Tittar in

Äntligen har jag kommit på hur jag slipper bli antastad av mitt duschdraperi … det har tagit många slitsamma år att komma på detta geniala trix. Duscha draperiet direkt mot väggen, där klistras det fast, succé! Så nu har jag en flanken fri från äckliga draperietpåhopp.

Visst blir ni imponerade av min list … tänkte väl det. 😃

Så där, nu har jag satt på en lins och grönsakssoppa i soppmaskinen.

Mamma ringde och samtalet var trevligt tills luren åker ner, hon pratar på själv, men hör inte mig, om jag så skriker. Jag suckar och lyssnar på henne tills det mesta har upprepats flera gånger, då lägger jag på.

Det är svårt det här, en så fin möjlighet till kontakt, när nu Corona förstör så mycket, blir bara pannkaka. Imorgon ska vi in och hälsa på, säkert regnar det, då blir det ett kort besök utomhus, bara att få henne att sitta kvar i sin rullstol på andra sidan bordet med plastskivan. Hon brukar dra sig fram med fötterna, tills man nästan har henne i knät. Hon märker inte att hon förflyttar sig, stroken tog för mycket av min mamma. Det här att överleva till varje pris …

Nu är soppan klar; grönsaksbuljong, vitlök, paprika, zucchini, tomat, citronsaft, linser och en potatis för att göra soppan krämig, serveras med krutonger. Gott!


9 kommentarer på “Tittar in

 1. Ja! Jag blir imponerad!!! Ett annat knep är att skippa duschdraperiet helt och hållet. Då får man rengjort hela badrummet samtidigt. Också. 😉
  Eller inte… heh heh heh

  1. Hahaha visst blir du imponerad!! Min rumpa var väldigt överraskad över att inte få ett draperi i ändan när jag böjer mig ner och letar efter tvålen hahaha! 🌷😎🌷

 2. Jamen visst är det vidrigt att ha ett duschdraperi smetat kring kroppen. Jag blir gaaaalen.
  Duschar jag i badkaret funkar det att göra som du beskriver. Men i duschrummet finns det liksom ingen vägg att smeta fast draperiet i. Då är det värre!

  1. Det kan nog vara fint att bli gammal om kropp och knopp hänger med som de ska. Ofta funderar jag ”vad ska det tjäna till?” De finns ju så otroligt många som bara ligger i fosterställning, eller skriker i dementplågor utan kontakt med verkligheten.

 3. Spik i foten… ? Då skulle du vara med in på mitt lilla territorium av duchutrymme. I ett hörn där jag visst, så förståndig jag är, kletar fast draperiet utefter väggarna men på de två andra sidorna är det fritt löp med självdag och det innebär att draperiet sveper iskallt om benen och klättrar sig en bra bit upp. Snabba ryck blir det. Hahahahaa 😉 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s