänker som så att ingen behöver fråga oss om varför vi flyttat. Vi har varit runt och handlat idag och jag har väl aldrig lett och hälsat på så många för mig okända människor. Artiga unga män som madammar mig och ler. Vill inte ens tänka på hur det är i Sverige. Kvinnor i min ålder är ju inte ens existensberättigade. Näe jag stannar här. Kram

  1. Glad för er skull att ni har det bra. Drömma och önska kan jag att det blir bättring i vårt land, men jag tror inte det kommer hända, alldeles för svaga politiker och för mycket som redan har galopperat för långt inom det mesta i samhället. Kram

 3. Jag tror inte heller att det är så lugnt under ytan som du tror. Visst har man åsikter om det ena och det andra, men alla är inte lika modiga som du som vågar säga det högt inför alla. Själv tycker jag ju att vi säkert kan hjälpas åt varandra här i världen, men å andra sidan anser jag också att man bör ta seden dit man kommer, inte vice versa. Då jag reser till andra länder och kulturer, för att inte tala om ifall jag skulle flytta, försöker jag anpassa mig och högakta de lokala sederna. Inte förutsätta att de anpassar sig efter mig.

  Integrationen har ju verkligen missat på många håll och ursäkta mig nu, men jag anser man varit för slapp i Sverige med integreringen (”tillfället gör tjuven”). Nå, lätt har jag ju att säga här på andra sidan viken där problemet inte ä n n u är lika stort. Ändå borde man inte dra alla över en kam, det finns lyckade integrationer och duktiga invandrare, tyvärr är det de misslyckade som syns och hörs, både bland invandrare och lokalbefolkningen.

  Inte hjälper det heller att vi börjar hata varandra, det har vi tillräckligt många avskräckande exempel på från historien.

  Politikerna är sedan en sak för sig, kallar dem broilers som alltid svänger kappan efter vinden i synnerhet då val nalkas. Det är oftast den egna naveln (och karriären), därefter partiets fördel och sedan kanske någonstans i slutändan landets bästa som intresserar (åtminstone här i fd östra rikshalvan). Politik intresserar inte mig det minsta, så hade nog aldrig valt den banan. Nu kunde man ju ha åsikter och erfarenhet av ett och annat och framförallt sunt bondförnuft som idag verkar vara en bristvara, men nu är det för sent även om man hade tid! De unga har inte tid och kämpar med sin vardag i rusningsåren och då är det dessa broilers som huserar…. Svår ekvation, men vem har sagt att livet skulle vara lätt brukar jag konstatera…

 4. Här i Finland har vi också kriminella ligor, våldsdåd och dödsskjutningar må du tro. Möjligen mindre än i Sverige, men det är kanske inget som rikssvenska media rapporterar?

  1. Nej, riksmedia rapporterar så lite som det bara går om brott som invandrat folk begår. Det vore ju hemskt om det kom fram vilka som står för procentuellt mest våld och brott. Då kan ju folk inse att politikerna har lurat oss, kört över oss och dragit landet i fördärvet, så det gäller att mörka, tiga och svamla. Ynkedom till politiker. Sen så tråkigt att dessa ynkliga människor som till varje pris ska tränga sig in i Europa beter sig som IQ befriat grottfolk är ju vidrigt.

  2. Men det är ju ett ”sunt tecken” att det är landets egna som står för det kriminella, här är det tvärt om, invandrarna och det är banne mig inte sunt. Varje land har nog med sina inhemska kriminella, inte behöver man någonsin göra som våra politiker gör, dränka sitt eget land i främlingar som inte har här att göra.

 5. Jag konstaterade redan som ung att jag inte passade som politiker, vilket min pappa ständigt tyckte att jag borde bli. Men politiker kan man inte vara om man är för rak, det jobbet är mer passande för hala ålar som utan skrupler undviker rakhet och ärlighet. Självklart finns det många människor i politiken som har passion och en rakhet, men det är ju inte de som får ta plats, taket är lågt i den sfären. Som i kommunalpolitiken, där slutar många nya, de med glöd och vilja för förändring, dönickarna som sitter på livstid kväser den lust och passion de nya yngre kommer med och då slutar de yngre. Precis vad karriäristerna i kommunhus vill.

  Men jag håller med i allt du skriver, tänker samtidigt att folk inte ska våga skriva vad de tycker, det är ju väldigt läskigt att våra styrande har tillåtits kväsa en större del av landets innevånare. Demokrati? Nej, det tycker jag inte vi verkar ha längre, vissa dikterar villkoren för tyckandet, det kallar inte jag demokrati.

  Ni har väl era problem med politiker, men ännu har ni en fungerande stat vad jag kan uppfatta och ni som folk och land är nummer 1, vilket våra politiker helt har tappat bort. Tuffa dugliga poliser och säkert lika pålitlig militär att ta till om asylsökande börjar bete sig som hos oss. All den sisu vi saknar för att komma till rätta med det politikerna och asylsökande har gjort mot vårt land, vårt folk.

  I vårt land råder bara slapphet, inget följs upp och slutförs, det är så mycket som inte fungerar så vi är många som mår uselt. Jag tänker på allas våra barn och barnbarn som kommer få ett hemskt samhälle framöver. Saknar politisk lust, mod och vilja att ta tag i alla dessa områden som inte fungerar.

  Sen brukar jag ofta lägga till att alla de invandrare som lever vettiga liv, jobbar och gör rätt för sig som vi andra skattebetalare, fostrar sina barn till vettiga svenskar, de har jag inget ont att säga om, tvärtom.

  Jag brukar vilja skriva det, eftersom det finns så många som så gärna drar rasistkortet om man påtalar brister som har med invandring att göra och för den delen behöver man inte ha annat än andra åsikter så verkar det goda hatet sippra ut, det godkända makt hatet.

  Stort Tack för ditt inlägg inne hos mig. Kram ❤

  1. Nej, helt sant och väldigt skrämmande, i mina tankar är jag totalt övertygad att många av oss vanliga människor skulle kunna ordna upp det mesta i samhället om vi sattes i position att lösa problem. Bort med politikerna och deras jäkla partier som de till varje pris ska hålla kvar. Ut med dem, så skulle vi få ordning på landet igen, ta i och vara obekväma tills resultatet visar sig.

 6. Bra rutet och jag håller med om att du skulle passa som politiker! Våga göra saker talbara och inte tassa som katten kring het gröt eller ännu värre bara tiga ihjäl problematiken. För en problematik finns vilket inte har kunnat undgå en normalt funtad politiker. Självklart borde han utvisats ur Sverige direkt. Det finns en statistik på vilka brott som begås av vem och där tittar men även på nationaliteter. Dags att ta det här på allra största allvar!

  1. Vi som vill ha ordning, reda och rättvisa, kan ju inte bara vara tysta när de monterar ner det mesta i vårt land. Så alla dessa invandrade kriminella, att inte makten på alla år har lyckats ordna flygplan och hemskickning av dessa kriminella och deras familjer, tillräckliga signaler har makten ju aldrig velat ha och gör inte det vi har rätt att förvänta oss. Undrar varför de inte kan besluta ett dugg som ställer något tillrätta?
   Kram ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s