SvĂ€var đŸŽ¶

Jag svĂ€var hĂ„ hĂ„Ă„Ă„, jag svĂ€var högt i de blĂ„. đŸŽ¶ Kan du se hur jag sadlar min scooter och drar ivĂ€g till Willys? Trodde vĂ€l aldrig att en tur till en mataffĂ€r skulle fĂ„ mig att mĂ„ sĂ„ bra. DĂ€r inne har jag lĂ„ngsamt glidit runt och bara varit fri att vara dĂ€r sĂ„ lĂ€nge jag hade lust, inte sĂ„ lĂ€nge min kropp orkade stĂ„ och röra sig. PĂ„ hemvĂ€gen kĂ€nde jag att det gick för snabbt hem, vill dra ut pĂ„ det fria sköna som ett resĂ„rband, som det i mina rymliga tajts. Frihetens byxa och scootern min befriare kan jag inte nog lovsjunga.

Foto av Emre Kuzu pu00e5 Pexels.com

Nyss gled lunchen ner, grönsakssoppa den hemkokta med en skivad avokado och sÄ mitt örtsalt ovanpÄ. TvÄ Finncrisp med keso och tomat, en kiwi till dessert.

I mitt huvud snurrar en massa inredningsdetaljer till vÄrt kök, nÄgon gÄng mÄste det ju bli klart. Jag har bestÀllt en flÀkt över spisen med ett skÄp, valde en vit, för metall som Àr sÄ inne kÀnns kallt, manligt och passar enligt mig bÀst i ett kök med mörk inredning. SÄ dÀr som unkisar vill ha det. Fördomar?

I februari bestĂ€llde jag flĂ€kten av förvaltaren som lagom la allt inomhusarbete pĂ„ is i och med Coronan. TvĂ„ gĂ„nger har jag ringt och tvĂ„ gĂ„nger har de sagt att de ska kolla upp det hela och ringa mig. Har de ringt som de sa? Skulle inte tro det … förmodligen mina fördomar igen, men fĂ„r de anstĂ€llda nĂ„got gjort överhuvudtaget nu för tiden? Har IQ:t sjunkit sĂ„ pass att de inte lĂ€ngre klarar av sina betalda jobb? NĂ„got Ă€r verkligen fel pĂ„ tjĂ€nstvilligheten, ansvaret, lusten hos anstĂ€llda. SĂ„dana har det alltid funnits, de som alltid smiter och förvĂ€ntar sig att andra ska göra deras jobb. Men nu verkar det nĂ€stan vara en fĂ€rdighet hos allt för mĂ„nga, att verkligen lĂ€gga ner krutet pĂ„ sina rĂ€ttigheter, för övrigt Ă€r det alltid nĂ„gon annan som har skyldigheter.

Jaha, det var avdelning surkÀrring som kan och vet allt.

Köket: Tapet pÄ en vÀgg. VÀgghylla. Krokar. Ska det vara sÄ svÄrt att komma till skott?

Fridens, nu ska jag sticka pÄ sista vanten som ska tovas senare och glo pÄ Dr Phil.

8 kommentarer pĂ„ “SvĂ€var đŸŽ¶

    1. đŸ‘đŸ»Helt rĂ€tt, ibland blir jag trött pĂ„ folk som inte gör sitt jobb. SvĂ„rt att förstĂ„ nĂ€r man har varit en sĂ„n som velat göra sitt och mer om det behövdes. Har vĂ€l med fostran att göra tĂ€nker jag. 😊

  1. Ibland Ă€r det svĂ„rt att komma till skott! VĂ„rt kök har 36 Ă„r pĂ„ nacken men nu Ă€r det dags 😀 Hoppas det blir av hos er med!

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s