Sovande sövande snarkande tupplurande ZZZZZZZzzzzzz

64DAABCC-586E-4CA4-9E19-99461ACB9D95
Sover länge och gott Zzzzz, blir väckt av maken och snubblar upp, sånt gör bara morgontrötta. Ni andra sträcker lite på er och svävar ur sängen med gott mod om en ny härlig dag, med en sprittande morgon i er famn.
Er avundas jag, tror inte ni fattar hur det är att vara morgontrött i ert ”ljuvliga bondesamhälle, tidsmässigt” med morgonstund har guld i mun osv.
Själv lever jag upp på kvällen och får/fick, ska jag väl säga i ärlighetens namn, även en hel del gjort även den tiden, när ni oftast redan trynade mellan lakanen för att orka kliva upp med tuppen nästa morgon.

Men den här morgonen vill kroppen aldrig vakna, jag stoppar ner både smörgåsar och kaffe i vraket, men inget hjälper. Somnar om i soffan och bli väckt ännu en gång vid 14.30, maken stackaren är ju inte riktigt van vid mina konstiga  ”helt väck” dagar när jag kan sova tills han snart kommer från jobbet.
När jag tvingat mig upp, in i duschen så ser jag sen vädret där ute, snö och blåst så det räcker och blir över. Tro sjutton att min väderstation till kropp, inte vill vara med.

Bara tittar ut och konstaterar att alla över påskgrannar nu har åkt hem, de flesta stack igår, de sista idag. Så nu är det vi och de fastboende som är kvar, min femte vecka börjar imorgon. Jag lär nog bli kvar här längre än jag trodde från början, tur att jag trivs.

Nu har maken planterat ner och om både nya och gamla blommor. Jag känner mig som en betraktare av allt han gör, är glad att han är frisk och villig. Själv skulle jag nog fått fnatt på någon som ligger och delar ut uppdrag från soffan varje dag. Men å andra sidan har ”själv” gjort allt det där och resten, under alla tidigare år. Utan att någon sa till från soffan, skillnaden på kvinnor och män, men ett är säkert han är värd sin vikt i guld, för han tänker och är självgående, med det mesta som ska göras här hemma. Han har haft en bra lärare genom åren, mig. 💪😀

Ikväll blir det enkel mat, lammsteksrester och köttfärssås, en perfekt middag. Jag fortsätter med korsordet, vilket gjorde mig nästan lite mallig i natt, att jag nästan har löst det hela lite svårare, brukar hålla mig till de enkla på natten, hjärnan är väl inte så igång vid den tiden. Men just inatt var den det.

Önskar er en trevlig start på vardagen och hoppas verkligen att inte Coronan tar er på en sväng. ❤️

14 kommentarer på “Sovande sövande snarkande tupplurande ZZZZZZZzzzzzz

 1. Under gårdagens promenad konstaterade vi att stockholmarna är nere och sommarvillorna har öppnats upp. Hoppas de lämnade viruset hemma bara. Du gör helt rätt i att stanna där du är även om det skulle dra ut på tiden. Själv ska jag kasta mig in i elden i morgon…

  Kram och god kväll!

 2. Så roligt att läsa att det finns ngn annan oxå som är morgontrött och kvällspigg. Jag har aldrig förstått mej på det där uttrycket ”morgonstund har guld i mun”. Jag har också en ”självgående” man, så det går aldrig ngn nöd på honom. Då han är hemma så har han hunnit m frukost, tv-tittande och en promenad innan jag har kommit mej ur säng o ätit min frukost 😁 men så trivs vi… Sen hinner vi ändå med ett o annat tillsammans innan han går o lägger sej o jag njuter ensam av friden innan jag går o lägger mej.

  1. Min kan sova han också, men vaknar alltid före mig och går då ut med Frasse. Sen när jag normalt tuffar upp bluddrar kaffet i bryggaren, då sitter han redan vid sin frukost och jag kan göra min. Så skönt att bara få vara där med min kopp kaffe och smörgås, tar minst en timme innan jag vet vad jag heter. Tänk alla år jag har gjort ont mot mig själv, tvingat mig upp i tid varje vardagsmorgon, i stort sätt alltid i tid till mitt jobb. Överlevde gjorde jag också, men aldrig blev jag morgonpigg. Min man jobbar ju ännu så jag är ensam på vardagarna normalt, men nu med Corona jobbar han i lillstugan här på landet på dagarna. Kommer hem till lunch, så jag ser mer än vanligt av honom.
   Ensamhet är en gåva när den är självvald, tur att vi trivs i vårt eget sällskap.

 3. Skönt att höra. Jag har i alla år retat mig på att samhället är inrättat efter dom morgonpigga, så då vet du vilken kategori jag tillhör. 😀

  Det är viktigt att lyssna till kroppen. Om den behöver vila ska man göra det. Må så gott du kan!

 4. Samma här tycker att det är fånigt av samhället och framförallt av dem själva, premiera något som är medfött, de är ju så malliga över sin morgonpigghet, många av dem. Framhäver så gärna hur tidigt de var uppe och tog tag i viktiga saker. I nutid som pensionär är jag glad att slippa vakna tidigt, vad sjutton skulle jag göra med förlängd morgon? 😀

 5. Glad såsom fågeln i morgonstunden, hälsar jag våren i friska … ööööööö…
  Bättre kan vi:
  När solen dalar bak träd och stam,
  då känner jag ingen större skam,
  att låta dagens brus försvinna bort,
  och vara glad över det jag fått.

 6. Vaknade tidigt i morse med en känsla av att jag höll på att kvävas. Det var som att jag hade en tyngd på bröstet. När jag sansat mig kom jag mig för att andas in genom näsan och ut genom munnen då släppte trycket. Coronan? vad vet jag när vi lever mitt i det. /kram

  1. Kan vara ångest vem vet? Nu kör jag ju yoga sedan flera år och andas är något jag är bra på så under dagen har jag inte känt av det. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s