Nollåtta eller bondläpp

På bilens fönster faller enstaka vattendroppar, tur att maken kände på sig och tog in alla sängkläder som hängde på luftning. Så skönt att bädda nytt och krypa ner kväll. Maken handlar på Ica Rimbo och jag håller koll från bilen, män i alla åldrar nu för tiden kan alla se ut som grottfolk. Kamouflagekläder, urtvättat, halva arslet bart, risigt hår i hela ansiktet, hårsnoddar både fram under hakan och bak. En grupp på tre, en lång smal vildvuxen, en kort närmast dvärg likaså och så den tjocka varianten med kagge rakt fram, skitiga kläder oj, ska inte glömma kepsarna. Fy tusan, vilka tjejer vill ha den här varianten av grottmän?

Inte ett munskydd eller skyddshandskar på en enda mänska, hur ska jag tolka det? I Roslagen får man inte corona på en lördag. Alla behöver handla, men undrar om de har funderat på det här med att leva? Så dyker han upp med snyggt välvårdat skägg och hästsvans … nog har min acceptans för manlig hästsvans plötsligt blivit större.

Vi vanligt folk som kliver ur bilar och går mot entrén till affären, vi är inte så vackra precis. 😀 Vardagskläder som inte riktigt räcker till runt kroppen, det putar och stramar.  Slitet och missklädsamt till vårt bleka anlete med hår som spretar om nu inte mössa eller keps håller det hela på plats. Alla med stinna plastkassar med veckans längtan att ta hem och laga till, eller bara dra upp en påse chips eller ostbågar som kan doppas i gräddfilsdippen. Fnissar för nu kommer maken och vad lyser igenom ena kassen … ostbågar till husse.

Så nu bär det av hem, det blir grillad entrecote, potatis i ugn och råkost så klar.
Jo, skulle väl säga att jag gillar större delen av mitt eget folk, fast de kan se ut som bondläppar och det säger jag inte med det förakt landets folk ofta benämner mig och de mina, vi nollått:or. Men ett är säkert så här ser inte folk ut på andra ställen, ställen kanske närmare stan, men jag passar väldigt bra in nu för tiden, tjock själv och korviga fula vardagsbekväma kläder där resår spelar en huvudroll med sitt elastiska varande runt den obefintliga midjan. Håret ser precis så risigt ut som på de andra, men dock rentvättat.

Mys på nu, ni alla nollåttor eller bondläppar ni alla duger så förbaskat bra. ❤️
7FA9BDB0-6F28-4C86-99AB-40A6A7D0124A

9 kommentarer på “Nollåtta eller bondläpp

 1. På äldre dar har det slagit mig att stadsbor som kommer ut på landet klär sig helt annorlunda än i stan. Det har en naturlig förklaring tror jag. På landet behöver man praktiska och varma kläder. Att gå i skogen i högklackat funkar liksom inte.
  Och om man håller på med trädgårdsarbete eller trädavverkning gäller det att se till att man har oömma arbetskläder. När man behöver handla blir det därför oftast de kläder man går och står i. 🙂

  1. Precis så är det, en del kunde jag utan svårighet placera trädgårdsredskap i händerna på, djurägare med stövlar och lämpliga kläder och stadsbors avslappnade klädsel. Men nog finns det en generell skillnad på stad och lands klädsel. Intressant var det att sitta och njuta av folk som gick förbi, min dröm är att ha en övervakningskamera i tex New Deli, mitt i till trängsel fylld gata, jag skulle kunna sitta och njuta av allt som passerade i timmar. Tänk så spännande.

 2. Det är ju ändå insidan som räknas. En snygg klädsel innebär ju inte att den människan är trevligare än den som går med urtvättad t-shirt och nedkasade jeans. De vänner jag har kan se ut som värsta hårdrockare med tatueringar, långa naglar som skulle få vilken häxa som helst avundsjuk, tjocka,smala, glada, ledsna ja precis som de själva vill.
  Det alla har gemensamt är att de har ett stort hjärta.
  Som jag brukar säga döm inte hunden efter håren./Kram

  1. Ingen ska väl dömmas, men klädsmaken är som baken delad. Tänker ofta när jag ser vissa artister uppträda att de inte ser kloka ut i sina ”trendiga” kläder. Jag börjar nog bli gammal, vet inte vad de ”kända” heter eller varför de klär sig så illa. 😀

   Jag har alltid haft en brokig skara vänner, men klädmässigt ser de normala ut.
   På tal om häxor så har jag en halvsyster som nog platsar i de svartklädda häxornas, tajta kläder, läder o lack, höga klackar, svarta naglar, blonderat hår, svartsminkad, tatuerad osv. Hemskt i min värld, men var och en är salig i sin värld.

   Jag har faktiskt haft sex syskon, min riktiga syster, skriver så för henne växte jag upp med, hon min kära dog ju i cancer.
   Sen en syster och bror i min pappas andra äktenskap de är efter mig i ålder. Så gifte han om sig och fick ännu tre barn. Syrrorna i det sista äktenskapet lever, men brodern knarkade ihjäl sig.

  2. Ville inte kritisera ditt inlägg om klädsel, för jag älskar att som de säger i Norrköping glana på folk. Det är ett roligt och billigt nöje. Har en syster som verkar ha hin håle som pappa istället för den som dog förra året. Elakare människa finns inte. Så du förstår att jag inte har kontakt med henne. Men det finns så många andra fina människor att ha kontakt med/kram

 3. Nähä inte tog jag det som kritik.
  Jag har inte vuxit upp med mina halvsyskon, har kontakt med min yngsta på Fb och vi har pratat i mobilen och träffats några gånger. En go härlig kvinna.
  Min svartklädda rocksyrra träffade jag för många år sedan och det var inget fel på henne, vi hade läskigt lika åsikter och tankar utan att ha växt upp tillsammans.

 4. Visst klär sig folk olika i storstäder än ute på landet och så har det nog alltid varit. Sedan brukar jag tänka att det är insidan som räknas men hel och ren ska man vara. Sedan måste jag ändå säga att dessa hängande jeans som visar kalsongerna och gärna en del av baken är ingenting för mig. Normalt välklädd är väl bra tänker jag men visst, allt är en smaksak.

  Kram

  1. Japp hel o ren och normalt klädd. Min kusin som bor här på landet året runt har sagt att de boende tog illa upp om folk påpekade ”att man inte behövde klä upp sig för att åka till landet.” Antar att det var den äldre generationen som kände så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s