Flytt mitt i hemska värmen

273FFAFE-151F-4AEF-8746-AA5A8910E668
Hej hur mår ni i den av många ansedda sjukliga värmen? En del av er njuter och önskar fortsätta så här 31+ grader hela sommaren. Men jag minns hur även ni blev som en gnölhög 2018 när hettan aldrig lämnade oss ifred. Där fick ni tänkte jag, kändes rätt att dessa värmegalningar fick lida ett tag.😀😀😀 Lagom är ett så underbart svenskt ord!

Så låt oss snart njuta av svalare väder och med lite tur regn. Själv känner jag mig sjuk av värmen, i natt på småtimmarna klev jag i duschen, efter iskalla skurar kände jag mig mer normal. Men sovrummet var ju ännu tryckande varmt, vi har ju varit borta några veckor och att hålla sitt boende skapligt ”svalt” kräver omtanke hela tiden. Persienner ska dras för, fönster stängas, öppnas över natten ev, de förr så berömda TD=tvärdrag. Minns ni gamla bilarna under uppväxten, bevare mig väl så genomblåst man blev efter några timmars åkande. Men hemma är det skönt med TD om kvällarna när solen gått ner och AC:brusar. Jo, vi släpar hem AC:n från landet, tur var väl det. På tal om oljud, så blir jag trött i skallen av bruset från AC:n, när den stängs av blir tystnaden så påtaglig att jag verkligen blir varse att det är tystnad som är min melodi.

Idag är det flyttdags för min sons familj, maken är självklart med och åkte dit till klockan åtta,  far och son skulle bära upp kartongerna från källaren tillsammans, innan de andra flyttkompisarna kommer över/vaknar. Min insats blev att skicka med Resorb, såg till att far och som började med en sån och tuben med för extra intag senare. Flytta i 30-31 grader är ju inte klokt, otur med vädret på det viset.

Till min stora glädje stod scootern kvar i grovsoprummet och folk hade öst in nya böcker i bokhyllorna. Men stökigt var det och jag ska så fort temperaturen blir normal gå ner och rensa ur, städa upp. Det jag rensar ut är typ fyra feta kassar med urgamla uppslagsverk, sånt är inte folk intresserade av längre. Google som gäller, jag har sett så många gamla uppslagsverk stå där nere, ingen vill ha.

Idag blir en trött dag, har sovit så lite pga värmen. Tur att jag inte behöver göra ett något, ska bara ta det lugnt.

 

9 kommentarer på “Flytt mitt i hemska värmen

  1. Vi har en ac i rummet och en i sovrummet. JR tycker det är ok för han lider lite av tinnitus. Hundarna njuter av att ligga på avkylda golv. Vi har ju klinker som är brukligt här nere. Jag gör egen resorb för jag visste inte vad det hette här. Googlade och hittade ett recept på Mitt kök. Koka upp 1 liter vatten, låt det stå och svalna. Rör sedan ner 6 tsk socker och 1/2 tsk salt. Rör tills allt lösts upp och voila! Smakar resorb. Jag har gjort en petflaska på 1 1/2 liter så nu har vi resurser. Ha det så gott i värmen /Kram

    1. Det receptet ska jag spara tror det är den varianten man gör till barn. Jag har beställt en kylfilt till Frasse, hoppas den dyker upp i nästa vecka. Idag söndag ska temperaturen sjunka lite mot 28 grader, det lilla en lättnad bara det.🦉

    2. Du milde tid, för mig är det dödens. Här ska det idag sjunka ner till typ 28 grader vilket jag hoppas på. Nästa vecka ska det bli redigt svalt och regn hoppas jag på. Kramsingen

    3. Vi klarar oss och våra ac har vi på fläkt när dörrar är öppna mot trädgården. Hoppas på lite vind i eftermiddag. /Kram

  2. Jag äkskar inte hettan den gör mej livlös, men tänker att den är ju övergående, som allt annat. Det har blivit mest stillasittande lugna dagar. Idag blåser det friska vindar o regnskurar på sina håll, dock inte just här ännu, men det får mer än gärna komma. 5mm fick vi i Lördags omkvällen helt plötsligt. Det var intensivt men kort. Sen blev det solsken o varmt igen.

    1. Wow, det skulle det så gärna få göra här också, både åska o regna, speciellt på natten, så får man vara ute på dagen utan att bli våt el behöva klä sej i regnkläder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s