Snabeldraken och jag

Idag tar jag dagen i etapper, har kastat ut alla mattor på altanen, sen vila i soffan. Dammsög vårt sovrum och hallen, vila i soffan … nu är det stora rummet och köket kvar. Sen ska skurhinken fram med såpavatten, doftar så himmelskt gott. Det blir mycket vila i soffan idag, jag flåsar som en idiot.

Men när det är klart ska jag dricka en kopp java och njuta. Kan själv, visst men det tar evig tid och ork.

Frasse är så himla snäll, jag har öppen ytterdörr när jag dammsuger, han går ut på altan, men sticker inte ut på tomten, förrän jag säger varsågod. Han är superkänslig på mitt görande, han går långsammare ute när han hör att jag börjar flåsa, vänder hem när jag tänker att jag inte orkar mer. Kommer varje gång jag kallar på honom, bara en sån sak.

Om jag förändrar mitt humör det minsta, typ svär över paddan, så där som man gör utan att ens tänka på det. Då sticker han på en gång in i sovrummet. Jag har börjat ta tag i den biten, pratar med honom att höjd röst inte är farligt, så han har börjat stanna kvar oftare men ännu tveksamt. Hans nos och svans fick jag inte röra från början, nu har jag smekt hans svans så ofta att han står kvar och njuter, han vet att jag inte gör svansen illa. Nosen får jag nu mera pussa ovanpå, ännu inte helt ok, men han litar mer och mer på mig.

Han är en änglahund sänd till just mig, han är allt jag kunde önska mig i hundväg. Sen tror jag att även han behövde komma till just mig, oändlig kärlek, god hemlagad mat, närhet, trygghet och lugn, enda hunden=all uppmärksamhet.

4890AA2D-BE1E-4C35-835F-7C1C7DA00297

Nu ska jag ta tag i snabeldraken igen …

Önskar er alla en skön helg, själv kommer jag njuta av att se min man igen. Fast han får bo i ungarnas stuga, ska jobba där ifrån under flera veckor. Jag kommer bli glad att han kommer, Frasse kommer bli jublande glad när promenadkompisen som går låångt kommer.

❤️🌺❤️

7 kommentarer på “Snabeldraken och jag

 1. Ja Frasse är din tröstehund i med och motgång. Klart han njuter av att få vara i centrum. Vi har märkt nu att våra hundar blivit ännu mer harmoniska, du vet två hundar två händer. När vi hade tre så var det alltid någon som kom ikläm. Så hädanefter blir det två hundar för oss.
  Blir en trygghet för dig att ha maken i närheten. Så roligt för Frasse att springa mellan er. Kram

  1. Du förstår precis hur lycklig Frasse kommer känna sig. Nu har jag städat i stugan, det var skönt att få det gjort, men sånt flåsande på mig. Det doftar såpa, både rent och trygg doft, antar att vi växte upp med den doften. I ugnen har jag skurit potatis i mindre bitar, lök i klyftor och vanligt stekfläsk också i bitar, in i ugnen och rör om. Jag vill att det ska gå enkelt med maten när maken kommer, han får ju äta i andra huset, så jäkla konstigt. Men Frasse kommer springa som om han hade eld i baken ner till maken när han kommer. Trevlig helg!

  2. Älskar doften av såpa och kan sakna den lite här. Men nu doftar golven av lavendel och det är inte fel det heller. Gör som vi ta allt i mycket lugn takt. Tror det tar dubbelt så lång tid att bädda sängen just nu. Kram

  3. Inget går som förr med hast, snigeltakten är min. Nu är han här och jag är så glad att se honom, han och Frasse är ute på långpromenad nu, så lycklig. Han kommer nog få sova hos maken, då kan de ta sin långpromenad direkt på morgonen, sen kan maken jobba. Då kan Frasse springa till mig 👍
   Kramis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s