Urinrör till salu

Välsignad blöta har skänkt 25 mm och dagen ser grå ut, droppande lite tveksamt till om det är färdig regnat? Själv njuter jag av svalare temperaturer och det grå, avslappningsvädret, som nu gjort det gröna ännu mera grönt. Ingen kommer få några tokiga idéer om allt som ska göras, som så fort solen skiner.

Jag har ringt syster på njurmottagningen, bett henne be läkaren skriva ut något penicillin som slår ut allt vid urinvägsinfektion. Läkaren ska ringa upp och gud vare lov att hon gör det, för snart handlar mitt liv bara om att kissa och känna att jag har ett urinrör.  Ett har jag lärt mig, känner du av en kroppsdel, då är det banne mig något fel på den. För du sitter väl inte till vardags och känner att du har ett urinrör?

Så ringde dotter för några dagar sedan, ville fira midsommar med oss, ingen av deras vänner vill fira tillsammans pga coronan och jag blev så himla glad, är nog första gången de firar med oss. Vi pratade om hur vi skulle få till det med två meters sittande och ätandet, vem gör vad, nu när vi blir fler. Sen ringde hon idag och ungarna är ännu himla förkylda, så det blir nog inget. Ärligt, det är lika bra de stannar hemma, inte vill vi eller sonens familj få baciller från en annan del av stan. 😀 En annan del av stan, har nog andra baciller och det vore inte kul om sonens ungar blev sjuka nu under sommarlovet. Fick jag en förkylning nu på sommaren håller jag nog på till Lucia.
517C4E5A-DAB8-496E-A91B-5D25B0CB6271

Nu tog jag en Alvedon 665 mg, några kartor av den borttagna medicinen har jag kvar, äter så sällan av dem. Vill dämpa kroppens kännande och samtidigt lugna ner min oro för urinvägsinfektion. Jag är ju livrädd för att åka in till sjukhus i normala fall, nu har jag ingen lust alls att komma in där akut mitt i covid19 skiten. Nej, för sjutton ge mig tabletter att ta, om jag blir värre.

Jag är helt ensam denna förmiddag, maken tog Frasse med ner till ungarnas hus och jobbar där ifrån. Så skönt att få några timmar helt för mig själv, så tyst och skönt.

Nu ska dagen ta tag i mig, visa vägen så något blir gjort. Kram på er varenda själ. ❤️

 

 

 

9 kommentarer på “Urinrör till salu

 1. Usch, jag är också livrädd för att få urinvägsinfektion. Fick det i Göteborg en gång när jag bodde där och träffade på en ytterst duktig läkare som ordnade pennicillin av rätt sort. Sedan blev det stora undersökningen på Sahlgrenska där de upptäckte min hästskonjure och hur lite av den som fungerar. Men djädrar vad den jobbar sedan dess. 🙂
  Hoppas verkligen att du inte fått skiten.
  Jag uppskattar också tystnaden och har en stund nästan var morgon då JR cyklar och köper baguette till oss.
  Här är det inte mycket till regn nu. Ha en fin torsdag /Kram

 2. Totalt har det regnat 30 mm, men nu kommer nog inget mer.
  Läkaren som skulle ringa har inte ringt, så jag får väl ringa tillbaka imorgon, jag vill ha penicillin om det blir sämre nu inför midsommar. Aldrig vill jag åka till akuten för en sån sak till midsommar. Min egen läkare var typiskt ledig, hoppas det löser sig imorgon. ❤️

 3. Hoppas verkligen att du får adekvat behandling i dag. När jag får urinvägsinfektion går det på två röda innan det blir alldeles olidligt så jag måste agera snabbt. När VC inte har haft tid, vilket hör till vanligheterna, har jag varit hänvisad till akuten men i tider som dessa känns det inte relevant. Hoppas det löser sig för din del.

  Krya på!

  1. Jag har nu kommit till att sista droppen är rys frys,bakjouren skulle ringt igår, inte gjorde de det. Så jag har ringt idag igen, måtte de skriva ut något jäkla penicillin. Suck!

 4. Hur är det nu, efter ytterligare en dag?
  Jag räknar krasst med att du vet det mest grundläggande: Drick mycket vatten och töm blåsan ordentligt när du går på toaletten.

  Min gynekolog för länge sedan, gav rådet att var gång man är på toaletten ska man kissa tre gånger. Man kissar, tror det är slut men väntar lite. Kissar igen, för det kommer alltid lite till. och så upprepar man detta tills det inte kommer något mer.

  Annat: te på björklöv; enbär – men det är starka saker så har man njurproblem ska man vara försiktig med det. Te på barren är lite mildare. Lingon!!!! Helst färska/frysta eller åtminstone rårörda! Och rönnbär. Var nyligen med i en konversation om förträffligheten med rönnbär. Förvara i frysen, äta några varje dag… har själv inte provat det men är tydligen en enkel metod för allmän hälsa, inte bara för urinvägarna.

  Nu senast blev jag rekommenderad MSN, men det är mer för muskler, leder, artros och liknande. Men vederbörande sa att det var allmänt bra för kroppen och hälsan. Bäst är tydligen Green Earth´s produkt. Finns på Apotea. se för helt klart hyfsat pris. jag började idag med det. Ska bli spännande se hur det blir

 5. Min njurläkare sa till mig att dricka tranbär, jag har köpt och dricker som bara den såg för sent att det tydligen finns kapslar med tranbärkoncentrat, två om dagen så blir det surt sa räven.
  Jah har inte blivit värre, hoppas så att jag ska kunna bli av med det med att dricka mycket. Men går det inte så får jag ta penicillin. Tack för tips och råd. Go midsommarnatt! ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s