All denna tekniska förändring, vad tjänar det till?

Tragglar med det nya här inne, hoppas att jag får ordning på det, de här blocken som ska skickas hit och dit, läggas på varandra. Jag får ♠️ försöket läsa, men begriper inte vad det här röriga ska tjäna till. Jag vill läsa inlägg, skriva och få in lite bilder här och där, hur svårt kan Wp göra det?

Synd att man inte kan skydda sig emot sk teknisk utvecklingen. Jag har ännu inte lyckats hitta ”hur man får in en bild i text.” Under sker!

Men titta här ett genombrott, passande skydd mot baciller och teknik?

Idag ligger dagen som en halvfuktig filt över allt, inte var det mycket regn som kom inatt, men fukt lämnades. Idag gick maken turen med Frasse och jag känner mig så nöjd med att inte behöva göra någonting denna dag.

Vi har pratat om att ta en tur, jag med scootern ner till nya området, gå efter strandpromenaden och stanna till, fika på något ställe. Ska bli spännande att se, tror jag kan åka hela vägen fram till/genom Kappsta, där Raul Wallenbergs väska står som ett monument över hans gärning. Men nja, jag nöjer mig med en fika på bryggan som första tur, om vädret inte slår om till regn.

Som av en händelse har både Wp och Fb ändrat sitt utseende samtidigt, så jag virrar även inne på Fb.

Nu ska jag sätta fart, snigelfart ok!

12 kommentarer på “All denna tekniska förändring, vad tjänar det till?

 1. Jag är lika förvirrad som du över nymodigheterna i wp. Skulle vilja kunna få in klipp från youtube men har inte greppat det ännu.
  Du får ursäkta mina svar idag till dig men när jag skulle skriva på mobilen så poff skickade den svaret innan jag hade skrivit klart. Jag höll på att bli tokigare än vanligt./Kram

  1. Det är teknikens under hahaha! Jag har haft konstigheter på min sida i flera år. Jag kan aldrig på in på ”klockan” där det visas om jag har fått några svar. Då får jag gå in på en helt annan sida där jag kan komma in och se vem som har skrivit något. Så trassligt.
   Så jag är inte så imponerad, blev heller ingen skillnad med det nya.
   Kramsingen! ♥️

 2. Enligt ett mejl från WP den 13.8.2020 går det utmärkt att använda den gamla redigeraren: ”Om du hellre vill hålla dig till den klassiska redigerarupplevelsen — den som du använde innan vi introducerade WordPress.com-redigeraren för några år sedan — inga problem.” 🙂

 3. En otroligt vacker bild i headern mötte mig när jag tog mig hit för första gången på alltför länge. Fantastiskt fint 😀

  Skrattar gott åt bilden med din kommentar till 😉
  Men jag förstår inte vad du är ute efter riktigt. ”Få in en bild i text”? Hur menar du då? Du har ju en bild i texten här?

  Eller menar du en bildtext under bilden? I enkla bilder är det bara att skriva direkt under bilden i samma block. Är det ett galleri så hänger det på vilken sorts galleri du lagt in …

  Du kan fortfarande administrera i det som kallas WP-admin. Där har du den gamla hanteringen kvar, om du vill slippa blocken. Får du en fråga om du vill prova block när du skapar inlägg, kan du välja att ignorera det. Skulle du ändå hamna i blockredigering så kan du längst upp till höger, under de tre prickarna, välja ”Byt till klassisk redigerare” längst ner i listan.

  Det finns brister med blocken, men det finns också många fördelar. Nu börjar jag vänja mig så pass att jag tycker fördelarna överväger.

  Men det finns viss information i det nya som jag bara kan hitta i den gamla WP-admin. Det kanske finns även i det nya, men jag har inte lyckats hitta det.
  Så länge de behåller möjligheten till det gamla känner jag att det är okej för mig.

  Lycka till med blocken, eller att låta bli med blocken …. vilket du nu väljer 😉

  Kramis ❤

 4. Jag fick in bilden för första gången, därför stod det så där. Jag kommer behålla den gamla, men testade den nya och fick spader. Just det där att jag inte fattar vad sjutton block är för något och orkar inte lära mig det nya. Jag vill bara gå in här och känna mig hemma när jag ska läsa och skriva.
  Massa Kram 🌺💛🌺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s