Frasse har ordet

Här har vi några grader plus, snöfritt och strålande sol. Dagen började med att husse satte nyckeln i ytterdörren och tog med mig på morgonens första runda. Matte och jag vaknade 9.30 vi låg och kramades när husse dök upp. Sen 40 minuter senare släppte husse in mig till matte igen och gick till sitt karantänboende . Jag måste säga att jag inte fattar alls, vad som händer i familjen nu?

Husse är sig inte lik, han hämtar mig för promenad eller leker med mig ute. Jag hänger som vanligt med honom på tomten när han fixar med de nersågade träden och allt annat som vi herrar har att uträtta på tomten. Första natten sov jag över hos honom, men det mådde jag inte så bra av.

Matte tänkte att husse som inte sett mig på så länge skulle få mysa med mig i sängen över natten. Men jag saknade matte så in i norden och blev orolig över det nya boendet. Så nu bor jag som tidigare bara hos matte och då blev allt bra igen.

Men jag har ännu inte lyckats klura ut varför husse och matte inte bor ihop längre? Varför husse håller sig borta, jag längtar efter att det blir som vanligt igen.
Det är lite sorgligt att höra matte ringa ner till husse på kvällen och höra vad han gör. Så suckar hon och längtar till allt blir som vanligt igen.

Jag har det himla bra, matte har fixat världens frukost som jag får efter promenaden. Kycklingfilé med kokta herrgårdsgrönsaker, riven vitkål med morötter, en skvätt hemkokt grönsakssoppa sätter fart på det hela och sist kokt ris. Här får jag olika menyer varje vecka, kött, fisk fågel och lite kokta ägg står på menyn. Sen har hon vitaminer och annat som hon prompt rör ner i käket varje kväll. Hon tycker det luktar apa om vitaminerna, men jag gillar allt som luktar apa, så vad klagar hon på, hon behöver väl inte äta mina vitaminer?

I förra veckan ringde mattes mamma klockan tolv på natten, hon kunde inte somna, utan hade tittat på sk corona nyheterna från hela världen och då först förstått hur illa det var i världen. Bilder på Europas tomma städer gav henne en chock och matte fick fullt upp att lugna henne. Det är inte lätt säger matte när man blir äldre och inte riktigt hängt med i svängarna. Själv förstår jag inte alls vilka svängar hon egentligen pratar om. Får jag bara kärlek, mat, mattes varma säng, svänga runt ute, busa med husse och göra nr 1 och 2 så kan livet inte bli bättre. Svängarna får hon ha för sig själv.

På måndag börjar husse jobba ifrån sin stuga, han har haft otroligt mycket att göra för att det ska bli så bra det bara går för hans företag. Hans tankar går till alla anställda och sjutton vet om inte matte sa häromdagen att han var deppig. Hon har nog aldrig sett honom deppig på detta vis. Så nu kommer de sitta här i sina stugor och invänta och längta tills de kan bo ihop igen.

Matte ska ju alltid vara lite märkvärdig med sin sjuka kropp, det ska tas en massa hänsyn till ditt och datt. Samtidigt som hon krasst säger att ”Något ska man dö av.” Men inte faAn kommer hon någonsin acceptera att dö av något skit virus när hon har överlevt så mycket elände med sin kropp. Då får de skriva ”Detta accepterade hon inte!” på hennes gravsten. Kom ihåg det.

Nu börjar matte röra på sig i soffan, in i duschen med dig, så vi kan sticka ut. Jag har min fina pipboll som väntar på mig, matte säger att den är bland det äckligaste hon tvingas ta i hela dagarna. En halvt avgnagd liknande tennisboll, med ”gult skägg” som jag hela tiden försöker dra bort, halva är naken nu, så jag kommer lyckas få den helt naken till slut.

Fridens på er alla och ha en Voff dag! ❤️❤️❤️ 

024319EC-98F8-48FC-ACA0-FD1B41BA678F

6 kommentarer på “Frasse har ordet

 1. Förstår dig fullkomligt Frasse, vi hundar tycker om motorvägar. Allt ska vara som vanligt och nymodigheter är vi misstänksamma mot. Bra käk matte fixar till dig. Jag och brorsan får också en varierande kost och alltid varm mat. Det gillar vi. Några sekunder i micron och sedan luktar det mesta gott. Jag äter allt och då menar jag allt. Brorsan är lite mer kräsen. Hur kan din matte tycka att en gul nerdregglad boll kan vara äcklig!!! De är ju bäst just då innan de är helt dödade.
  Hoppas din husse slipper sitta i karantän alltför länge. Voff på dig och håll ut.

  1. Haha har ni också de där bollarna matte kallar äckliga? Matte köpte många fina pipdjur till mig, men de bryr jag mig inte alls om, hon har hotat att ge dem till andra hundar som skulle gilla dem bättre. Men det är ju mina pipdjur, låt dem ligga till sig, jag kanske plötsligt vill bita ihjäl en avlång röd plastkyckling. Voff vi håller ut. Har din matte och husse kryat på sig nu? Hoppas det, lite slaskiga pussar kan de aldrig säga nej till, kanske är det botemedlet mot corona.

  2. Vi, brorsan och jag försöker få dem att hålla humöret uppe. Jag har två pälsråttor som pep ett tag men nu är de tysta. Matte säger att det är tvättbjörnar, men inte då nog vet jag att råttor har randiga stora svansar. Okej, jag brukar slänga dem på husse eller matte så de förstår vad man ska göra med dem. Brorsan tycker att jag är jobbig då.
   Husse och matte brukar säga att ont krut förgås inte så fort och då är de nog gjorda av det. Kram fina Frasse från Turbo 🙂

 2. Jag förstår dig Frasse. Det är inte lätt att vara hund och inte förstå varför inte allt är som vanligt. Men vi får härda ut och ogilla läget!

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s