B som begravning

Gårdagen var ett elände vädermässigt, regn och kraftig blåst. Vi bor i ett känt blåshål, så blåser det, då har vi lite mer blåst än andra.

Men till tröst idag skiner solen och blåsten har lugnat ner sig lite, känner mig så tacksam över blå himmel och solsken. Vi ska begrava Roffe idag, tacksamheten är stor att det inte var igår. Allt är ju sorgligt med döden och begravning, så inte behöver man ha en dag vädermässigt som igår.

Kroppen har roat sig i flera år med hjärtklappning, har tabletter att ta om det envisas för länge. Men sista halvåret har det ökat i antal per vecka och jag känner att det är något som är fel. Vissa dar har jag det flera gånger, så nu måste jag ta tag i det, men skriver bara orka …

Nyss var jag hos njurläkaren, gynekologen och om två veckor har jag inbokade besök på hudmottagningen och öron-näs och halsläkaren. Det är så tröttsamt att springa på bokade läkarbesök och provtagningar.

Tala om eländet, hjärtklappningen drog igång, så jag satt och höll på att svimma, två blodtryckstagningar gick inte att registrera, trycket aplågt och hjärtat körde på i 122 fast jag låg ner. Nää, det här bli inget bra alls idag. Får nog ta en tablett idag igen och hoppas att trycket inte blir för lågt av den anledningen, jag är lågtryckare. Usch, blir så trött och nedstämd, vem vill ens närma sig sjukvården som det är idag?

Jag har köpt ett visir mot Corona, tänkte att stunden i kyrkan, då kan det vara bra att ha ett visir, svårt med munskydd när tårarna kommer och man blir snorig. Vi ska vara där lite före begravningen, jag har med mig lugnande tablett till morbrors fru. Hon ringde igår och var orolig, så den biten kan jag hjälpa henne med. Visserligen har tabletterna gått ut, men jag tog ju en när jag skulle till läkaren som skulle titta mig i munnen, för att jag inte skulle ulka så förbannat. Funkade då, funkar nog för henne idag också.

Så har jag plockat ihop lättsamma pocketromaner, jag har ju fullt av dessa, som jag tar till sjukhusets bibba i korridoren som ni vet. Jag läser sällan den typen av böcker, men nu plockade jag ut de bästa som jag själv har läst och gillar. Tipsar om Lyckan kärleken och meningen med livet av Elizabeth Gilbert. Sen ännu en absolut favorit Gift med en beduin av Marguerite van Geldermalsen.

6 kommentarer på “B som begravning

  1. Att du är lågtryckare är väl en underdrift.. Ha puls på 120 är inte att leka med. Vaknade av 110-120 i puls på nätterna. Då är man inte kaxig. Du måste ta hand om dig 💕 Hoppas att begravningen blev fin. Bra att vara där en stund innan. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s