Vojne

BC6D6D58-BFE3-443F-8161-5A08BDE454FE
Men hur överlever ni utan AC? När jag stänger av den en stund rör sig termometern grad för grad uppåt. En bra bit över 31 grader ute och inne snart  26 grader.
Idag ringde jag till det apotek jag handlar hos här på landet, min fråga var om de hade kapslar med tranbär? Den hopplösa urinvägsinfektionen gäckar mig fram och tillbaka, hopplöst när jag kissar och får frys/rys sista droppen, oooohh det är ingen höjdare om jag säger så. Har druckit tranbär och pressat ner färsk citron i samma glas, tycker det hjälper fläckvis att sänka PH värdet, men det blir aldrig bra.

Så pratar jag med apotekaren och berättar hur det ligger till och hur länge jag har hållit på. Hon blir lite upprörd och konstaterar att jag ”lär ju få redig UVI om jag inte tar penicillinet.” Så jag tog första tabletten och ska äta tre om dagen i en vecka, nu håller jag tummen för att det ger sig.

Har precis lyssnat på Tegnells sommarprat, intressant att lyssna på, konstaterar att jag gillar hans sätt att berätta. Vilken jäkla sits han har hamnat i, oavsett om man tycker de har gjort rätt eller fel val i hur att hantera pandemin. Kluven känner jag mig, tänkt mest hela tiden att de som stängde ner sina länder, kommer få tillbaka kluster av sjuka personer när allt släpps fritt. Vilket kommer öka dödsantalen i deras länder.
Att staten har gjort galet med äldrevården, så är det bara, timanställda = döden  för de sköra äldre äldre. Att de inte stoppade flyg till vårt land redan från början, är ju så korkat att jag inte har ord för det. Peking -Stockholm direktflyg varje vecka och sen resten av flyget från världens övriga hot spots med covid19 baciller i bagaget.

Det känns allt för ofta som om staten inte har eller tar ett helhetsansvar oavsett vad det gäller. Jag vet inte vilka de tror ska sköta deras jobb, de flyter runt utan kontakt med jorden. Insikten till det mesta verkar totalt avstängd, har de rådgivare så använder de samma sorts rosafärgade glasögon. I vissa fall har de nog köpt in svarta säckar för säkerhets skull, verkligheten, egna ansvaret är skrämmande när man svävar i den öfre sfären.

Själv svävar jag i soffan, funderandes över att vid smitta av covid19  tar det två dagar, fem dagar eller fjorton dagar att smittan bryter ut och det vanligaste är fem dagar inkubation. Asså, hur ska man någonsin veta vem, var man blev smittad? Jag som har lite mer avancerat munskydd och plasthandskar, de få gånger jag går in i en affär. Sen spitas det hysteriskt, när vi kommer till bilen.

Ånges för att dö, har jag väl inte haft så mycket efter att jag väl fick min kompis njure. Men efter att tittat på olika dokumentära inslag av de covid19 sjuka så kan det riktigt ånga om min dödsångest vissa korta stunder.
Vem sjutton vill ligga så där och kanske om man tursamt överlever får förändringar i hjärnan, så man inte verkar bli sig själv igen. För att inte tala om att det inte finns eftervård, rehab behövs lång tid efteråt, men det kan man nog glömma. Finns inte resurser, utbildat folk nog.

Vojne, en besvärlig dag, det inser man av mina rader, både UVI, Covid19, värmen, usla staten, rehab och så mitt usla hovrande över alltihopa. 😅

Fridens!

14 kommentarer på “Vojne

 1. Jag har slutat titta och läsa allt om covid-19 som inte är ren information. Tycker journalisterna gottar sig lite väl mycket i det och att regeringen i Sverige verkar bestå av dumhövven. Sverige har ju ingen taktik säger Lövén och Tegnell säger annorlunda.Jag säger som Di Leva: Vem ska man tro på tro på?

  Frankrike har haft en tydlig taktik och här nere i södra Frankrike Herault har vi inte haft ett enda dödsfall. Många industrier sadlade om sin produktion och spottade fram ansiktsmasker och visir snabbt. Vinodlarna tillverkar handsprit och vi har inte haft någon brist alls på det. Läste att det insjuknar ca 12 personer per dygn här nere. Men ingen ligger i respirator.

  Militären och gendarmerna har haft jobbigt efter att en svart man blev dödad i USA. Men här skickar man ut bråkstakarna ur landet.

  Jaja, i morgon är det torsdag igen och det blir väl bra med det./Kram

 2. Bra att du började med antibiotikan för så här kan du inte ha det.

  När det gäller Covid-19 så är jag aningen skeptisk till Sveriges agerande och strategi. Men det är också skrämmande att få bekräftat hur dåligt rustade man var inom vården när det gällde skyddsutrustning och annat.

  Helt klart är det i alla fall att många länder tar det på större allvar än vad folk i Sverige gör. Statsministern är tämligen osynlig och utrikesministern gjorde bort sig rejält. Våra höga dödstal är skrämmande och speciellt om man tittar på våra nordiska grannländer. Jag tror att vår räddning är ett vaccin men nu verkar det inte vara en självklarhet att Sverige blir delaktiga när ett sådant är här. Vi har blivit paria nu vilket är skrämmande!

  Tur solen skiner i dag i alla fall 😀

  1. Dumhövven var ett bra ord, jag är himla trött på dessa dumhövven.
   Här hemma verkar allt för många strunta i covid19 de trängs som sillar vid alla bad och uteserveringar. Vi har över 31 grader ute sedan igår, jäkligt jobbigt, tur vi har AC:n.
   Imorgon åker vi hem, maken ska hjälpa sonen flytta på lördag, hoppas alla som lovat hjälpa till verkligen dyker upp fast de är så galet varmt.
   Så här ska städas ikväll och packas ner, imorgon på vägen hem ska vi in till mamma med frukt o annat, hämta hennes post.
   Ska bli lite skönt att komma till stan ett tag, jag måste direkt kolla om min scooter står kvar.
   Kram 🦋🌻🦋

  2. Jag håller med dig i varje ord.
   Detta är inte det land jag växte upp i, känner inte igen mig längre.
   Nog sjutton är det varmt vi har haft över 31 grader idag, bara sitter inne, trött och tar det lugnt.
   🦋🌼🦋

 3. Jag får allergisk reaktion av penicillin mot uvi, så det kan jag inte ta längre. Nu var det länge sedan jag hade uvi, men jag brukar medicinera med massor av vatten med pressad citron och äta massor av färsk vitlök. Det har fungerat bra, även om jag får sitta mycket på toa… 😀

  Hoppas du är på bättringsvägen?

 4. Vi ska hoppas på det bästa, att vi klarar oss undan covid-19… Ang A/C så behöver vi ingen sån här hemma åtm. Sval lägenhet, troligen för att taket sticker ut så långt på sol/terass sidan att solen inte slipper att skina direkt mot glasrutorna… Nattetid har vi opp vädrings luckan i köket, så blir det också svalare här inne. I bilen är det skönt med ac:n men mannen är extra känslig, så något stort drag o kyla blir det inte, men bättre än inget

  1. Tur för dig, jag brukar ha en liten filt över nacken ibland den kalla delen av året. Men jag har bara haft nackspärr några gånger i hela mitt liv. Men det är ju verkligen så obehagligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s