Mest mutter

AC0937CA-9885-403E-8D12-275AE2B5E6C1
På diskbänken ligger kräftor för att tinas, ikväll festar maken och jag, inte för något speciellt, bara för att vi blev sugna. Idag blir det till mångas glädje uppåt 25 grader varmt, så de känner sig extra lediga och lyckliga.

Klimathysterin passar på att skriva om värmeböljan i Europa … har de helt glömt bort det vanliga vädret? Varje augusti brukar det slå till med en värmebölja, till och med vi får det ibland. Växlande väder har vi haft i alla tider och förändringar kallare/varmare sker under otroligt lång tid. Så de fejkar med siffror om vädret hela tiden, jag har läst så mycket påhitt och folk blir rädda och sväljer allt. Vad jag inte förstår är vad de ska ha för nytta av folks rädsla och vad de ska ha alla pengar till? Men vi som litet skötsamt land är som en spott i havet, alla våra skattepengar och förändringar kostar oss galet mycket. Samtidigt som de riktiga miljöbovarna skiter fullständigt faan i det hela, stora länder som inte håller måttet för fem öre. Men folket i vårt land, låter de dra stora lass åt andra, resultatet blir bara högre skattetryck på oss, pengar vilket inte alls går till det vi tror.

Nej, nu ska jag fortsätta sticka och lyssna på någon som pratar om annat, lättsamt, lättsmält utan ringa värde. Något som kan få mig att tro att jag ännu lever i det land jag växte upp i.

 

7 kommentarer på “Mest mutter

 1. Här nere kallar vi det canicule och den har infunnit sig i årtionden här nere. Brandförsvaret är på tå och både flygplan och helikoptrar surrar i luften om dagarna. Inget konstigt alls och affärerna har rabatt på luftkonditionering. I några veckor lever vi bakom stängda jalusier och luckor.
  Tycker det blivit för mycket av dessa klimatprofeter som ska skrämma upp så fort det är något.

  Vi kör med fyllda tomater idag och det gillar jag./Kram

 2. Gomorron Mutter och tänk vilket fint väder vi hade igår och tänk så gräsligt idag med moln som ligger i vägen och kanske det kommer en regnskur och vad skaaaa vi ta oss till då? Tänk om himlen ramlar ner över oss och det blir istid och vi fryser fast med fötterna i fotbadet. Det är så farligt med allting men ibland är det nyhetstorka och då är löpsedlarna fulla med nageltrång och hallux valgus som med braskande rubriker talar om hur vi kan fixa det med någon kändis. DET är väl positivt? 😉
  Kram på´re ❤ 😀

  1. Hahaha Kram påre, jag har utökat mitt gnäll med vad jag tror är ryggskott. Livet går väldigt långsamt just nu, har jag väl kommit ner … är det bäst att hålla sig där. Maken masserade mot krampen och jag hiva in värktabletter och sömntabletter, har faktiskt sovit tungt … med en extra halva av sömntablett.
   Så glad att se dig här inne igen, ringde dig igår, men då var ni nog ute en sväng.
   Många helt otroligt många Kramar ❤️🤎🧡💛💚💙💜🤍

  2. Fy faderullan med värk. Jag vet. Men du har som jag orden kvar att både muttra med och annat jox. Igår var jag ute hela dan hos min en god vän. Kom inte hem förens kvart i tolv. Tog några kort på hennes lilla blomstrande trädgård som jag tänkte lägga in här men jag har glömt hur jag gör. Få ta det med tiden. För min del närmar det sig med långsamma steg och tänkte dokumentera lite vartefter. Vilka fallgropar som nu ska ramla in osv. För Murphys lag ligger hela tiden som ett moln över tillvaron och livet. Men… det ska visst finnas en morgondag har jag hört. Om det var på nyheterna, vilket jag betvivlar, så ligger antagligen denna devis inbyggd och väl programmerad innanför pannbenet. 😀 Kram

 3. Finn alltid en morgondag hur den blir vet man aldrig. Min morgon var lite bättre än gårdagens kväll om jag säger så. Att ta sig ur och upp stående och sen flytta fötterna till gående är verkligen urk. Men det går, väldigt långsamt … hur har inte du haft det? Överjävligt sjukt länge, nu bara måste operationen bli av. Tänk jag kände att din operation inte skulle bli av, men trodde väl inte de skulle vara så jävliga att de lät dig åka dit och bli inskriven/utskriven samma stund. Någon jävla framförhållning ska man ha rätt till. De kunde väl valt att stoppa operationerna dagen efter, var ju inte så förtvivlat läge med Coronan. Nu ska jag trixa mig upp, lunch säger magen.
  Kramsingen idag blir det blomparad 🌹🌺🌼🌸🌼🌹🌺🌷🌸

  1. Den ”sjukan” lider jag ofta av, men det är svårt att hålla sig undan. Ett visst avund kan jag
   känna mot de som aldrig verkar bry sig. 🌷🌸🌷

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s