Stendöd

Så igår stängde jag av paddan för den var banne mig inte snäll, har inte skött sig det senaste halvåret. Den rullar in och ut lite hur som helst, ni minns kanske att jag har skrivit inlägg och så vips ”bara borta” … f*n så förbannad jag har varit många gånger på den. Men igår tänkte jag som så många gånger, rensar upp och stänger ner, natti natti idiotpaddan.

Nog blev det natti alltid, den har somnat för gott och jag fick lite panik, tänkte på allt jag har där inne, text och bilder. Men maken, tack gode gnu för honom, han hade dagen innan gjort en backup när jag fick ett utbrott på paddan och sa en massa olämpliga ord om dess varande.

Men nu kom en annan slags panik, var skulle jag göra allt läsande och skrivande de veckor som apple envisade med att paddan skulle kollas. De ska egentligen bara byta ut paddan då jag inte har haft den mer än två år, till tre är det garanti på byte vid dödsfall. Men klart att de ska fåna sig, ha sina som mest tre veckors rutiner på vänt för mig. Kan de ge konstgjord andning till fanstyget fram till treårsdagen så är de lyckliga. Maken var in till en annan verkstad där de kollade lite och sa hur han skulle göra, vad han hade rätt till.

Nog om det, började att undersöka min mobil som jag mest bara har till just att ringa med. Jag som avskyr att skriva på mobilen, detta pyttefjant som bara skriver fel hela tiden. Skulle jag skriva fel? 😏 Lyckades förstå och tog mig in i Facebook och annat, pillerill. Klagar över mitt förfärliga tillstånd, då skriver min son ”vadå, du har ju en ny PC!” Men den kan jag inte använda har ju inget på den mer än räkningar … ridå.

Men flåt en gammal mänska som inte tänker så tekniskt på allt. Jo, visst kan jag sitta vid PC:n. Men vem vill sitta rakt upp och ner när man kan sitta i soffan, ligga i sängen eller soffan och skriva? Jag med mina garanterade gener till Romarrikets vanor att ligga och göra det mesta, jag har ännu inte fått maken att stå klädd i ett höftskynke matandes mig med druvor. Skämt och sidor men PC föll bort och jag tänkte nu blir det snabbkurs i mobilkonsten. Men då kommer maken med min gamla padda, den han övertog när han köpte en ny till mig. Numera hans padda att ”glo på idrott, när som helst, var som helst.”

Så jag kommer klara mig galant framöver, utan min egen padda …

Nu ska jag göra mig iordning för en tur till min mammas boende, jag har köpt tre par nya skor till henne. Sandaler, inneskor och tofflor, det måste prövas och godkännas, det blir till att sitta ute i det fantastiska höstvädret.

Fridens alla goingar ha det skön t i helgen.

11 kommentarer på “Stendöd

 1. Vi har två plattor ingen padda som verkar ha blivit för gamla. När vi försöker se nyheterna på svt är det rena rama hakkapelittan. Tv4 går bra men inte svt. Funderar på en ny platta bara att ha för playtv. Så smått att se på våra nya mobiler men nu tar det endast en halvtimme mot en och en halv tidigare. Får fundera ett tag till.

  1. Köp en ny så ni hör och ser ordentligt, tror ni behöver både input från gamla Sverige och den nyheter/underhållning/film man ibland gillar att se. Kram 🐹

 2. Ha ha, ja det är inte lätt när det är svårt 😄 Sök på laptop bord på cdon så hittar du en massa bra. Köpte ett av dem till mamma som hon har till plattan eller korsord. Hur bra som helst. Det heter Tatkraft, Joy – Laptopbord med separat musbord 13407 justerbar höjd så den är lätt att anpassa. Ha en fortsatt go helg!

 3. Själv bloggar jag alltid från laptopen eller min Mac. Telefonen använder jag bara i nödfall. Men visst förväntar man sig att tekniken ska fungera.

  Hoppas din mamma blev nöjd med skorna.

  Kram

  1. Hon blev så lycklig när vi kom, en av syrrorna Eva, hjälpte mamma pröva skorna och två av tre fick godkänt. Bra att just en av de som brukar klä mamma var med, så det blev de skor som fungerade bäst. En fullständigt strålande höstdag så där 18 grader och flödande sol, vi satt ute och blev serverade kaffe och kaka av Eva.
   Skrattade gott åt mamma, hon har blivit så långhårig under denna tid, ingen har ju fått komma in och klippa de äldre. Så en kväll var det en av sötnosarna från Thailand som tog en sax och klippte mamma så gott det gick. Det är helt ok, men vi fick oss ett skratt för nog har jag tänkt att ”så där har hon nog mamma aldrig sett ut i håret.” Nu vet vi varför, en blandning av Corona och Thailand.
   💝💕

 4. Hahaha … mitt i detta elände får du mig att skratta. Din beskrivning av maken matandes dig med vindruvor, där du ligger på divanen … underbart 😀
  Och ”gode gnu”, var det med flit eller misstag … hahaha. Den måste jag komma ihåg oavsett vilket 😀
  Kramis ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s