Kraxe slår larm

Tänk att resa till tippen med ännu mer grenar och sly kan vara så givande. Våren bara är så mild och inbjudande efter vår väg med hagar så typiska för vår del av paradiset. Tänker på alla stenar från istidens rullande som folk förr fick bända upp för att få en åker att odla. Enebackar och stenblock stora oövervinnliga klunsar som ofta blivit kvar som gröna öar i åkrar.

Jag har fotar för att visa allt underbart på vägen, men se det blir inget av med det, bilderna sitter i mobilen och jag kan inte flytta dem hit.

Mitt i detta skrivande börjar vår kråka Kraxe flyga förbi vårt fönster och helgalet kraxa så pass att jag tänkte, nu jäklar händer det något där ute. Hoppar upp och tittar ut, tame sjutton sitter inte räven, en ännu lite vintersilvrig och äter upp Kraxes bröd, som vi har lagt ut. Kraxe satt i en björk och tittade säkert surt ner på räven, maken och jag njöt av spektaklet.
995A2B7D-3EA1-49AD-83B8-764261F6FB44

Japp, nu får ni ta fram förstoringsglaset så ni ska se räven. 😊 Där är lillstugan där maken sitter och jobbar hela dagarna. Samma stuga som också kallas ungarnas hus.

Men tillbaka till resan mot tippen. I en stor åker sitter, ligger, står, fjädrar sig mängder av svanar. Dessa vita vackra mot åkerns lera och lite grönt, vad gör de i åkrarna varje vår? När bonden plöjer och maskarna kommer upp förstår jag, men de kommer att vara där i åkrarna i många månader.

Sen åker vi förbi som en skog av bara björkar, dess stammar står så tätt och är så otroligt vackra. Jag har aldrig sett så koncentrerat växande björkar förr.

När vi kommer fram till tippen så håller de som sköter om stället på att med skopa skyffla hushållssoppor ner i en container. Tro mig där i utsprängda berget sitter och flyger enorma mängder tärnor, måsar och till min jublande lycka två stora korpar. Jag har bara sett två korpar en gång tidigare, att de var, är två beror på att de håller ihop hela livet. Jag är så fascinerad av alla slags fåglar och just korpar skulle jag vilja ha i närheten, så att jag får se dem lite oftare.

Nu mina vänner ska jag titta på en film.

Fridens

 

 

 

11 kommentarer på “Kraxe slår larm

 1. Kråkor… hmmm… här plundrar de skatbona och de slåss med näbbar och klor för att försvara sin avkommor, men kråkorna mumsar på så fridfullt och struntar blankt i gapiga skator. Den eviga kretsgången – äta eller ätas. Men det är ingen fara med skatbeståndet, de är överlevare.
  Angående korpar, tro det eller ej, men de ligger i svävande svep över höghustaken ibland. Kollar läget om det finns något ätbart. Vi har en stor ”urskog” alldeles i närheten. Möjligt att de boar där men det är nog en utopi. De gör nog som ungdomarna på landet – vi drar in till stan en sväng och kollar läget 😀

  1. Det vore något att se, korpar i mängd dra till stan. Tänker att skator o kråkor beter sig ungefär likadant, men skatorna verkar mobba både sina egna och andra. Jag är liksom larvigt kär i kråkor, när de knatar runt på altanräcket och liksom blänger in uppfodrande på mig, var är käket? Inatt hade vi -3 idag 7 grader och ännu sol, men den har väl säkert gömt sig när jag äntligen har fått på mig paltorna. Vi blir hemma i stugan, finns inga brasor, så vi kan utan dåligt samvete sitta inne i kylan ikväll. Trevlig Valborg! 🌸❤️🌸

  2. Inga mängder av korpar men väl ett par. troligtvis minst förlovade och ungdomligt nyfikna.
   Även Du ska ha en fin valborg vännen. kram ❤

 2. Naturen är vacker bara man ger sig tid att titta sig omkring. Korpar hade vi många av nere i Skåne och de snodde talgbollarna om vi inte satte fast dem ordentligt. Jag skaffade en behållare som de inte kunde ta loss.
  Önskar er en fin Valborgsmäss från Thézan där vi har sol fram till 21.00 och just nu +23 vid 19.00. /kram

  1. Ännu skiner solen här och det gäller att njuta, imorgon lär det regna hela dagen. Men oss går det ingen nöd på, skönt att ni har fint väder.
   Jag har inte varit så alert med att kommentera på ett tag, känner mig lite låg, men inte deppig. Så du vet.
   Jag har precis tagit ut ett stort nybakt surdegsbröd med dinkel och vetemjöl special, ser fint och stort ut. Surdegen funkar bra, men jag brukar alltid nypa en liten bit vanlig jäst som hjälp.
   Firar fransmännen någon slags vår som vi gör med Valborg?
   Massa Kram 🌼❤️🌼

  1. Regn hela dagen och vi har njutit av att bara göra ingenting. Imorgon ska bi iväg till ett slakteri/gårdsbutik och köpa T-bone stek om de nu har det hos Roslagskött. Jag har inte ätit en sån köttbit på åratal och tänker mig det som födelsedagsmiddag imorgon, fast jag fyller på söndag. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s