Tiden flyter iväg

Så kom det då lite snö som bjöd en morgon med ljus dager. Upplivad började jag med Frasses frukost, han är ute med Husse och går. Sen på med kaffebryggaren och fram med brödet jag bakade igår. Frukost här på landet blir en långdragen historia, varar över lunchtid och rör till det här med ätande. Men vem bryr sig, vi sitter här i vår isolering på landet, gör som vi vill med ätandet, sovandet. Allt verkar utdraget och försenat, har väl aldrig varit med om maken till seg liv.

Kan tänka mig att fina damer från förr satt i detta långsamma varande med sina broderier, tittandes ut på landskapet, drömmande om att någon, vad som helst skulle komma och avbryta tristessen. De var garanterat mindre hjärntrötta än vi är, ibland blir jag ilsk över att hela den här nya IT världen kom emot mig så sent. Likväl var jag tidigt med dator -94/95 tack vare makens jobb, så tidig att det inte fanns något speciellt att använda den till. Jag sa ”vad sjutton ska man ha den här datan till?” Bara att sparka igång den tog en evig tid.

Tänker att användbarheten av datan kom för sent för mig. Skrivandet har ju varit min grej, tänker på de mycket tidiga små grupper av oss med skrivlust, som samlades på låsta sidor. Där öste vi på, var och en på sitt vis, bedrövligt från min sida. Det har tagit många år att hitta just mitt sätt att uttrycka mig. Många stavfel och annat som skulle fått mina tidigare svensklärare att få spader. Men idag struntar jag i detta, jag vill vara fri när jag skriver, inte oroa mig för vad andra ska leta upp för fel i mitt sätt att uttrycka mig. Samtidigt vill jag lämna ett bra språk, fast vad är ett bra språk nu för tiden? Mitt skrivande vill nå ut, framförallt nå in och det vet jag att det gör. Bara jag skriver om rätt saker, vilket inte är nutida saker som dagens samhälle, invandring och politiker, överhuvudtaget inget som har med samhällets nutida sanning att göra.

Tikar löper …

Vad kallar man det hanhundar gör när tikar löper? Frasse har hållit på ett bra tag nu, äter gör han, men avbryter och går runt och tillbaka, lämnar en rest av rastlöshet i sin skål. Piper och gnäller, nosar i evighet ute på sina rundturer, synd om honom.

Nu ska jag ta tag i dagen, innan det är mörkt ute igen, innan den är lika försvunnen som någons lypsyl.

10 kommentarer på “Tiden flyter iväg

 1. Jag gillar dina skriverier och ditt uppriktiga sätt att skriva. Även om man kanske inte alltid tänker precis lika om allting, kan man ju högakta andras åsikter o sätt att tänka😏Ingenting här i världen är heller perfekt, inte heller jag oroar mig för ”vad andra ska leta upp för fel i mitt sätt att uttrycka mig” eller hur jag tänker. Ganska ointressant skulle världen vara om alla var perfekta o alla tänkte lika…. då skulle nog världen stagnerat för länge sedan och ditt skrivande når visst ut o in. Skriv du bara om det du vill, det finns inte ”rätt” o fel saker, men på en offentlig plattform måste man kanske vara lite försiktig med vissa ämnen. Det finns alltid de som vill missförstå och döma åsikter till annat än vad de eg är avsedda att vara, alla står inte heller ut med sanning o så har vi ju alla vår egen sådan. Gott Nytt År! 🌸

 2. Håller med midsommarros. Utan att gå i dispyt, fånga upp vad någon annan skriver och skriva något eget på samma tema. Alla har vi olika tankar och uppfattningar. Och jag uppskattar verkligen din spontanitet och djäflar anamma. 😉 😀 ❤

 3. Amigo tuggar nästan fradga om han får känn på doft vid promenaden. I det närmaste småsalig. Samt då detta pipande. Det kan inte vara roligt för dem att ”lida” på detta sättet. Har vi tur så har byns tikar någorlunda synkad löpperiod.

  Nytt år, nya insatser, nya infallsvinklar, nya frustreringar och vi får se vart allt landar. Försöker se framåt mot sensommaren vad gäller livet som aktiv medmänniska i sociala sammanhang. Då jag jobbar med riskgruppen har jag bestämt mig för vaccinering. Om det nu inte händer väldigt konstiga grejer under 2021. Är nästan beredd på allt känns det som.

 4. Japp, eländigt är det att vara Frasse, maken gick ut med honom och kastade boll. Bra så fick han springa som en tok, bli av med lite frustration.
  Jag kommer vänta med sprutan, för de vet inte än hur den fungerar på oss som har dämpat immunförsvar. Egentligen vill jag inte att någon tar den där otäckingen till vaccin som kommer påverka vårt DNA. Vi som är äldre och har gjort vårt, fött barn osv spelar det väl ingen roll. undrar om Astra Z vaccin är mer som de äldre vettigare vaccinerna? Vilket som hoppas jag att inte Frankrike eller Tyskland kommer sno vårt vaccin, som de gjorde med vår betalda leverans av skydd till vården. EU tror jag inte är så mycket att hålla i hand när det drar ihop sig. De vill väl alltid att bi ska betala mest av alla.
  Vet du jag ser verkligen fram emot detta år. ❤️🌺⭐️🤎♥️💛🌟☄️🤣🥂✨🧡🍾😃🤍💚🖤💜💖💫💥🥰💙😄😀
  Maken går i pension till påsk och sen ska vi göra allt det där jag har längtat och väntat på att göra tillsammans med honom. Båda fria tillsammans, det ska bli så underbart och lite planer har vi. Jag har aldrig varit i Norrland och vill så gärna bila dit, jag vill se älvar, renar, myrar och allt de kan bjuda på. Sen har jag många förväntningar på korta turer här i Roslagen och runt Stockholm. Säger bara barnbarnen! ♥️♥️♥️♥️♥️
  Kram o Gott Nytt! 🥂🍾😀⭐️😀

 5. I mina ögon skriver du på ett tilltalande sätt. Du har ett bra och varierat språk och besitter verkligen förmågan att sätta ord på dina tankar.

  Jag vet inte om det finns något bra ord för det som Frasse gör men han skulle säkert gärna löpa efter en väldoftande tik 😉

  Kram

  1. ♥️ Nu på väg mot stan igen, jag ser fram mot att åka på tur med scootern, så jag kommer ut, har mest varit inne här på landet. Har ju regnat dagar i rad, nu lite vitt ute, då åker vi hem. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s