Skrapad och fryst

Imorse 08,15 låg jag på britsen på hudmottagningen, hudläkaren gick över min kropps alla födelsemärken och prickar. Äntligen fick jag hjälp med vad det nu var på vulvan. Bedövningsspruta, skrapning för provtagning och så frysning fem sekunder. Tänk så snabbt och smidigt vård kan bedrivas när allt fungerar.

På vägen ut från sjukhuset köpte jag två fina smörgåsar till Anders och min frukost och en vad jag trodde morotsjuice till mig. De blandar så mycket jox i allt nu för tiden, den hettar och biter i truten på mig, är nog ingefära. Tänk alla dessa trender människor går på mest hela tiden. Nu är det ”välgörande” med alla dessa starka huttar av olika slag, ”det nyttiga” växlar när trender kommer och går. Är det bara jag som tycker vi är lättledda? Älskar att ta fram juicemaskinen och pressa ner grönkål, spenat, morötter, rödbetor allt som bara går och njuta av de jordiga tonerna samtidigt som jag inbillar mig att kroppen min tackar för dosen mineraler och vitaminer.

Strålande sol och lite skärpa i luften, idag ska jag hänga med ut med Frasse vid lunch. Svårt att tänka att snöovädret drog förbi mina fönster på tvärsen igår, denna strålande förmiddag.

4 kommentarer på “Skrapad och fryst

  1. Det är inte bara du som tycker vi är lättledda, det tycker även jag. Eller egentligen tycker jag inte att ’vi’ är, utan en stor del är. Själv hoppar jag inte på all världens trender, har aldrig gjort det. Men så är jag också en jordnära oxe och introvert, som inte söker bekfäftelse hos andra. (Introvert är ju då inte lika med o- eller associal, t.ex Linus Jonkmans bok ”Introvert, den tysta revolutionen” beskriver det kort o lättfattat). Men den hälsosamma trenden är ju inte så illa, värre med den utseendefixerade och ytliga….

    1. Precis så som du beskriver det hela håller jag bara med dig. Jag som också är oxe är stark nog att ha egna åsikter och verkligen inte går på alla trender. Utseendefixeringen som är nu har blivit helt sjuk och den fixering vid sig själv som upptar allt för mångas tid rent av äcklar mig. Det är med sorg jag ser unga fina flickor i sin blomning sminkade som om de ska på nattklubb dygnet runt. Att dessutom så många verkar rent av outbildade och blåsta gör mig mörkrädd. Att dessutom just flickorna/unga kvinnor har så mycket psykiska sjukdomar att de inte kan ta hand om sina barn, är ju något som borde tas tag i, vad gör vi med det växande släktet som får dem att bli sjuka? Oj, nu rann det visst över, hoppas ingen tar illa upp när mina tankar far fram. Det behöver ju inte betyda att det jag uppfattar och skriver om är det enda rätta, bara just mina tankar om det jag möter. 🌺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s