Hårigt blekt värre

23BE9E9C-CA7D-4250-8F1F-2C0515DF46FA

Inte hör jag vad som sägs, det mal och mal. Frågar maken ”vad han lyssnar på? Golf instruktioner säger han.”
Bevare mig väl så urbota trist, sa jag.
”Jag var så dålig sist, att jag kunde kasta klubborna i sjön, blev svaret.” ”Bättre kasta dig själv i spat, klubborna genererar ju en del att sälja, sa jag.”
Sen blev det tyst …

Jag fnissar för mig själv, men gillar hans ärlighet, golf är i mina ögon tråkigt. Bangolf var jag bra på, brukade vinna, då, förr som med en normal kropp. Undrar om det visade på en möjligt bra golfkarriär? Nää, säkert inte, men ligga här och fundera på det som aldrig blev är ju döfött.

Finns det något tråkigare än att hålla på med sin feta lekamen. Håriga ben och armhålor, smörja in sig, fila fötter, klippa tånaglar, tvätta hår, föna hår? Dusch varje dag är min melodi, allt det andra får jag liksom tränga in när orken finns.

Förr behövde jag aldrig smörja min kropp … idag ett levande fnöske som kräver mer rundsmörjning än jag pallar med. Hur sjutton klarade män det förr, nu menar jag svenska äldre modellen av män, som tveklöst aldrig nuddade kroppen med annat smörj än möjligen en rak höger i nyllet vid bråk.

Nutidens män är ju annorlunda, de smörjer, klipper och rakar, till och med pungen. Har du fattat vad en rakad pung gör för skillnad? Det här med analblekning, betyder de att de bleker håret eller hålet? Antar att håret rakas och det som bleks är hålet, blir vad bättre då? Hur gör färgade män då, är de inte lite ljusar just där av naturen eller tänker jag fel? Det skulle se bra underligt ut med ett ljust blont hål på en svart man? Men igen vem skulle titta där?
Gud så glad jag är över att inte vara den typen av man i nutid.
Vem glor en annan i det hålet och blir till sig av lycka, ahhh ett blekt hål, hela världen ler mot mig. Ska väl vara bögarna som bleker hålet eller gör heteromän det och framförallt varför?

Förr kunde vi kvinnor alltid oja oss över att vi menstruerade varje månad, dåligt mådde vi och pengar kostade skydden. Männen slapp som vanligt undan med endast rakning, vilket var avundsvärt orättvist.
Skulle vi minsann ha allt kämpande, mens, graviditet, födandet, gynundersökningar, ammandet, klimakteriet.

Antar att männen tröttnade på att bara raka ansiktet, tänkte länge på vad de kunde lägga till, det blev rakning av hela kroppen, inklusive de ädlare delarna, (enligt de själva) lidande med vaxning både här och där. Men skägget slutade de raka och ser nu ut som gamla gubbar i förtid, ser ut som något man kan skrämma barn med.

En del tycker om skägg, gör sällan jag, inte ens de två hårstrån i kors jag ständigt jagar på min egen haka.
Denna dag idel frågetecken?

Ha de gött nu med blekta eller naturliga kroppsdelar.

Tjing

14 kommentarer på “Hårigt blekt värre

 1. Du fick mig på bra humör. Har funderat på om jag skulle ta och skriva om mina lösgaddar som jag rantar runt och letar efter. Har ju två stycken mitt i underbettet och när jag ska ut med Bamse så mååååste de i. Det är lika viktigt att ha kamouflage där som att ha ett blekt underrede. Moahahaha 😀

  1. Jajamensan jag har ännu ett hål efter tanden jag tappade i juli, har inte ringt min tandläkare än. Men tur för mig att hålet är på sidan nere i truten, så det syns inte så mycket.
   Hahaha ja, in med gaddarna! Kram 🌼💚🌼

 2. Inte bara att det är jobbigt att hålla ordning på sig nuförtiden det är så tråkigt också. Något av det tråkigaste jag vet är att klippa tånaglarna och nu när det är +33 ute i skuggan så blir man svettig överallt. Ja, även i röven. Har aldrig förstått vitsen med rakning av pungen eller blekning av röven.
  Ok, men det med hår blir ett mindre problem ju äldre man blir tror min buske mer är som ett kalhygge på uppväxt idag. Fasen vilka tankar du väcker med dagens inlägg 🙂 /Kram

  1. Hahaha bara älskar ditt avslut med kalhygget! Minns hur jag som barn tittade på tanterna på badet och undrade varför de såg ut just så?
   Nu har vi egna kalhyggen och överlever nog det också.
   Kram 🤸‍♂️😛

  1. Hahaha håller på frugan jag. Min man ser inte klok ut orakad, det inser han själv och rakar sig, utom på semestern. Då kan det bli lite spret här och där, skönt för honom att slippa raka sig ett tag. 🌼💛🌼

  2. Nämen det går ju inte, det är väl närmare pesten och döden när en man blir förkyld. Men ett kan jag säga, detta gäller inte min man. Honom får man verkligen kommendera till sjukhus … faktiskt nära döden, utan att söka hjälp. Utan mig hade han inte funnits …
   Män är bra konstiga hahaha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s