Förbenat efterhängset duschdraperi

595FD786-862F-4435-88D5-6B5F3BD93CB7

Alla kan tappa resåren och behöva lite extra hjälp. 🤣

En sån underbart strålande solskensdag, sommarkänslan fick mig att sitta i solen längre än jag borde, borde inte alls. Men kunde bara inte låta bli att låta mig omfamnas av ljuset och värmen. Jo, men jag höll ihop klänningen över bröstet och funderade på att hämta en sjal … har ju tagit bort början på hudcancer på bröstet en gång och kollas varje vinter. Känns inte rätt att ta hudklinikens tid, om jag inte hjälper mig själv, sköter mig. Jag får det av medicinerna, så det är ju inte så där värst mycket jag kan göra, mer än sitta i skuggan.

Men så intensivt fåglarna sjunger och jag lyfts i själen av deras toner om bråttom, bråttom, samla ihop allt till vårens bon och nytt liv. Livet vaknar där ute igen och jag kan inte annat än avundas allt som så skickligt startar upp varje vår. Att livet kommer fortsätta oavsett om jag, eller vi människor finns här. Det är nog många som inte inser hur lite/inget vi har med naturen och djuren cykler att göra. Har vi med det att göra är det mest negativt sorgligt nog, fast vi finns, alla vi som vill väl och alla de som verkligen jobbar för att hjälpa till med djuren och alla arters överlevnad.

Efter sex veckor på landet mår jag strålande fläckvis. Kroppen hittar på lite varianter som jag får klaga över, men psykiskt så är jag i stark balans. Finns bara ett som är riktigt uselt, jag rör knappt på mig. Maken går ju långt med Frasse ett par gånger om dagen och själv har jag vuxit fast i soffan. Konditionen är usel och jag vill inte säga att det bara är mitt fel, hahaha hur låter inte det? Vad jag vill är underordnat vad kroppen klarar, är den yrslig och  svag i knäna, så blir det inte mycket gående av. Veckan jag var ensam med Frasse var tuff för mig, att vara på G hela den vakna tiden. Alltid knappt om tid till nästa promenad, några utesvängar var tvingande bli lite längre för Frasses skull och jag kastade bollar, rackarns bollar. Detta lakade ur min kropp och den blir ju inte direkt piggare som jag kunde önska, det var en tacksam kropp som jublade när maken kom hit.

Corona? På ett vis är jag trött på allt som skrivs och pratas om eländet, men lik förbenat dras jag till rapporteringen. Själv har jag inte varit in i en affär mer än apoteket en gång för några veckor sedan. Det är maken som sköter all handling med skyddsvantar på och mig i bilen görandes korstecken för hans skull. Än har vi klarat oss tror vi, kanske hör vi till de som inget märker av eländet, vet jag ju verkligen inte.

Nu har jag ännu en vän som opererade hjärtat och blev dålig efter det, någon slags infektion i benet, där de hade tagit en bit av en åder till hjärtat. Som om inte det räcker fick hon och maken corona. Så nu ligger hon isolerad på NKS, tror nog att de flesta av oss nu känner någon som blivit sjuk eller också dött.

Jag har en irriterande upprepande upplevelse som jag vill ha hjälp med att klura ut svaret på, varför det gör som det gör. När jag duschar har jag duschdraperi runt själva duschutrymmet, detta förbannade draperi som kletar sig fast på mig, det är så äcklig känsla. Jag ryser och muttrar, inget hjälper, jag har inte så stort i duschutrymmet,  men varför måste det klistra sig fast på min kropp. Böjer jag mig ner kan du ge dig sjutton på att det fastnar mellan skinkorna när jag reser mig upp. Åhhh detta efterhängsna äckliga draperi, som åker i tvätt ofta som straff.🤺 Attack!

Nu ska vi äta en gryta till middag, sen ska jag mata min nya surdeg med vatten och mjöl, imorgon ska jag baka med den för första gången.

Önskar er alla en bra vecka, imorgon ska jag till Hallstavik och ta 3-månaders kiss och blodproverna. Blir inget möte med min njurläkare, vi har telefonmöte nästa vecka om provsvaren.

🌺❤️🌺

 

 

 

 

15 kommentarer på “Förbenat efterhängset duschdraperi

 1. Jo duschdraperier har jag vägrat i åratal, de är äckliga såsom du beskriver. Som tur finns det numera både duschväggar o -skåp av plast o glas i olika varianter, som inte kletar fast i en då man duschar, kallt känns det ju också när ett draperi fastnar på kroppen!
  Fåglarna som flitigt kvittrande bygger bo o tar hand om sina ungar år efter år är nog glädjespridare, då vet man att sommaren snart är här 🦋🐞🌼

  1. Ahhh en vän i viken som vet vad jag talar om, tror jag har fått duschdraperifobi hahaha!
   Vilken tur att corona dök upp vid denna tid, tänk om det hade kommit en höst, då hade folk deppar ihop. Kram

  1. Jag som alltid har varit en höst och vintermänska har senaste åren verkligen njutit av våren, solen och ljuset, men värmen får absolut inte bli hög. Just helt perfekt!

 2. Vi har numera duschkabiner men visst minns jag hur duschdraperiet kunde bete sig. Synnerligen irriterande.
  När det gäller Corona så tittar jag på nyheterna två gånger om dagen men sedan får det vara. Jag orkar inte med att följa det hela tiden. Våren är fantastisk och just nu har vi en härlig värme men typiskt nog skulle det bli kallare till helgen. Vi försöker vara ute så mycket som möjligt. När det gäller inköpen så beställer vi via Mathem. Visst blir det dyrare men det tar vi just nu.

  Kram och ha det gott!

 3. Länge sedan jag råkade på ett duschdraperi som tur är. Har för mig att någon tipsade mig om att sätta tyngder i fållen längst ner på draperiet och det verkar väl logiskt. Tänkte på att man kunde använda sk krokodilklämmor som man satte en tyngd på eller klädnypor med tyngd fäst i dem. Då kan man ju ta bort dem vid tvättning.
  Här har fåglarna börjat få ungar och det är ett kvittrande av dess like. Men här nere hör man fågelläten som är väldigt främmande. /kram

 4. Bilden är jätterolig. Kul att du hittade den. Påminner mig om en berättelse som är upplevd på riktigt. En äldre kollega berättade att han som ung såg ett äldre par knega sig förbi på trottoaren utanför där han bodde på den tiden, ett antal våningar upp i ett höghus. Han satt i sitt fönster och tittade på paret, när kvinnan plötsligt hade sina trosor nere runt anklarna. Gubben hade blivit mäkta irriterad och börjat skälla på tanten sin, medan han stressat försökte hjälpa henne att få ordning på sig igen … oroligt flackande med blicken runt sig. Gubben skämdes något gruvligt 😀
  Ska nog spara undan bilden du hittat och skicka till min kollega … så får han sig ett gott skratt 😀

  Det där med duschdraperier som inte uppför sig, det känner jag igen. Nu, när vi har en större yta i duschen händer det inte, men när duschen var trängre var det ett ständigt problem. Upplever att draperiet bar sig mer ohyfsat åt om kontrasterna mellan kyla och värme var högre, som att värmen från duschen drog det till sig på något sätt. Håller med dig om att det är äckligt, och mellan skinkorna vill man absolut inte ha det … hahaha 🤣
  Kram

  1. Hahaha kan se gubben framför mig. Maken berättade att en klasskompis stått i en kö vid en kiosk som ligger på höger sida om Djurgårdsbron om man ska till Skansen, Grönan. En dam som stod framför i kön tappar underbyxorna rakt ner runt fötterna. Hon bara klev ur dem och gick, kallt gjort, jag hade förmodligen böjt mig ner och tagit dem med mig, så jäkla pinsamt. En sån upplevelse glömmer man nog aldrig … hahaha 🤪

 5. Ja det är läskigt, men du bjöd på ett gott skratt 🙂 Corona är jag less på… har en – minst sagt – lätt hysterisk chef som bara är på jobbet när vi inte är där då hennes man är riskgrupp och hon räknar statistik till förbannelse, tjatar hål i huvudet på oss och tycker att vi skall desinficera kontoret typ en gång i timmen. Det är jag och kollegan på plats och max någon kund per dag. Kollegan är lätt uppskrämd och jag vet inte hur många gånger han tvättar händerna i Yes och så handsprit på det. Skillnad när vi varit ute och kommer in, men ja. Har vi folk inne som skall skriva på kontrakt och annat brukar jag tvätta av pennan som används. Men flera vill inte komma in utan vi sköter det mesta i hallen med avstånd. Det värsta är nog att vargen kommer vargen kommer och när det väl är dags har många slappnat av. Skulle aldrig komma på tanken att åka till Ullared som vissa klappträn tycker är en bra idé. Nåja, vi får ta det som det kommer och göra det vi kan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s