Farmor ställer inte upp

Igår ringde jag till vår son …

Gud så svårt samtal. Jag har ju redan berättar att jag är väldigt rädd för coronaviruset. Nu på lördag var det meningen att vi skulle passa alla tre över natten och jag har ångest och en massa tankar om viruset. Min T går ju i skolan och i vårt område bor det mängder av snorrika människor som ständigt åker utomlands på alla tänkbara lov och Italien var ett stort resmålen.

De två första dagarna efter sportlovet saknades det många barn sa T, men sen kom de tillbaka. Sen har jag funderat fram och tillbaka,  vad gör man med sin oro när man som jag både har astma och nedsatt immunförsvar? Jag har aldrig varit så rädd någonsin för någon sjukdom tidigare. Jag vet ju att många njurtransplanterade ständigt hamnar på sjukhus för sånt andra klarar av hemma. Men jag har klarat mig, fast det var nog bra nära när jag fick magsjukan.

Jo,sonen förstod mig på ett vis sa han, men hur tänker jag framöver i sommar? I sommar? Jag har fullt sjå med nutiden … vi kan väl träffast ute säger jag, för han menar på landet. 

Men de som har smittats i Italien har ju varit ute och blivit smittade, sa han då. Snacka om att göra livet surt för mig. Känns som om han vill trycka ner mig, inte förstå eller egentligen vara rädd om mig, få mig att må sämre, jag är en dålig människa känslan ger han mig, jag ska ifrågasättas.
Jag ska liksom stå till svart för att asiaterna äter en massa skit och staplar djur på marknader. Vad ska jag säga, vad förväntar han sig?

Så jag säger, ”men kom över med ungarna på lördag” (för, helvete tänkte jag,  bara du känner dig nöjd.)

Men det ville han minsann inte ha på sitt samvete om jag dog. Han skulle fixa en annan barnvakt. Jag drog till med att pappa kan ju komma ner och passa dem. Då höll han på att smälla av över hur inkonsekvent jag tänker, det gör jag för jag hukar under rädslan för att dö och skyldigheten/lusten att passa mina barnbarn, skyldighet för att jag har lovat passa dem.

Skit samma med kärringen, bara jag får uppmärksamma henne på alla logiska feltänk hon har och hur menar hon, ska vi aldrig träffas? Det här kan ju dra ut på tiden.

Så urbota korkat att jag inte har något svar på när influensan går över, att jag inte har mer än min larviga, säkert otroligt överdrivna barnsliga rädsla, att dö.

Ingen kan som han få mig att känna mig så värdelös, den där ilskan, jag duger så sällan. Att alltid bli ifrågasatt när jag säger nej till något eller inte håller med, det har skapat en ovilja att ringa om annat än det som bara sjunger ja ja och varsågod.

Jag sjunger ofta mina barns lov, men i ärlighetens namn, så tror jag det finns diverse gråtoner i alla föräldrars ungar, precis som det finns i föräldrarna. Det går att ha ett i bästa fall vuxet förhållande till sina barn, för det mesta, men kompis fungerar mindre bra. Då åtminstone jag inte kan säga vad jag vill till mina ungar, utan att det där mamma/barn förhållandet flyter upp. Vänner förstår vad jag säger på ett mer  opersonligt vis, de drabbas liksom inte personligen av min åsikt eller mitt tänkande högt. Men ens barn … minerad mark och sällan är det väl helt smidigt i kontakterna.

Alltid är det en eller båda som har sitt tänkande om mig eller om varandra, de tänker att de minsann skiter i att ställa upp eller tycker att man ställer upp, vilket inte har fått tillräcklig uppskattning av varandra. Som morsa hamnar jag mitt i smeten, jag ska inget säga, helst alltid hålla tyst. Men hålla med senaste talare får jag göra …

E7B8CBC0-265E-460A-863E-6A6748DCC0B3

Jaha, inget upplyftande inlägg, men jag tror många av er känner igen sig, det är inte lätt att vara släkt det ska gudarna veta,

Så nu är jag mindre omtyckt för att jag inte tänker så logiskt som jag borde. Det kan jag skita i, men att inte ha mina barnbarn här som tänkt, det tar djupt i mig. Sen kommer väl kommentarerna, pikarna komma om jag nu vågar träffa dem på landet framöver.

32 kommentarer på “Farmor ställer inte upp

 1. Finns väl ingenting som är svårare än att säga nej till sina barn, men ibland måste man det! Och nog sjutton finns det vuxna ungar som är mästare på att manipulera, med ord, miner, kroppsspråk, för att få göra som DE vill. Utan att tänka på omständigheterna eller föräldern ett dugg. Det har man erfarenhet av. Och den där smygmanipulationen är nog värst. Tonläget.

  Tänker spontant att det är näst intill oförskämt av din son att inte förstå det. Och sen fråga hur det då blir till sommaren! Det vet ju ingen förrän då! Men Coronaviruset har säkert dött och försvunnit när solen kommit fram, precis som trollen – och som alla andra influensor som kommit och gått under årtiondena. Och hela Italien i karantän! Ja jag vet då inte ens vad jag ska tänka om det. Är bara så trött på skräckpropaganda! Man kan ju rent av dö av skräcken för att bli sjuk, i värsta fall.

  Dessutom tror jag att skräcken schasas upp mer än vad som är sant och rimligt. Media är ju alltid sån, allting ska bli så stort och hemskt för det SÄLJER BÄTTRE! Och då blir människor hysteriska och sprider ännu mer skräck omkring sig. Kan just undra hur det ser ut på FaceBook nu. Men har ingen FB och tänker inte skaffa mig för att kolla.

  Det är alltid förhöjd risk vid influensor för dem som är försvagade av någon anledning. Så du har all rätt att vara extra försiktig! Men har läst och hört att den bara är lite ”farligare” än ”normala” flunsor. Man blir sjukare, med högre feber etc. Men dödligheten lär inte vara högre. Läste nånstans att den tom är något lägre än vid andra influensor.

  Skönt i alla fall att ni kom på god fot igen. Och så får vi hoppas att flunsan totalt sett snart är på tillbakagång och går över. Det är väl ljus och värme som ska till. Och dagsljuset får vi i vart fall mera av för var dag som går.

  Apropå immunförsvaret – kanske den här sidan kan ge lite goda tips? https://supersynbiotics.se/maghalsa/

  1. Vet du, jag kände rent fysiskt hur jag lyftes av dina ord. Tack ❤
   Japp på FB jagas jag av enorm mängd av dels alla ”förstå sig påare” och sen oavbruten info om läget här och där, dödsfall och eländes elände.

   Tänkte precis innan jag hoppade in här från FB att nu skiter jag i detta jäkla dravel, blir psykiskt utmattat.
   Men positivt nja, men så skönt att slippa klimathysterin, hoppas den nu landar där den hör hemma. Till och med skjutningar och allt kriminellt verkar media ha lagt ner för stunden, finns mer pengar att tjäna på coronaskräck.

 2. Så roligt att jag gav dig en positiv puff där! ❤ Skrev ju bara hur jag kände och tyckte. 😀
  Att du bara orkar att ha Fejan. Minns att mycket av "informationen" man fann där var endera ren bluff, eller nåt gammalt man la in och som folk gick på. Kollar nån egentligen källorna till påståendena?

  Sant! Nu ser man inget om klimat eller våld. Nu är det corona som gäller, som det finns pengar i. Vem var det nu som skrev om att vissa köpte upp handsprit och sen sålde det dyrt på Tradera o likn ställen! Snacka om att vissa älskar och gläds åt att skrämma upp andra. Som också många gånger är alltför godtrogna och går på saker och ting.
  Sen tänker jag: om det nu är så att jag ska somna in snyggt och lugnt vid 105-års ålder, så gör jag det. Corona eller inte Corona.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s