Ro hit munskydd och allt annat skydd till vårdpersonal Nu!

95B95D65-43D1-4B8A-BE6D-C39ED6C6AD24

Gårdagen var en riktig höjdardag, ute växlade vädret som om det plötsligt drabbats av total kaos och inte kunde bestämma sig för snöoväder, fint hagel, grovt hagel, små snöflingor, blaffor till snöflingor, sol, sol i moln och/eller helt blå himmel. När allt drog ihop sig och mörkret sänkte sig, njöt jag av ett av få snöoväder denna vinter. Självklart lyckades jag och Frasse gå vår tur när vädret hämtade andan, lagom sol och en mörkgrå himmel hotfullt på väg mot oss.

Jag har nu varit här i stugan över två veckor och mår väldigt bra av lugnet, nu bor ju även maken här och det lugnar mig ännu mer.

Ja, vad tänker en liten hjärna sittande i en stuga på landet? Inte mycket.

Vem köper flytande pumptvål med blåbärsdoft?
Vem tänkte ut att blåbärsdoftande tvål blir en kioskvältare bland kunder?
Den göken skulle jag vilja ha ett snack med. Står där och trycker på pumpen och ut strömmar en äcklig blåbärsdoft, hur kunde de veta att jag i hela mitt liv drömt om att tvåla in mig i just blåbär? Näää, knappast!

Ropar på maken och frågar hur sjutton han tänkte när han handlade tvål med den doften?

Kan man tänka på något annat än corona med det massiva informationsflödet från hela media via alla tänkbara kanaler dygnet runt.
Konstaterar att det är som det är, landet som så generöst bjuder värden på farliga virus om och om igen borde stå till svars. Men de låssas nu att alla nyinsjukna har blivit smittade av utlänningar. Icke oväntat ljög de om omfattningen av både antalet sjuka och antalet döda. De lär redan ha öppnat marknader med levande djurförsäljning igen, så det är väl bara att invänta nästa virus de sprider.

Corona och svensk sjukvård … nu vill myndigheter lura i personalen i vården att de inte behöver munskydd. Jag kan bara tolka det som att regionerna/regeringen inte klarar sitt jobb att skaffa skyddsutrustning, vilket inte förvånar mig. Bort med dessa överbetalda landstingspolitiker, fd politiker är inget att lita på. Skulle de vara något slags specialister plötsligt på sjukvård? Knappast!

Så ge för faAn munskydd och all skyddsutrustning de behöver i vården, eller hur tänker ni att vården ska skötas när alla har blivit sjuka och dött? Överhuvudtaget detta mantra om och om igen att ”munskydd inte hjälper” är ju så otroligt dumt. Varför har hela världen på sig munskydd av allt tänkbart, hemgjorda om inget annat finns. Munskydd skyddar ju både den som bär det och den som möter bäraren. Sen kanske det inte är maximalt skydd, men bättre än oskyddad. Varför springer jordens  sjukvårdsfolk med munskydd på sig om det inte behövs?

Tänker att de inte klarar av att sätta igång redan befintliga fabriker med att göra skyddsutrustning, saknas väl någon byråkratisk EU-certifiering som bara svenska byråkrater bryr sig om. Att folk blir sjuka och dör spelar mindre roll i vårt galna byråkratiska land.
Då kom de på att säga att munskydd inte behövs! Så kanske regeringen och kompani +landstingen de usla, ser bättre ut än att de inte klara det mest elementära. Som om de brytt sig om stora lager på sjukhus som normaltillstånd, plus extra stora sjukvårdslager plus medicinlager på olika ställen i vårt land, för att möta upp brister vid kriser och krig. MSB? Var det deras uppgift de senaste åren att trycka upp en broschyr där de talar om hur vi ska ta hand om oss själva? Vad har vi alla dessa myndigheter till?

 

 

8 kommentarer på “Ro hit munskydd och allt annat skydd till vårdpersonal Nu!

 1. Haha Tack för dagens skratt, bilden är helt underbar. Tar mig friheten att knycka den. Läser här i fransk media att Svenska politiker spelar rysk roulette med viruset.Glad jag bor här nere. Här har flera industrier sadlat om och producerar sjukvårdsmateriel till sjukhusen. Macron har ju förklarat krig mot viruset och i krigstider ändrar man tillverkningen så att den anpassas efter behovet. Fransmännen vet det efter att ha varit med om två världskrig.
  Problemet här nere är alla kringresande romer som nu ringas in och sätts i karantän. De grisar ner och för ett dj:a liv.
  Sköt om dig och stor kram till er 🙂

  1. Hahaha jag skrattar också så gott åt kvinnans munskydd, man tager vad man haver. Här är det många privatpersoner som hjälper till med att tillverka skyddsskärmar av overheadfilm som de klipper till, sen lämnar många in allt de kan till personalen. Dessutom pizzor och hembakta bullar i sån mängd att de fick säga ifrån. De kan ju inte ta in det som har bakats hemma pga coronaviruset sen kan de inte heller äta så mycket bullar. 🙂
   Tre läkare och två syrror ligger på intensiven och ”regionerna” har mage att påstå att munskydd inte behövs. Tycker de där idioterna som inte kan skaffa fram munskydd själva kan jobba på intensiven utan munskydd, ska vi se hur många landstingsfolk som skulle ställa upp.

 2. Tja, frågan är ju vilket som är bättre? Låta viruset grassera (och hoppas sjukvården klarar belastningen) eller isolera och stänga alla gränser? Det senare kan ju innebära att smittan sprider sig igen när gränserna öppnas.

 3. Jag vet inte vilket som är bäst, bara vi lyckas hålla nere hastigheten på insjuknade som behöver intensivvård. Inbillar mig gärna att det system vi försöker leva efter ”frihet under ansvar” kan vara det som fungerar bäst i Sverige, vi har ju fostrats i att lyssna på staten, staten tar han om allt.
  Vyssan lull, gonatt visor som funkade förr. Men ingen av oss har ännu några svar på vad som är rätt eller fel.
  På tal om gränser, så står våra alltid vidöppna, vad än politiker påstår. Alla ekonomiska flyktingmän måste ju alltid komma rakt in sökandes asyl. Ett stort skämt har vårt land blivit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s