Tiden är inte alltid något som läker

Svenska folket i svartvitt

Det finns hela tiden människor som tänker rätt och vågar stå upp för det. Här en kompis till mig, det är andra gången jag sätter in Jan Carlzons befriande tal om vart vi var på väg. 2015 var ju synligheten klockren för många av oss, vi som anser att det inte bara ska hjärta till om man släpper in flera miljoner mest män, ekonomiska flyktingar.
Idag ser inte alla, men fler vart invandringspolitiken har burit oss. Dessa hätska män som nu vandaliserar vårt land, vårt folk, de sökte en fristad från krig och elände, från länder ingen vill bo i, men semestrar där gör de gärna. Med sig hit tog de allt de sa de ville lämna.
Så nu sitter vi här med våra naiva, ickeförstående, handlingsförlamade politiker och allt deras ickehanterande har de strösslat ut över polisen och det mesta av vårt lands kommuner. Lågt i tak, inga pengar till mer än andra länders folk och dessutom deras kommuners kassor, så de kan ge kommunal service till sitt folk ???

Jan Carlzon fick stående ovation när han pratade flyktingar.

Jan Carlzon en av Sveriges kändaste direktörer, stod inför 500 åhörare på Kvalitetsmässan i Göteborg 2015. Han sa: – Ingen kan kalla mig rasist. Hela mitt yrkesliv har byggt på öppenhet mot världen. Men nu är jag för första gången orolig.

– Jag känner stor oro, säger Jan Carlzon . Öppnar man sin famn måste man också öppna sina ögon. Välkomnar vi människor på flykt måste vi också kunna ta hand om dem. Vi kan inte ta emot fler än vi klarar av. Det förvånar mig att politikerna inte har förstått det.

Det enda partiet som tagit till sig den förståelsen, samma som många medborgare runt om i landet, är Sverigedemokraterna. Plötsligt diskuterar varenda människa invandring och integration med utgångspunkt från den verkligheter de lever i . De enda som inte verkar bry sig är de politiker som har ansvaret för den uppkomna situationen.

Så frågan Jan Carlzon ställer är , har vi det ledarskap som situationen kräver eller har vi fått ledare som följer hopen och försöker samla ihop det som blev kvar det som så tydligt visar ett dåligt ledarskap ?  
– När man tar på sig ett stort ansvar krävs också ett stort ledarskap det som så tydligt har saknats de senaste åren i svensk politik. säger Jan Carlzon.

Tyvärr så har ansvariga politikerna i både Alliansen och det rödgröna blocket struntat i att ta hand om de som kommer hit. Man har fört en politik där tuta och kör och se vad som händer varit det som gällt. Alla opponenter av den politiken har de gemensamt anklagat för främlingsfientlighet. Man har med sin politik skapat klasskillnader i samhället där man får gå tillbaka ända till 30 talet för att se motsvarande samhällsförändringar. Något som inte verkar ha bekymrat de ansvariga politikerna att man är skylldig till att sparkat tillbaka utvecklingen i klasskillnader till i början på 1900 talet i Sverige.

Man har med det skapat en kriminalitet som har gjort flera områden runt i Sverige klassas som särskilt utsatta där myndigheter har svårt att få ordning på utvecklingen. Man har struntat i att föra en bostadspolitik som ligger i fas med de som man lockat hit. Man har struntat i att ge skolan resurser för att tillgodose flyktingbarns större behov för att integreras i skolsystemet, Man har i stort sett struntat i allt som skapar en vettig integration av de nyanlända.

I stället för att föra en vettig politik så har man försökt ändra fokus på de problem som uppstått genom att svartmålat de som opponerat sig mot den politiken. Ingen självrannsakan här inte mer än att när de fått ur sig sin frustration på Sverigedemokraterna så ger man sig på motståndarblocket och anklagar dessa för att inte ta ansvar. Att bägge blocket har lika stort del i det som sker vill man inte låtsas om.

Att någon överhuvudtaget kan rösta på de partier som är ansvariga för det vi nu ser är en gåta. Och i stället för att rannsaka sig själva så fortsätter man ge sig på det enda parti som varit kritisk till invandringspolitiken i hopp att man skall ändar fokus så att de slipper stå i skamvrån inför medborgarna för vad de ställt till. Vi kan väl hoppas att fler tar till sig vilka som är de verkliga syndarna i hur man skött Sverige i flyktingfrågan de senaste 10 åren. Nu får svenska folket vara beredd att städa upp efter vad den naiva flyktingpolitiken lett till.

Man skall aldrig rösta på ett parti i vad de vill åstadkomma utan man skall rösta efter vad de åstadkommit med sin politik. Med det synsättet så är det många partier som borde känna sig oroliga inför valet 2018.

11 kommentarer på “Tiden är inte alltid något som läker

 1. Finns fortfarande de som har talets gåva, vilket jag inte har. Kan det här vara något att bita i? Stefan är en jag följer därför att han är kunnig och väl insatt i det mesta. Lite vidlyftig ibland men har en bottenkärna som känns ganska stadig.

  1. Ting, jag hoppar in till honom och läser. Alltid kul att hitta andra som vill något med sitt tänkande. Kram på dig, det blir väl bara bättre och bättre för dig för varje dag som går, hoppas jag. 🌷🇸🇪🌷Slänger in en blågul flagga … det gillar ju inte en del, men sånt skiter jag i.

   Vad är man då nationalist? Är det Hitler och jag … konstigt land att jag inte kan få gilla vårt land, flagga, vår kultur … nä, just det, vi har ju ingen kultur heller. Det dröjer nog inte många år så har vi inget land heller. Hoppas de är nöjda då, folket me hjärta. 😃😃😃😃😃

  2. Marcus Allard. Grundare av Örebropartiet är en annan som jag mer än gärna lyssnar på. Får då många gånger mig ett gott skratt. Han skräder inte orden och gör det med det som vi kallar bondförnuft. Inspelningar finns över youtube. Titta på dem så lättar humöret när han på kommunalnivå ger sig på gräddtårtor, äppelskruttar och mycket annat tok som blir beslutat över huvudet på folk. 😀

  3. Honom upptäckte jag och blev vän med innan han blev megakändis 😃 Han är verkligen både rolig och intressant att följa. Jag sa till honom att vi borde klona honom, en i varje kommunhus, det saknas ju raka tänkare med inte bara mål i mun, utan även råg i rygg. En bristvara i svensk politik. 🌸♥️🌸

 2. Var in en snabbis och konstaterade att sju av mina närmare Fb kompisar, lika engagerade som jag är när jag orkar, var vän med Stefan Torssell. Så honom utgår jag ifrån har vettiga åsikter, tack för tipset.

  1. Vårt land har rövarna tillsammans med deras goda politiska ombud, män och kvinnor gjort till ett gungfly. Alla träffas av skiten på något vis till och med utan fläkt, eftersom ekonomin urgröps så alla områden går på hörntänderna. Men antar att de är mer än nöjda, vems ärende de nu springer, så går det åt fanders. Som de hela tiden kämpar S Mp L C ser ju resultatet lyckat ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s