Kaffeblask

I högsta tallarna i fullmånens sken har vi besök av ugglor. Jag blir ju så in i hoppsan lycklig när de flyger runt och vi hör vingarna med sitt korta klappande när de möts, hade ingen aning om att deras flygande lät så. Tror det är en hona och två hanar, kan det vara parningstid tro? En sitter nu ensam i ena tallen och låter ungefär som när jag som liten spelade på kam, med ett papper om kammen. Den lite pirrande känslan jag minns på läpparna. Så låter dessa ugglor. Nog är de större än förra årets ugglor, de var så små och söta, inget klappande från stora vingar när de flög.

Maken står vid grillen och sköter om ytterfilén och ugglorna, själv är jag ugnsvakt. Hemgjord pommes och många vitlöksklyftor blandat med lite olja och vitlöksflingsalt, är mitt ansvar.

14FC05C0-DB88-4986-8A8C-116063552A56

 

I stan häromdagen fixade jag lite sen lunch och en kopp kaffe. Insåg snopet att jag hade glömt att sätta på vattenkokaren, när kaffet inte blev kaffe, jag hällde över vattnet kallt och fint hahaha! Tror fan gammeln har tagit mig, så glömsk från och till.

Så lite hjärtklappning sittandes i soffan, rent skit att det kommer fast jag sitter i lugn och ro, ingen ordning på kroppen, skulle tippa att det ligger omkring 113. Igår hoppade det från 113 till 125 och ner till 114 innan det gav sig. Jag har blodtrycksmanschett hemma i stan, lika bra att kolla.

Nu kom grillmästaren in, dags för middag.

8 kommentarer på “Kaffeblask

 1. Små misstag som förgyller vardagen med en söt anekdot kring sig. Nog finns det lite som även gammeln kan bidra med 😉
  Kramar

  1. Jo du, idag förgyller gammen soffan efter en jobbig halv natt med dessa klappningar, tog en tablett till slut för att dra ner på hjärtklappningen, sen efter en bra stund somnade jag. Känner mig inget vidare, nog dags att söka hjälp, men ärligt vågar jag inte det, det förbannade virusen vill inte jag möta på akuten. Jag vill inte heller sitta i väntrummet till min VC läkare. Det var ju inget roligt svar jag gav dig, det är söndag och väl hemma från landet ska vi titta in hos vår son som fyllde år i veckan. Blir nog maken som får åka dit med present och sjunga … det sista är nog alla glada ifall han inte gör. Kram

  2. Det kanske inte var något roligt svar, men det gör inget vännen! Det är svar som måste få finnas. Så tråkigt med den där hjärtklappningen, och jag förstår din oro för att söka upp väntrum inom sjukvården … just i dessa tider. Men du kanske kan ta en dialog via telefon … och det finns ju läkare på nätet numera, dessutom. Kanske känns det bättre bara att få prata med någon läkekunnig om eländet. Det finns ju en app som heter KRY. Görs mycket reklam om den.

   Jag menar inte att komma med ett bror-duktig-svar. Gillar inte själv sådant, när det ofta bara handlar m att man vill att någon lyssnar. Tänker bara att det kanske kan vara något att prova, även om det inte är en lösning på själva problemet.

   Om maken sjunger för sonen kanske det för det goda med sig att du blir saknad extra mycket 😉
   Kram, och krya på dig! ❤

 2. Inte roligt med hjärtklappning. Vi laddade ner appen Doktor.se och vips har vi förnyat våra recept. Tänker att Det är ett ypperligt sätt att få prata med en läkare och slippa utsätta sig för virus mm. Jag fick prata med en läkare och det kändes mycket seriöst. Tog endast tre kvart från nedladdning till att allt var klart.
  Tänkte att du kan ju skypa med dina nära och kära så slipper du utsätta dig för baskilusker och även ha lite ork kvar.
  Naturen har ett underbart sätt att läka och trösta./ Kram

  1. Många bra tips, har några inbokade besök jag bara måste fixa, maken brukar hämta min post och har lyckats slarva bort mitt leg. Så nästa vecka ska jag till polisen, sen på ”andningskoll” för astmatiker/kol och så passa tre av barnbarnen i helgen lördag till söndag. Sen tror jag att jag drar till landet. Sitter ju mest hemma och tvättar, spritar när jag har varit ute med Frasse.
   Hur har ni det i Frankrike med corona? Kram

  2. Alla munskydd är slut på Pharmacia i vår by. Tror det är många som arbetar i Beziers så de använder sig av skydden. Men jag har inte läst om något fall där. Vi håller oss hemma nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s