Känner mig så liten, så liten

Cancer in situ på vulva.

Så korkad att jag kikade in på 1177 då jag igår och idag har tänkt så mycket på provsvaret från hudmottagningen, som ännu inte har kommit.

Allt liksom stannade upp som man hör folk säga. Jaha, så jävla klart. Allt jag ber om är bara att få vara. Men vissa av oss ska visst drabbas av allt. Det är immundämpande medicinen som talar. Jag vet inte vad som väntar.

Läste runt och vad jag förstår ska de skicka remiss till Karolinska direkt, där ska ljumskarna klämmas på, gynekologisk undersökning, någon slags röntgen. Men det lär väl inte hända ett skit, det är väl bara Covid-19 som gäller, tar alla resurser. Vad andra avdelningar gör som har det lugnt, fattar jag inte. De kan väl jobba på som vanligt, som jag tänker.

Äh, vi får väl se när provsvaret kommer i brev till mig, om de lyxar till det lite mer utförligt, informera med vad som ska hända eller räcker det så här?

I mig ekar en inre skakat röst, jaha jaha jaha! Men gyn var jag nyss på och där var allt ok, kanske ska de leta på annat vis?

Vart tar man vägen, skallen är väldigt orolig, tog 1,5 sömntablett. Mitt inre vill gråta, men det sitter fast. Bråkdelen av en frustrerad stund sänker jag garden. Sen kommer ilskan, så fan, om det inte är över nu när de har skrapat och fryst bort fläcken.

Nu blir det tröstätande av, så jag kan somna se.

Jag vill bara somna ifrån oron

30 kommentarer på “Känner mig så liten, så liten

 1. Fattar precis. Själv googlade jag runt på bilder med muncancer här om dan. Påfallande likheter. Fyjedamej. 😦
  Men du… om de misstänker det uppenbara, så hade de redan hört av sig med en noggrannare undersökning. Så tror jag. Så hoppas jag.
  Kraaaaam ❤

  1. Usch, tror du att du har muncancer? Är det något du behöver kolla upp? Jag trodde det skulle stå vilken sorts cancer och vad de planerar att göra framöver eller om det inte blir mer nu. Jag hade ju ett förstadie till cancer på bröstet som togs bort för några år sedan. Det är min medicinering som skapar hudcancer, många har stora problem med det.

  2. Jo, jag ska kolla upp munnen hos tandläkaren i januari då jag ska dit. Har ju varit storrökare i många år. Usch!
   Den där ovissheten är värst, det förstår jag och eftersom du haft förstadie tidigare så är det fullt förståeligt. ❤

  3. Men fy, så oroligt för dig och munnen av alla ställen. Men det kan ju vara Lichen, hoppas det är något ofarligt. Jag har ännu inte kommit iväg till tandläkaren med hålet efter tappade tanden. Tänkte vänta till hösten men så slog Covid till igen, så nu skyller jag väntan på den. Äsch, ska boka en tid till slutet av januari, jag mår ju inte dåligt av att det fattas en tand. Är väl mest fåfängan att ”folk kan undra varför jag har ett tomrum nere på sidan” Jag får inte skratta för stort. ⭐️🧡⭐️

 2. Darling, känner med dig men försök ta fram krassa Maggan här. Att sjukvården jobbar med uteslutningsmetoder. Att det inte betyder ngt negativt. Låt inte inversionen/mörkret drabba dig personligen.
  Varmaste ❤️

 3. Det är det negativa med att kunna läsa sin egen journal. Jag tänker som så att om det hade varit något akut så hade de hört av sig till dig på telefon ❤ Om dom fryst bort den så är det säkert en extra försiktighetsåtgärd för att se att allt är borta. Ring och fråga om du är orolig. Kram ❤

 4. Tack ni har rätt i så mycket, somna gjorde jag till slut. Det blir säkert inget mer än konstaterande att det de tog bort visade sig ha cancer. Sjuksystern sa att det skulle vätska sig under läkningstiden och det har det gjort, varje morgon ritsch bort med plåster och sjutton så ont att dra bort med hår. Numera ett garanterat kalhygge tvärs över.

  De kallar tydligen det mesta i kvinnors underliv för vulva, för mig är det ovanför de intima delarna, där trekanten med hår växer. Vad kallar ni den delen? Nog borde man kunna sin egen anatomi, och väldigt lättad är jag över att det inte satt i underlivet.

  Vb nä, inget ryskt inversion ska ta mig inte, jag tänder snart ljuslampan. Minns inte att ett så envist mörker drabbat oss förr, har tänkt så och det var tydligen inte helt fel. Jäkla ryssar .. och kineser … är det inte livsglädjekvävande lock så är det dödande virus. Jag motar bort skiten med ljuslampan, häck väck med kommunismen.

  Nu lite lite frukost och ljuslampa, sen möta dagen, vilken dag, den grå mörka?

  Stor Kram och igen tack för ert stöd. 🥀

 5. Här hittade jag det rätta svaret, undrar ännu vad den delen, den trekantiga med håret kallas?
  ”Vulvan är de yttre och inre blygdläpparna, klitoris, urinrörsöppningen, slidöppningen och mellangården.”
  😎

 6. Så kom posten med svaret Tack och Lov!
  Sk skivepitelcancer, samma sort som på bröstet. Förändringen är väldigt ytlig, remiss till Danderyds gynmottagning.
  Nu tror jag att jag ska äta lite lunch och dricka kaffe, ha en skön helg. Sätter in lite julgranar, pyntar lite. 🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄 🌺🌺🌺🌺🌷🌷🌷🌷🥀🥀🥀🥀🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄

 7. Kära nån. Men in situ menas väl på plats/lokalt? Var det inte födelsemärket de testade för ev melanom? Men de har väl kanske rutiner för kontroll i och runt mumindalen.

  Ja detta att kunna läsa sina journaler och själv söka info är inget jag själv rekommenderar. Jag bröt ihop när jag läste neurologens diagnos och googlade vidare och hamnade på hjärnkirurgi och annat läskigt. Där kan vi snacka om fallucka som tagit en lång tid att kravla sig upp ur. Jag tror att om de berömmer det som allvarligt så hade tagit kontakt direkt. Hoppas att du får brev snart så du får klarare besked. Sköt om dig nu M 💕 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s