Den trevliga varianten av midsommar

B85509FD-BAA6-4770-93DB-AF3E44E47AA6
Gårdagen var allt en farmor kunde önska, vädret till att börja med var på topp för värmeälskarna. Ungarna var glada att vara här igen, vi firade nyår sist, vi alla var här.
Klart de var och badade, krukan själv åkte inte med utan höll sig hemma tillsammans med farfar som gjorde tårtan. Vi drack vårt kaffe till tårtan och ungarna fick läsk.

Sen började tävlingarna som bestod av, kast med stora tärningar högst siffra av tre kast vann. Så kasta kula genom krocketbågar som var olika värda. Kasta pil. Kasta ringar på pinnar. Alla ungar vann godispåsar. Jippi!

Sen var det förberedelser till middagen, sonens förrätt var ett helt bord med lax, sillsorter i stort stim, rom, räkor på ägg, kokt potatis, gubbröra, rostade brödsnibbar, hackat både det ena och andra. Typiskt sonen, mat för ett helt regemente. Släktdrag, men jag har lärt mig att dra ner på mängden mat.

Sen var varmrätten vår, potatis i ugn en grekvariant med citron, salt och oregano. Grillad marinerad karré med tre röror som var läckra att både se på och äta. En grön med just gröna ärtor, en med kokt morot och en med nykokt rödbeta. Smaksatt med pressad vitlök salt och peppar, i den med mosade ärtor var det även sesamfrö. 

Men samma som förra året, blir för mycket mat, men hur övertyga min matlagningsglada son?

Han vill att vi äter sillunch vid lunchtid … vem är hungrig då? Jag går ju upp sent och min kropp är ju inte som andras. Jag kastar in en smörgås till kaffet och är inte hungrig igen fören på eftermiddagen. Jag har föreslagit att vi tar det där stora sillbordet till middag, men se då vill han också ha grillat på midsommar.

Men så mysigt det var att äta tillsammans igen, jag läste saga för ungarna och vi pratade om en massa. Alla våra grannar hade barn och barnbarn på besök, det gräts lite, skrattades, åts och våra hundar voffade ibland.

Frasse fick fnatt när ungarna sprang runt och sköt varandra med vattengevär eller vad de nu kallar dem. Han körde sitt ståndskall så vi blev lomhörda, tror inte han har varit med stojiga barn tidigare. När alla är lugna då är han lugn, men fattar inte alls vad som händer när vi (kastar) tävlar och kastar bollar, ringar. Då tror han att det är till honom vi kastar, men vi vill inte kasta bollar till honom. Han haltar efter springande efter boll, så något funkar inte med ena bakbenet. Funderar om han har artros och farten, svängarna blir för tvära för benet? Vi har ju röntgat benet, men det syntes inget, så vi ligger lågt för stunden.

En granne, som tutar lite för mycket och byter nyttiga (de får bygga o dona) män som jag byter underkläder, hon hade rajtan tajtan med några män. Det skränades högt, skanderades om fotbollslag, typiskt fylleslag. Mest sorgligt, en nyår behövde hon hjälp, av vår son, som vänligt följde med. Men det hon ville ha hjälp med, var inte han intresserad av. Pinsamt med män och kvinnor som i fyllan ska charma yngre nyktra personer till en snabbis på köksbordet. Bläk!

Hon bad om ursäkt för det senare.

Snäll granne, men ingen jag vill ha kontakt med, mer än ytligt vanligt prat när vi ses på vägen.

Såg att Skåne haft det bråkigt, all fylla och bråk, så tråkigt att läsa och så det ”nya” sedan många år nu, med stora gäng som vill ha ihjäl varandra. Undrar hur mycket tid, kostnad dessa invandrade onyttiga typerna kostar vårt land? Först förstör de saker omkring sig, sen knivskär de varandra eller försöker slå ihjäl varandra med vad som helst, en planka, hammare, man tager vad man haver. Så ska polisen larmas, extrapatruller ska också åka dit för gängen är stora. Ibland helikopter … ambulanser, sen allt tjafs, några åker i ambulans till sjukhus för vård, några med polisen för arrest. Sen ska domstolen ta över, advokater, kanske sitter den/de våldsamme i arrest, där ska det ätas och bevakad.

Vad tror ni ett sånt här invandrargräl mellan två grupper kostar oss? Jag tror inte 100000 kr räcker och detta skitproblem skapar de om och om igen. Trodde de ville komma till ett fredligt land och leva ett normalt liv. Men gode gnu så de tär på alla våra instanser som tänkas kan. Hur länge tror ni vi har råd att låna pengar för främmande folks gärningar eller bara rent av omkostnader för hela deras liv, utan att de någonsin kommer dra ett strå till stacken. Snarare bara dra ner förstöra så mycket de kan av landet, värderingarna, folket de hatar.
Här inkluderar jag verkligen inte alla invandrare som trivs, lärt sig svenska, jobbar som alla andra och fostrar sina ungar till vettiga människor. De vi vill ha här och är glada för att ha här.

Nämen, nu blev det gnöl på sluter. Jag som gungade så fint i midsommarens sista turer. Som knorr på gnället har jag ont i Hela kroppskrället idag, så nu blir det till att sona allt trevligt vi hade igår. Sonen och farfar tänkte såga upp mer av de stora fällda träden som ännu ligger på tomten. Men till bakfulla grannarnas lycka, gick inte sågen att dra igång.

Själv ska jag ta mig in i duschen och sen gå ut i sommaren, visa att jag lever.

Fridens

8 kommentarer på “Den trevliga varianten av midsommar

 1. Tack för blommor och trevnad, men även galla över vad jag också anser som drägg. Ut med skiten till där de kom från. Glad midsommardag !!! 🙂

 2. Får släpa på AC:n, men usch jag mår inget vidare av värmen, håller mig inne mest. Bara tanken att det nästa vecka ska bli 30 grader och över får mig att må dåligt i tanken. Varför kan det inte vara lite lagom? Kram

 3. Skönt att er helg blev bra i alla fall men dryga grannar kan man klara sig utan. Tyvärr är det mycket stök i Skåne och det Malmö som jag växte upp i går inte att känna igen. Polis och brandkår som finns för vår trygghet har en vardag som innebär stenkastning när de jobbar och det retar gallfeber på mig. Jag är så trött på den flathet som råder men öppnar man munnen är man rasist. Hur svårt kan det vara att bete sig som folk?

  Jag är glad för att vi inte bor kvar längre!

  Kram

  1. Jag ryser av känslan att politikerna har tagit in allt för många som absolut inte hör hit, inte vill höra hit, men försörjda vill de bli av oss, de inte tål. Jag avskyr allt hat och våld de öser över våra poliser och andra oskyldiga svenskar. Läget i vårt land gör mig så förbannad och jag känner mig också maktlös över hur många människor som inte kan lägga ihop, analysera det som är så tydligt för många av oss. Ibland funderar jag om vårt gemensamma IQ har krympt de sista 10 åren?
   Vi blir ju så manipulerade av regering, politiker och deras lakejer media.
   Orolig är ett litet ord som jag ofta känner starkt, för våra gemensamma barn och deras barn, våra barnbarn, vad sjutton blir kvar till dem av det vi svenskar har vuxit upp i, byggt. Kommer de ens överleva dessa våldsbenägna invandrare regeringen vill ha här?
   Utbildningen lär ju inte bli bättre med dessa typer som stör och förstör.
   Jag får liksom hejda mig, lätt att hamna i ett negativt hamsterhjul.
   StorKram 🌷🌷

 4. Så skönt att ni vågade komma samman igen. Jag fortsätter att längta efter de mina …

  Har roat mig med att prata med barnbarn över Hangouts (de bor ju utanför Amsterdam) … och de skulle ha lite sent firande idag på söndagen, ihop med vänner och bekanta.
  Såg en bild där min svärson försöker bygga ihop en midsommarstång i trädgården. Den ser ut som ett mycket udda kors, och min dotter var rolig med kommentaren hon skrev; ”grannarna undrar nog vem vi har begravt i gräsmattan” … 😀

  När de bodde i Israel hade en svensk gruppering årligen midsommarfirande, och israelerna tittade alltid misstänksamt på dem. Kanske inte så konstigt, när man tänker efter. Runt något, som i deras ögon kanske såg ut som ett hedniskt kors, skuttade en grupp svenskar runt i märkliga danser och sjöng ännu märkligare sånger på sitt konstiga språk (små grodorna t.ex.) … 😀

  Ser att det finns saker att kommentera i ditt inlägg, men jag stannar här … med mina små anekdoter 😉
  Kram

  1. Här sitter jag och skrattar både åt vad dottern har begravt i trädgården och midsommar i Israel. Jag var orolig ett tag att dottern skulle hamna där, men som tur var för oss tog det slut med israelen. Förstår att du längtar ❤️

   Vet du, ibland har jag ingen lust att reagera på politiska eller andra tunga inlägg, åsikter, tankar. Då struntar jag i det, inget konstigt alls, vi måste vara fria nog att tänka som vi vill, skriva vad vi vill eller avstå. Puss påre! ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s