Trött på mig själv

Foto av Luiz M. Santos pu00e5 Pexels.com

En dag segare än kola, kroppen, fukten i luften, diset blandas till något som bara vill dra filten över skallen och sova, en sån dag. Men det blir inget av med det, scootern, Frasse och jag ska ut lite senare, maken jobbar idag.

När jag i söndags på barnkalaset satt med min familj och alla ungar, så insåg jag att ingen av mina barnbarn skulle funnits till utan mig och maken. Men, så intelligent slutledningsförmåga hahaha! Men det var nog inte intellektet, utan mer den känslosvallande biten som tog plats. Jag har alltid haft lätt att bli rörd, den sidan kommer med min mamma och tar mer plats ju äldre jag blir. Minns att jag ofta stod och torkade tårar inne på toa, när jag jobbade med äldre och äldreäldre människor. Så mycket öden de delade med sig av och så goa de flesta var, tänkte att den inre äkta kärnan tog över med årenoch då är det inte svårt att känna kärlek, till den äkta människan.

Är inne i ett kroppsliga besvär, hehehe och säg när jag inte gnäller om sånt? Naglarna, går bara sönder, skivar sig. Kroppen är så torr att jag blir tokig, detta att hålla på hela tiden med sig själv, sin kropp är liksom inte jag. Dessutom har jag aldrig behövt smörja, det skötte min hud av sig själv i alla år. Men det var då, nu är jag mest missnöjd med övervikten, torrheten, födelsemärken, prickar, pnoppor, gammeln tar mig och jag, som som sagt, aldrig har brytt mig så mycket om utseendet, håller på att storkna av missmod.

Har fått större problem med något som kallas Afte, har nu fått remiss till öron näs o halsläkare. Sen en remiss till hud, ett födelsemärke som sitter tokigt och skavs sönder hela tiden av Bh:n. Jäkla gnöl hela tiden, kroppskrälle!

Minns en fd vän som för inte så många år sedan kommenterade att jag ju nästan aldrig sminkade mig. Jo, när det var disco och fest, utgång på G, men till vardags var jag ok med att vara mig själv. Tänk så andra som sminkade sig jämt hade tankar om mitt icke sminkande. Jag hade nog aldrig tänkt på att den där vännen eller andra alltid sminkade sig, jag såg nog inte så på folk, för det var inte viktigt.

Idag ska tre stickade stoora vantar in i tvättmaskin och tovas, jag har redan nästa på gång.

Fridens 💕

10 kommentarer på “Trött på mig själv

 1. Idag vaknar jag inte alls. Bläväder sätter sig i skallen.
  Det kniper i hjärtat och tårarna kommer när jag ser på fyraårningarna på äldreboendet. Ett underbart men även beklämmande program. Finskan lyfte verkligen känslan. Jag är inte gammal, jag har bara levt länge. Underbart! 😊 Jag har kämpat sedan i påskas och nu står jag tvärstill på -9,5 kg. Försöker härda ut, det borde släppa snart. Tänkte 5 kg till, men i den här takten hinner jag nog bli pansjonist innan jag lyckas 🙄😊

  1. Så galet duktigt av dig, jag gick ju också ner stampade på mellan 9-10 kg. Sen har jag börjat igen, men det är hopplöst denna gång, 1,5 kilo på en månad och jag vet inte om jag vill riktigt. Känner mig hopplös, men får bjuda på det. Jag älskar programmet med barn och äldre, jag sitter som ett klister och njuter, drömmer om att de skulle bli verklighet i hela landet. Men tror inte det blir av, krävs lust, vilja och lite jäkla anamma. Tycker inte så många sådana verkar finnas i arbetslivet. De där som vill lite mer än andra, du fattar nog vad jag menar. Kämpa på nu, man hamnar på platåer när man bantar, du sitter på en sån nu, det går över.

 2. Ja, dessa ploppar och plippar som plötsligt dyker upp på ens kropp. Ibland håller jag på att bli helt toss på dem. En kniv och så skära skära. Men jag vågar nog inte. Vad var det du hade apse? vad är det+ Jag har kanske det också vem tusan vet./Kram

  1. Afte, någon slags blåsor i munnen, jag fick det första gången förra vintern, på ena sidan av tungan. Syns inget speciellt, men rött, svider och gör svidont, speciellt om jag äter starka smaker. Jag har ett gel som lugnar och läker. Men förra våren när jag var till tandläkare skickade han en remiss … men då gick det över. Sen i våras kom det igen och nu är jag trött påt och det känns mer. Hänger förmodligen ihop med mitt medicinska nedsatta immunförsvar. Ska be läkaren om något som läker det att ta till.
   Sen kan jag skriva här, där säkert inte så många läser hahaha att det är inte i Bh nivå mitt födelsemärke sitter utan på vulvan … precis där sömmen går på den lilla underbyxbiten mellan benen. Jag funderade och ville inte skriva just det, så jag drog till med Bh i stället. Min läkares remiss gick inte till rätt ställe, utan jag ska till gyn på ett ställe i stan, som opererar bort märket, bara för att det sitter på just vulvan. Ska fan bli gammal bara mer som dyker upp. 🌷

  2. Fasen vad man ska behöva uppleva. Hade någon slags blåsa i munnen för flera veckor sedan och kunde inte öppna munnen. Så bara försvann den. Corona säger jag bara.

 3. Man vet ju inte vad ett dugg är nu för tiden, jag har varit småförkyld och lite, med betoning på lite, hostig länge nu. Antar att det bara är just förkylning som inte riktigt bryter ut.

 4. Jag råkade också se programmet med åldringar och 4-åringar. Påminde mig om att redan på 90-talet hade vi en ambitiös föreståndare i förskolan på den plats jag då bodde på. Hon ville genomföra ett projekt och kallade det ”Att bygga broar”. Jodå, det skulle väl gå för sig sa ledningen och ungarna travade iväg till åldringarna på sitt boende. Allt var frid och fröjd tills ett av barnen började gråta och var tydligen helt vettskrämd över att se så gamla människor. Hela projektet stöp omedelbart. Jösses. Hon som menade så väl är en god vän till mig och hon kan fortfarande inte förstå att hon helt fick upphöra med denna fina åtgärd, just för att ett enda barn skulle stjälpa hela lasset. För naturligtvis hade hon inte det stöd som erfordrades av vare sig högre ort eller sina tafatta medarbetare.

  Apropå svid i munnen så har jag det också. På nätterna när tungan sitter som klistrad i gommen i brist på saliv, tar jag mig en klunk filmjölk och rullar runt i munnen. Det hjälper faktiskt mot svidet. Har väl att göra med PH-värdet.
  Fridens 😀

  1. Stackars din vän, det är inte lätt att vara en med lust och extra vilja att uträtta något i denna värld fylld av de som ingen förändring vill ha, de som sällan orkar dra lite extra.

 5. Afte hade vår ena dotter som liten och det var inte roligt alls.
  När det gäller vikten så har några kilon smugit sig på här och de ska bort innan de blir fler. Motivationen finns men det finns ju också så mycket gott att njuta av 😉

  Läser i kommentaren ovan att du inte ville tala klarspråk när det gällde födelsemärket men jag tror ingen hade svimmat av ett sådant avslöjande 😉 Alla regioner kan drabbas!

  1. Minns du hur lång tid ni fick hålla på med gel mot aftne? Jag väntar på remissen. Det var nog en spärr i mig själv, bara ordet vulva tycker jag låter hemskt, fast så borde jag ju inte känna. Men ordet låter så fult …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s