Kanske smittad i ambulansen?

Foto av Karolina Grabowska pu00e5 Pexels.com

Igår precis när vi ska gå ut med Frasse kommer posten, ett stort kuvert till mig från Ambulanssjukvården?

En enkät säger maken? Det visar sig att en av ambulanspersonalen har fått. Covid19!

Så jag kan “eventuellt utsatts för Covid-smitta”Asså jag tänkte att det var konstigt att de inte ens hade munskydd på sig under turen. Isolera sig 14 dagar, isolera oss med andra ord, maken träffade dem alla, de var tre, när de hämtade mig.

Detta hade jag Aldrig väntat mig och känner mig arg över att de inte hade munskydd, eller satte på mig ett. Själv hade jag med mig mitt visir, som jag dock inte hade på mig i ambulansen, jag var nog lite virrig just då. Är man sjuk, så är det väl de som ska tänka klart åt en.

Ok, men om tre dagar har det gått 14 dagar, så vi bara måste ha klarat oss. Isolerad har jag varit hela tiden sedan jag kom hem som tur är och det kommer jag att fortsätta med. Hoppas inte den ambulanspersonen som blivit smittad inte blev för sjuk, de var så trevliga och är faktiskt vår tids hjältar fast många idioter inte fattar det.

Så idag vaknade jag före sex med skallen full av tankar, inser att jag måste ställa in städningen idag, är ju ingen karantän om jag släpper in min städhjälp. Så jag ringde städfirman strax efter sju, berättade och ställde in.

Så ”Godmorgon Världen!” Sa jag när ljuset sakta ökade där ute, vad man nu ska göra uppe så här tidigt? Funderar över hur mycket man kan råka ut för egentligen? Tror aldrig jag ringer ambulans igen, om det bara går att klara sig utan, maken får köra mig eller en taxi. Förstår att folk inte vill åka till sjukhus för annan behandling under Covid-tider som dessa, när man inte ens är säker i ambulansen.

5 kommentarer på “Kanske smittad i ambulansen?

  1. Nu har det gått så pass lång tid att ni snart är på den säkra sidan vilket måste kännas skönt. Däremot tycker jag det var väldigt slarvigt att ambulanspersonalen inte hade munskydd och visir. Det var inte din sak att tänka säkerhet då utan deras. Den bistra sanningen är nog att man sk undvika sjukvården.

    Kram

    1. Verkar också som att de inte har tillräckligt med skydd, var väldigt få som hade det på hjärtakuten, märkligt. De har tydligen fått nya direktiv om att sätta på patienten munskydd, på alla nu inte bara de som är 70 år. Blir inte klok på hur det är mitt i en pandemi? ❤️⭐️❤️

  2. Tänkte att du kunde maken ta ut dammsugaren och så kunde du sitta med slangen och vifta lite så har du dammat bra. Jag fattar inte Tegnells vägran att förespråka munskydd. Skiten är ju faktiskt luftburen så varför inte ta det säkra före det osäkra. JR förespråkar allt både bälte och byxhängslen precis som en tidigare finanasminsiter som hette Sträng. /Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s