Korv som korv

Så fort maken klev in i stugan igår kväll slappnade jag av, han hade handlat rostbiff och potatissallad, bara att singla fram papperstallrikar … sorry, men ibland är det så skönt att slippa diska och klimathysterin får hålla sig undan en stund.

Dagen har gått i snigeltakt, inte ett dugg vettigt har jag gjort mer än satt mig i duschen och tvättade håret. Jo, jag har en liten plaststol att sitta på i duschen, så dumt att stå när jag har svaga dagar.

Maken har krattat grenar över hela tomten, resultatet efter stormen. Frasse har glatt travar runt där ute, sprungit efter kastade bollar och bara njutit av frihet och att husse är hemma igen.

Men tror ni inte att Frasse backade på den lägre delen ca 20 cm hög av altandäcket och trampade utanför och lyckades göra sig illa i höger bakben igen. Suck, han haltar inte nu, men jag ser att det liksom rycker i just den bakdelen. Jag vet inte om jag har sagt att jag har jobbat med healing i många år, men det slutade jag med när jag blev sjuk. 

Men Frasses bakben har jag jobbat med sista veckan intensivt, eftersom jag ville att han skulle få lite hjälp med sitt ben och för den delen hela han, det är skönt att få healing.
Syns så väl att han tycker värmen är skön, första gången jag gjorde det på honom böjde han sig bak mot min hand och slickade på handen, tittade på handen länge och la sig sen till rätta. Sen har han bara lagt sig till rätta och dragit sin djupa suck och andats lugna, djupa andetag.

Så jag blev inte glad att han gjort sig illa just där igen, måtte det bara vara tillfälligt och inte ha med den förra skadan.

6ECBB88A-26FE-40AB-82FF-C0F8226915F3

Jag har ju ätit så dåligt denna vecka, mest mackor och yoghurt, inte varit hungrig. Men kycklingköttbullar, brunsås och kokt potatis lyckades jag äta två middagar av, delade köttbullarna med Frasse. Fast jag hade massor av mat i kylskåpet chorizo, köttfärs som jag tänkte steka med bacon, lägga på små värmda tortillabröd med guacamole och mango chutney. Men det där varken orkade jag eller hungrade jag efter, så köttfärsen åkte in i frysen.

Så undrade maken idag vad vi skulle ha till middag? Nja, om vi gröpar ur korvarna ur skinnet och steker röran med en hackad lök, så kan vi lägga det på värmda tortillabröden med en klick créme fraîche och mango chutney. Sagt och gjort …

Nu kommer förklaringen till att jag berättar så ingående om maten. Maken började med middagen, han säger ”gud så svårt det var att få korvköttet ur skinnet.” Jaha, tänkte jag, men det där ska han väl klara av utan min hjälp.

Jag ligger och läser när maken som fixade med middagen kom in och skrattade högt, knallröd i ansiktet. Han berättar att han tog fel korv! Så skrattar han hysteriskt och berättar att han har försökt få ut korvköttet ur vanlig varmkorv.
Jag skrattade så jag hoppade, så vi skrattade tillsammans. Tänk att försöka kränga innanmätet ur varmkorv, skinnet är ju så tunt. 🙂

Japp, en titt i kylskåpet, så såg han chorizokorvarna och dog nog en smula av genansen.  Så imorgon ska vi försiktigt koka avskinnade, nakna varmkorvar innan vi åker hem. Körv me brö hör till innan vi åker hem.

Forsätt nu på en fin lördagskväll, jag såg faktiskt mello ikväll, bara för att få nöjet att se alla ”riktiga” äldre idoler som blev prisbelönade för tidigare insatser i melodifestivalen. Det var en underbar musikalisk stund, jag sjöng med i nästan alla härliga gamla låtar.

Hipp Häpp!

7 kommentarer på “Korv som korv

 1. Åh det där med matlagning ibland! För att inte tala om disken! Hur kan det bli så mycket disk hos en ensamboende kvinna?
  Men frukosten har blivit enkel och god senaste tiden. Fick nys om det där med overnight oats. Bara blanda i en skål på kvällen havregryn, olika bär och fröer, t.ex chia, solros- och pumpa. Lite fibrex och kanel och ingefära. Vatten förstås (eller mjölk om man vill, men inte för undertecknad). Samt låt sen stå över natten att svälla. På morgonen i med en liten tunt skivad grön banan och pressad citron. Blanda om. Lite extra hallon kanske. Och sen njuta! Havregrynen behåller sitt näringsvärde och man blir behagligt mätt.
  Åh! Måste nog gå upp nu, in i badrummet och sen frukost. Och blunda lite för disken. 😄 men det blir bara en skål och en sked på det här viset. Och en kaffekopp förstås.
  Ha en bra söndag! Kram!

 2. Ja Hall of fame har räddat hela kviddevitten. Pigga ”åldringar” och man inser själv att hej hopp, tiden har gått. Nu blev det en härlig hyllning och de hade justerat upp där det behövdes så det gjordes väldigt snyggt. Vissa har ju inte sina röster kvar, så är det bara, men som sagt, produktionen löste det finfint. Ja här kunde jag alla låtarna. Det må inte alltid ha varit bra förr men emellanåt bra mycket bättre.

  Tack för dagens första skratt 🙂

  Blir inte alls förvånad när du skriver att du jobbat med healing. Det liksom känns. Jag hade funderingar på att utveckla det mer än till vardags men skickar på där det behövs, eller när jag själv behöver tanka, Amigo kommer krafsandes emellanåt och vill ha lite healing. Han har somnat flera gånger. När Nathalie var liten hade hon ofta ont i magen och när jag kom hem på fredagskvällarna blev det lite handpåläggning på magen och det slutade allt som oftast att hon somnade liggandes på min mage och moster somnade hon med 😀 Det kommer göra gott för Frasse. Misstänker att ni har ett så starkt band nu att du är väldigt intuitiv med honom och han med dig. Skulle tro att han kom till dig för att ge nu när du behöver det och han behöver dig. Så tänker jag.

  På tal om healing så går jag ju till en fantastiskt skicklig healer som bor i Stockholmstrakten. Han slutade en period när han hade cancer och få skulle nog tänka som han gjorde. Verkade dock fungera för han blev friskförklarad, vilket jag inte trodde, men är väldigt tacksam för, Därifrån klev han upp ett steg till tror jag för oj vad kraftfullt det har blivit. Han är dock lite ”jobbig” för han kommer med påståenden att man behöver göra det ena och det andra för att må bättre och ställer raka frågor som man inte kan säga emot 😀 Han har en förmåga att poppa upp på messenger när man mår lågt hur han nu kan känna på sig detta.

  Nu ska jag kika vidare på Vasaloppet. Kusinen har jobbat där i 3 v nu och var med och släppte nätet. Snart skall han iväg till Mount Everest. Stôlleprov… Vi kan väl säga att den hurtiga delen av familjen inte riktigt nådde hela vägen ut på min gren i släktträdet ha ha. Ha en så fin dag som det går nu. Kram

  1. Kanske ska testa din morgonfix, hur mycket vatten o havregryn har du i? Hemma har vi diskmaskin och den älskar jag att proppa full, plocka ur är där emot inte lika roligt. På landet fuskar jag med papptallrikar när jag inte orkar. Kaffet klarar jag mig inte heller utan, men jag brukar numera äta två smörgåsar, förr var jag usel på att äta nyvaken. Kram

  2. Men nu är det konstigt här inne igen, svaren kommer inte där det är tänkt. Suttecity, det här är till dig om det nu blir tok igen.

   Vi är nog rätt lika på en del har jag känt och tänkt. Healing började jag med för en massa år sedan, hade stadiga kunder som kom hem som jag försökte hjälpa på vägen.
   Hela det där som jag kan kalla min utsvävning i New age är jag klar med, jag gjorde mina upptäckter och lärde mig otroligt mycket av människor med olika sätt att tro och tänka. Det finns människor, udda människor med så mycket klokskap att det är svårt att ta in, det var där jag fick flera av mina viktigaste lärdomar.

   Tänker precis som du skrev att det finns en speciell mening med att Frasse kom till mig, som du skrev, han behöver mig och jag honom. Jag insåg inte hur mycket jag hade längtat efter honom och hans blöta, kalla nos. Den kärlek och närhet han skänker mig för att inte tala om hans lugn, är rena manna från himlen för mig. Och lik förbenat har jag väldigt svårt att gå ut med honom varje dag, som det har varit nu sedan efter nyår. Jag är mest skrutt i kroppen och det krävs vissa dagar mer än jag kan förklara, för att bara gå runt bakom huset med honom. Men jag tänker kämpa och klara av det tills maken går i pension, meningen var ju att vänta till dess med hund. Men livet bjöd på en tidigare åktur.
   Massa Kram ❤ ❤ ❤

 3. Tror jag det att Frasse tycker om din healing. Jag brukade göra massage på vår golden Annie och hon njöt av den. Hoppas de nakna varmkorvarna smakade bra 🙂 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s