Livet med en klick tiger

FEB7AD79-14D2-4B3F-82F1-60E8198B0078Det finns så mycket goda människor i världen, ibland är det lätt att glömma det. 💛

Så skrev jag igår på Facebook …

Samtidigt som jag drunknar i mail från bedragare. Jag vinner oavbrutet stora summor, jag får hela tiden pengar att handla för från Lidl, Ica, Coop och andra. Bit coin i all evighet, de har till och med satt in pengar på ”mitt” konto, som jag inte ens vet att jag har. Herrar i lämplig ålder, gärna med metallskrot på axlarna från något Amerikanskt vunnet krig, blir ständigt kära i just mig. De vill så gärna ha kontakt med mig, de står i rad. Tror hela Nigeria vill med mig, åtminstone den manliga delen. När till och med Viagra glimmar till och tigger om köp, då inte bara muttrar jag.

Denna Covid19 sommar har varit något i hästväg när det kommer till bedrägligt förfarande på Fb. Aldrig har jag fått så mycket skit, min ”skräp” knapp är snart utnött. Inte spelar det så stor roll vad jag gör, skurkarna har automatiserade utskick, men visst borde Facebook kunna stänga av en massa ren skit.

Nästa elände är ryggen, något bättre, men så segt och så in i helskotta ont, just nu brinner nederdelen av ryggen och ner i skinkorna. Maken har smort in Tigerbalsam som både hettar och kyler, mycket konstig känsla. Så länge jag sitter eller ligger är det skapligt, men att ta sig upp … stå där och inse varför de skämtsamt visar ryggskott med någon som går krokig som en ostbåge. Att räta ut sig är plågsamt och de första stegen är banne mig märkvärdigare än de på månen. Först står jag bara där och konstaterar att inget händer, sen kommer det några pyttesteg som känns som ”den förlamade som tog sin säng och gick,” sen kommer det hela igång och bättras på varefter.

Jojo, nu ska vi, jag snart stappla ner till utrymmet och titta om min elscooter  står kvar, laddas ska den, om den finns på plats.

Igår på väg hem i bilen köpte jag en ny tvättmaskin, hoppas de kommer med den innan veckan är slut. Den gamla maskinen har gjort sitt, den läcker värre än en gisten eka och sist tyckte jag inte kläderna luktade gott, vägrade ha dem på mig. Blev till att tvätta om dem i maskinen som är ny på landet. Fick för mig att den gamla maskinen inte skickade ut smutsvattnet ordentligt, där av lukten. Men maken han säger att min näsa är helt galet överkänslig.

Jo, jag tillhör de som har sjukt bra luktsinne, känner allt och lite till. Kan ju bara säga att det blev ännu mer utstuderat efter njurtransplantationen, varför? Har jag ingen aning om.

Imorgon får jag spotta upp mig, ett bokat besök till min morbror, han som har syrgas och inte så långt kvar. Han är ännu hemma med sin fru, som tar hand om honom, det är så tungt och sorgset. Han har varit som min bror i uppväxten, jag bodde hos mormor mitt första år och han bodde då ännu hemma. Fy fan rent ut sagt för att kvävas, sitta och vänta på att dö på detta vis. Vi sitter i trädgården med hans fru och fikar, han  själv sitter vid ett speciellt fönster inne, han tar sig inte ut. Så vi träffas på det viset.

Nu ner till scootern.

 

6 kommentarer på “Livet med en klick tiger

 1. Du får vara envis och absolut inte öppna. Radera omedelbart. Sådana som påstår att du har ett konto ska du rapportera som nätfiske. Det tar ett tag men lugnar ner sig. Radarn är inställt på ditt område förmodligen. Tanter i vår ålder ska utmanas utifrån det begrepp som tanter med vit hy besitter – alltså noll i deras ögon. Tror det var förra året det hände hos mig så det har inget med coronan att göra. Nu är det bara bitcoin som ramlar in ibland. Inte en enda amerikansk krigsveteran med tjusiga meritklaffar på kragar och axlar. Jösses.

  Men att hälsa på fina vänner och släktingar och knappt få prata med dem måste vara fruktansvärt. Att vilja ge dem kraft som inte når ända fram, men jag hoppas verkligen att han orkar vara med och uppskatta vad du/ni gör med ett besök. Jag har min goda vän och granne som jag försöker stötta så gott jag kan. Hon är ännu inte inne i någon form av slutfas, men cytostatika för lungorna vet alla vad som gäller, sen må tröstnapparna vara hur många som helst.

  Tur ändå att du har någon som smörjer din lekamen. Hoppas att han smörjer mer än bara på ryggen 😉 ❤ 🙂

  1. Jag raderar alltid direkt. Tröttsamt onödigt, rent skit.
   Det är hemskt att sitta vid fönstret ute och se honom inne, men med fönstret öppet.. Men lika bra att vi sitter ute, bara tanken på att smitta honom med vad som helst skulle vara sista putten mot döden.
   Normalt kan det vara skönt att bli smörjd men nu är det mer ajaj ahhh oj näää sluta, ”ta med handflatan” ”Jag gör det säger han” jag tror han borrar in en knoge i smärtsamma stället.
   Vi var ner och konstaterade att scootern stod kvar, nu laddas den, imorgon blir det inget åka av, men på torsdag ska jag ut och åka.
   🌷💜🌷

 2. Jag undrar också var alla idioter kommer från som vill vara min vän. Tidigare förekom den bara på instagram men nu har de börjat lalla omkring på facebook också. På insta blockar jag minst en om dagen och på facebook scrollar jag bara förbi om de kladdar i mitt kommentarsfält. Annars blockar jag där också.
  Hoppas moppen är kvar så du kan göra en tur snart för vädret ska ju bli fint igen.

  Hemskt detta med din morbror. /Kram

  1. Scootern stod kvar, laddas nu över natten, på torsdag ska jag åka en tur, funderade på om jag ska ta med mitt hjärta T elvaåringen, han kan sparka sin bräda vad de nu heter? Mot glasskiosken och bjuda honom på en glass. Vi får se hur ryggen mår, annars gör vi det nästa vecka. Kram 🐳💙🐳

 3. Tufft med ett sådant slut men fint att ni kunde träffas även om det blev på avstånd.

  Grattis till en ny tvättmaskin. Nya maskiner är helt enkelt mer effektiva.

  Kram

  1. Nu blev det lite ändring, de ville att vi skulle sitta inne, i deras stora vardagsrum med oss på många meters avstånd. Han var så svag nu min goa morbror, blåa läppar och ingen ork till ett dugg, vilket lidande. Men fint att ses, jag tror ju alltid att det är sista gången vi ses.
   Med andra brukar jag känna på mig att de snart går, men inte med mina nära och kära.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s