En glimt av paradiset bor i mig

Förra årets julklapp från maken får allt ta i nu flera gånger om dagen, dagsljuslampan eller vad den kan kallas. Tänker, drömmer mig bort till Karibiens fantastiska ljus, i lampans intensiva ljus, ser stränder och hav för mitt inre. Inte längtar jag dit, har ju redan varit där och kan dyka in i mig själv och glida runt i levande minnen från det frodigaste och bland det vackraste jag har upplevt, när det kommer till ljus. Solen den starka, havet det turkosa och alla dess skiftningar, irisarna mina fulla av risodlingar, bananodlingar, strandens mjuka heta sand, palmer, kokosnötter. Människors totala fattigdom mitt i den smärtsamt vackra naturen. Min första kolibri som sällskapade till vår frukost … lyckan jag levde i, i det övernaturligt vackra. Vem glömmer sånt?

Igår skrev min fd väns dotter, tydligen har min vän det jobbigt just nu. Konstigt att hon valde att ta bort mig och sin systers Facebook kontakt. Det var skönt att höra att det nog egentligen inte alls handlar om mig, utan vännens totala skräck för rasism, precis den reaktion stat och media vill ha ifrån oss. Att läsa in rasism i sin värsta form i andras motstånd till det läge staten/politikerna har ordnat till oss. Det är inget sundhetstecken, den reaktionen får mig att tänka på Indiens ”orena kast” människor längst ner, så långt ner att avföringen från överheten är det enda de får ta i.

Hitler sa till Göring att han skulle skrämma folket, samma metoder duger tydligen att upprepa. Vi skräms dagligen med osanna klimatsagor med läskiga slut, pandomiskräcken, våldsvågen från invandrare, ekonomi som håller på att totalt haverera, media/stat gör allt för att förvärra. Vi ska oavsett vad, vara rädda och förvirrade, känner ni igen vårt land längre? Antar det eftersom tystnad ofta råder när jag skriver om detta. Eller så har ni valt tystnaden, det finns ju bra mycket trevligare saker att skriva om, Karibien te x.

Tittar ut i det grå, men min kropp lever upp och ser fram emot en scootertur med Frasse lite senare. Jag ska ut och andas frihetens vind, jag ska njuta av stunden i det grå. Börjar det regna sjunker nog glädjen några snäpp, det blöta kan jag vara utan.

Nu blir det brått, läsandet, skrivandet tar för mycket av min tid. Dusch och ut ska vi nu.

6 kommentarer på “En glimt av paradiset bor i mig

 1. När jag och Frasse kom ner till grovsoprummet var scooterns korg stulen. Så fantastiskt vårt land har blivit, jag må vara handikappad till vissa delar i kroppen, men tjuvjäveln är ju helt handikappad i skallen. Fan så jag vantrivs med vårt nya Sverige.
  Men så nöjda vissa är, och inget är förändrat alls, allt är sig likt. Kiss my a

 2. En resa till sol o värme kan man ju gärna drömma om, även när man befinner sig hemma, o när man reser ”på riktigt” högaktar man förstås kulturen där…. Den där tystnaden du nämner tror jag delvis beror på att man delvis känner sig som don Quijote, vad tjänar en kamp mot väderkvarnar till… och kanske också vill man undvika bråk o galla, för det leder ju ingen vart. Bara man själv lever enligt sina principer och upprätthåller viss moral o ryggrad, det är inte så mycket mer man kan påverka…. Lite skenheligt kan man ju ändå tycka att alla dessa ”förstå-sig-påare” beter sig om de inte har annat att göra än att hitta rasism etc i allt andra gör eller säger. Kanske de känner sig ”bättre” på så sätt. Åtminstone har jag inget emot ngn på basen av hudfärg eller övertygelse, det är hur en människa beter sig som avgör o så är jag nog av den åsikten att man tar seden dit man kommer. Det är en björntjänst att inte integrera nya medborgsre till det tänkandet, hemma får ju var o en sedan idka vad den vill så länge det inte skadar andra! 🤓

  1. Klok du är, klart jag håller med och så tänker jag att jag borde sluta låta anklagande till folk som inte har en åsikt de vill dela med sig av. Oavsett om de ingen åsikt har, är fega eller bara vill ha allt trevligt serverat, tänk yta yta. Det där rasistiska tänkandet har nog de mest som håller på med det. Om rasism är att sätta dit kriminella våldsverkare, att ta hand om sitt folk och land, då är jag nog rasist. Kallar mig realist och försöker skita i vad vissa vill se oss som, vi som vill rädda vårt land. Låter säkert märkligt och löjligt för folk som tycker allt är som vanligt. Nu ska jag ta en fika, tack för ditt tänkande. 🧡

 3. Vi satte julmiddagen i halsen den gången ”farmor” berättade att Göring ofta varit hemma hos dem i Malmö. Han var jättetrevlig sade hon. Jaha, skål och god jul sade vi.

  1. Hahaha är inte sånt överraskande
   NämenNej?! Spännande, han var säkert trevlig som privatperson, han bodde väl en del i Sverige vad jag har fattat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s